Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 29 ян. 2009, 16:11 ч.
  • Преглеждания  3 504  Мнения  12  Онлайн  1
Отговори
  • гр.Варна
  • Мнения: 1 018
Здравейте!
Нашият син посещава ясла и още края на декември се разсополиви нещо.Последва кашлица,но без темпеартура.Кашлицата поотшумя,но не отмина,сполките също.Пуснах го в началото на януари на ясла.Той продължаваше да си кашля и сополиви.Докато на 22.01. ми се обадиха,че детенце е с висока темп,да си го взема.Водих го при педка и при друга лекарка,които ми каза,че гърдите му са чисти,а гърлото спокойно.Да,но това дете вдигаше темп и около 39.В понеделник го заведах пак при педка,която каза,че чува хрипове и е възможен бронхит,но рентген не не препоръча.Пихме си разнте хомеопатийки  така.Хриповете взеха да понамаляват,но днес го завдах контролно на лекар.Док каза,че гърдите му са чисти вече а гърлото спокойно.Пусна ни ПКК за всеки случай.И тук е проблема.Тъкмо получвам резултатите:
   СУЕ (РУЕ) 48   mm/h    до 50 год.(до 12), над 50 год.(до 15)
   WBC (левкоцити)    11.8   x10^9/L    4.0 - 11.0
   RBC (еритроцити - бр.)    4.81   x10^12/L    M(4.6 - 6.2) Ж(4.0 -5.5)
   Hgb (хемоглобин)    131   g/L    М(140 - 180) Ж(120 - 160)
   Hct (хематокрит)    0.399L/L    0.35 - 0.55
   MCV (ср. обем на еритроцита)    82.9   fL    82.0 - 98.0   
       MCH (ср. Hbg съдърж. в еритр. )    27.2   pg    28.0 - 33.0
   MCHC (ср. Hgb конц. в еритр.)    328g/ L    330 - 350
   Plt (трoмбоцити)    420   x10^9/L    140 - 440
И доста се шашнах.Тъкмо мислех,че ще се разминем с АБ,а тези резултати на утайката ме убиха.Левкоцитите са леко завишени,но предвид,че последните пъти бях 14 и 22,сега ми се виждат направо супер!!
Та какво мислите...дали да давам АБ
Вчера детето ми вдигна темп само следобед за кратко-37.6.Днес досега нямаше,но все си мисля,ако пак вдиггне ,да го давам  АБ-ка
Кажете Вашето мнение,че съм доста раздвоена Embarassed Rolling Eyes Shocked

Реклама
# 1
  • somewhere over the rainbow
  • Мнения: 2 227
Мда, СУЕ-то показва, че някъде "работи" възпалителен процес. Най-добре, не разчитай на слушалките на педи, ами си направете снимка. Аз не би дала антибиотик, без да знам какво е. После може да се наложи друг...

# 2
  • Варна
  • Мнения: 954
Високата утайка при нормални други кръвни показатели говори за вирусна инфекция. Това ми обясни миналата година педиатърът, при който водих дъщеря си. Утайката й беше 50, поддържаше температура 37.2-37.4. Не й предписа АБ, всъщност не се сещам дали изобщо изписа някакви лекарства, малката се оправи бързо. На следващия ден утайката беше 45, след седмица - 20. Имай предвид, че СУЕ-то се нормализира бавно.

# 3
  • гр.Варна
  • Мнения: 1 018
благодаря за мненията Heart Eyes Hug
дано това да е макар,че ние и кашляме,макар и по-малко вече
Слава Богу,за първи ден от седмица ,следобеда няма темп.Дано да остане такова положението Praynig

# 4
  • София
  • Мнения: 189
Когато боледувах от вирусна пневмония, не успяха със слушалките нищо да чуят. Утайката ми беше 60, единствено на рентеновата снимка се видя, че имам двустранна пневмония.

Не искам да те плаша, по-скоро да ти обърна внимание.

Действително утайката се нормализира бавно след излекуване и е възможно просто още това да не е станало. Хубаво е, че няма вече температура. Аз си спомням, че дори и в болницата не успяха в продължение на десет дни да ми я смъкнат. Така че едва ли е нещо толкова сериозно при вас. Но ако детето пак вдигне температура, потърсете пак съвет от лекар.

# 5
  • при семейството ми
  • Мнения: 1 817
Мда, СУЕ-то показва, че някъде "работи" възпалителен процес. Най-добре, не разчитай на слушалките на педи, ами си направете снимка. Аз не би дала антибиотик, без да знам какво е. После може да се наложи друг...
И аз така мисля!
Какