Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 29 ян. 2009, 14:45 ч.

Помощ! Мама в беда!

 • 6 280
 • 66
 •   1
Отговори
В настоящето писмо искам да изложа пред всички майки, болката, която не ми дава мира и чувството за безизходица, в което се намирам.... Като моля всеки който може да ми помогне да ми даде съвет, защото аз наистина се чувствам в задънена улица, а съм сигурна, че има хора, които са минали по моя път и могат да ми помогнат с полезен и навременен съвет....
Майка съм на три деца – момичета. По-голямата ми дъщеря Весна е на 7г., а двете по-малки Борислава и Мирослава са близначки и са на 2г. и 6м.
Родом съм от Искрец, но от осем години и половина живея в София под наем в кв. „Христо Ботев”. Дойдох в Столицата, за да потърся работа и шанс за реализация.
Имам специализация в сферата на текстилната промишленост като „Гладач на преса” и съм работила по нея пет години и половина преди излизането ми по майчинство за двете близначки.

В живота се боря и справям почти изцяло сама. Роднините ми живеят в Искрец, но материалното им състояние не им позволява да ми помагат. С биологичния баща на децата съжителстваме в квартирата, в която живея сега с децата ми, но с него не сме в добри семейни отношения, нямаме брак и статусът ни е нестабилен - той не е признал двете ми по-малки деца. Понякога ми помага с малки суми, но по-често не мога да разчитам на това, поради което сама осигурявам необходимото за ежедневните грижи за дъщерите ни.

Месец януари 2007г. две от децата ми – Весна и Борислава получиха тежки бъбречни кризи и бяха приети по спешност за лечение съответно във „Втора Градска Болница” и „Институт за Спешна Медицинска Помощ Пирогов”, където им бяха направени серия от изследвания, след което децата ми бяха подложени на тежки хирургични интервенции. Диагнозите на двете са идентични: вродени аномалии на бъбреко- и пикочопроводните системи, които изискват активно лечение и проследяване в амбулаторни условия. Оттогава насам почти всеки мой ден преминава в регулярни влизания в болници ту с едното, ту с другото ми дете, правене на поредици от изследвания, които се налага да заплащам аз, тъй като не всички се поемат от Здравната каса, заплащане на лекарства, както и престоя ми като придружител на децата в болничните заведения.
След излизане окончателната епикриза на Борислава от „Пирогов”, детето ми премина през ТЕЛК и му бяха постановени 70% трайно намалена възможност за социална адаптация с чужда помощ. На по-голямата ми дъщеря – Весна тепърва и предстои процедура по издаване на експертно решение.
Финансовото ми положение е драстично влошено, защото двете от децата ми изискват постоянни медицински грижи, закупуването на скъпи лекарства, част от които не могат да бъдат намерени на територията на България и аз търся начин за закупуването им от чужбина, защото състоянието на децата ми е нестабилно и много деликатно. Освен това поемам месечния наем и сметките по квартирата, която в момента обитава семейството ми.
Месечният ми бюджет в момента се формира единствено от социални помощи – детски надбавки, помощи по ЗИХУ за Борислава, които са крайно недостатъчни за поемането на скъпото лечение на дъщерите ми. Здравословното състояние на двете ми деца не ми позволява да започна работа към настоящия момент.
Това, което желая най-много е здравето на децата ми да се стабилизира, за да мога да започна отново работа и да осигуря стабилност на децата си.
Поводът, поради който пиша това писмо към Вас с молба за помощ и надежда е следният:
На 26.01.2009г. в „Пирогов” бе поставена окончателна диагноза на дъщеря ми Весна, която гласеше: Рефлукс на единия пикочопровод. Лечението на заболяването е неотложно, поради естеството му и опасността кръвта на детето ми да бъде отровена от урината, която пикочопроводът връща обратно към бъбрека, поради разширение, което може да бъде коригирано чрез процедурата „Дефлукс”, която за жалост е непосилна за мен от финансова гледна точка, защото инжекцията, с която се поставя гелът в уретъра на детето не може да се намери на територията на България, доставката му се случва от чужбина, поради което самата инжекция е много скъпа: 800 лева. Лекуващият лекар на дъщеря ми пое ангажимента, че ако осигуря сумата, той ще съдейства за доставянето на медикамента и осъществяването на манипулацията с него. Тази сума, обаче за мен е непосилна към настоящият момент поради по-горе изложените факти, а с всеки изминал ден здравословното състояние на дъщеря ми се влошава...
От друга страна хазяйката при която живеем сега ми даде ултиматум да напусна квартирата, която е една стаичка на последния етаж на къща, защото неин роднина ще заеме пространството. Жената е в своето право, но това, което ме безпокои е, че от 10.03.2009г. когато е крайният срок за напускане на квартирата аз и трите ми деца оставаме на улицата. Аз нямам финансовата възможност да поема голям наем поради всички факти, които изброих по-горе. Търся квартира усилено, но засега нямам успех...
Моля всички, които могат да ми помогнат с информация - дали и къде мога да намеря сравнително евтина квартира за мен и децата ми? А така също - знае ли някой дали този медикамент Дефлукс е наистина добър? Дали помага? Как мога да го набавя? Дали някой знае дали може да го намеря на по-ниска цена? Или ако това е невъзможно - дали някой знае програми, в които мога да се включа с децата ми, за да мога да взема медикамента с намаление, защото сумата е непосилна за мен.... Единственият шанс, който в момента виждам е в съветите на съпричастни хора.... Отчаяна съм, а за мен, като за всяка друга майка здравето, щастието и бъдещето на децата ми са най-важни в този живот!

# 1
 • Мнения: 2 521
lonely_eyes  историоята ти ме трогна ,но едва ли бих могла да съм ти полезна с информация.Не живея в София,а и този дефлукс за пръв път го чувам Thinking.Надявам се да се включи някой който е по-запознат с това.Искренно съжалявам за това което се случва с децата.Не може ли да се отвори сметка да се съберат парите?Не са много.

# 2
 • Мнения: 2 010
ако има начин да се изпратят парички,мисля че доста хора ще помогнат...сметка или адрес-незнам...

# 3
 • Мнения: 1 980

Поводът, поради който пиша това писмо към Вас с молба за помощ и надежда е следният:
На 26.01.2009г. в „Пирогов” бе поставена окончателна диагноза на дъщеря ми Весна, която гласеше: Рефлукс на единия пикочопровод. Лечението на заболяването е неотложно, поради естеството му и опасността кръвта на детето ми да бъде отровена от урината, която пикочопроводът връща обратно към бъбрека, поради разширение, което може да бъде коригирано чрез процедурата „Дефлукс”, която за жалост е непосилна за мен от финансова гледна точка, защото инжекцията, с която се поставя гелът в уретъра на детето не може да се намери на територията на България, доставката му се случва от чужбина, поради което самата инжекция е много скъпа: 800 лева. Лекуващият лекар на дъщеря ми пое ангажимента, че ако осигуря сумата, той ще съдейства за доставянето на медикамента и осъществяването на манипулацията с него.


Как е точното название на медикамента, защото говориш за процедура "Дефлукс"? И това не би следвало да се извършва от личният лекар, манипулацията по поставяне на инжекцията имам предвид.

# 4
 • Мнения: 407
Положението в което се намираш е доста сложно,'Българската коледа" не отиват ли средства от нея точно за деца в нужда?Нямам представа това ми идва първо наум,сумата не е голяма и както са посъветвали мамите преди мен мисля че с общи усилия можем да помогнем,ако имаш отворена банкова сметка newsm78
Незнам,дано се включи някой по-запознат Peace
Дано да се оправи детенцето Hug

# 5
 • somewhere over the rainbow
 • Мнения: 2 432
В Българската Коледа децата се включват предварително. Peace

Сумата наистина не е голяма, мисля, че можем да ги съберем. Най-добре дай банкова сметка.
А бащата на децата къде е сега? Нали голямото момиченце е законно негово? Нека той осигури парите Crossing Arms Не може ли да му се поиска сметка за това?

# 6
 • На морския бряг
 • Мнения: 135
Искрено ти съчувствам и дано скоро намериш решение на проблемите си.Бъди силна и помни,че след всяко зло идва добро!!!

# 7
Благодаря от сърце на всички, които сте съпричастни на моята болка.
Аз самата незная каква е процедурата за отваряне на банкова сметка за дарения, досега не ми се е случвало да отварям такава. Но ето, че нуждата ме изправя пред това. Знае ли някой как мога да направя това?
Личният лекар на детето няма да постави инжекцията, а лекуващият й лекар в "Пирогов". Той предложи ако намеря парите да се обърна към него и да му кажа, а той щял да ме свърже с доставчиците на инжекцията. Аз самата не съм наясно какво точно представлява медикаментът. Не ми бе обяснено добре на разбираем език, а в интернет открих, че наименованието "Дефлукс" е на цялата процедура, т.е. това е инжекция, която се вкарва през уретъра, съдържа гел, който се впръсква в засегнатия пикочопровод и спомага за свиването му, за да не може урината да се връща обратно към бъбреците. Това, с което в "Пирогов" ме стреснаха най-много е, че ми казаха, че трябва да бързам, защото има опасност от отравяне на кръвта на дъщеря ми, поради това връщане на урина обратно към бъбреците и съхнене на едното бъбрече. най-странното за мен е, че три месеца преди тази диагноза:Рефлукс на единия пикочопровод, на цветната снимка на дъщеря ми докторите не забелязаха такъв пробле,а сега ми казват че проблемът е в напреднал стадий. Възможно ли е за толкова кратко време да се стигне до тежък стадий? И се питам как не са забелязали наченките на проблема, като се има предвид, че три месеца не са преди толкова много време и все трябва да е имало нещо на снимката... незная и аз. Чувствам се в безизходица.
Бащата на децата ми няма възможност да помогне - първо говорих с него по въпроса, но той си намери работа едва преди два месеца, която не е сигурна и не е добре платена и казва, че няма да му отпуснат заем от банка. Докато чакам обаче да минат шестте месеца необходими за евентуален банков кредит, ако той се задържи на тази работа може нещата за детето ми да станат необратими.
Наистина сумата не е голяма, а мен най-ме боли, че не мога да я осигуря....

# 8
 • Мнения: 2 010
да помолим модератор да премести темата в клюкарника или някъде ,където ще я видят повече хора и ще помогнат за банковата сметка или с мнения...

# 9
 • Асеновград
 • Мнения: 1 071
Историята наистина е много тъжна.Със съвет за лекарството немога да помогна, но наистина миличка открий си сметка по най бързият начин, за да съберем парички за дъщеряти.
Кураж и късмет Hug

# 10
 • На морския бряг
 • Мнения: 135
Защо не се обърнеш към някоя фондация или към предаването "Часът на мама"те са по в час с нещата и биха могли да те насочат.Или просто отиди в някоя банка и помоли да ти открият банкова сметка за набиране на средствата.Пробвай дано има успех!!!

# 11
 • Мнения: 1 456
преди месец разбрах че дават под наем една самостоятелна стая за около 100-150лв. Намира се на предпоследната спирка на 79.
Разбрах го в магазина на последната спирка до аптеката.

# 12
 • София
 • Мнения: 457
Спешно поискай среща със зам.кмета по социални дейности в СО- Албена Атанасова. Има приемни дни. http://www.sofia.bg/display.asp?ime=whois_adm-0711&title=%20 … 20%EA%EE%E9%20%E5

Обади се и се срещни с Минка Владимирова тук: http://www.sofia.bg/template3.asp?ime=SOCDEJ%7D&title=%CE%E1 … F2%F0%E0%F6%E8%FF

# 13
 • Варна
 • Мнения: 908
Записвам се, ще ти пиша лично  Peace

За БГ коледата мисля, че сега се събират молби за деца, които да бъдат включени в кампанията за края на годината, но детето няма толкова време да чака  Confused

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 14:55 от MMka

# 14
 • Плевен
 • Мнения: 239
Извинявай, а кой е лекуващият лекар в Пирогов? Защо не отидете при Проф. Огнян Бранков, той е отличен детски хирург и би могъл да те посъветва относно лечението, може и да има друг начин, знам ли?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт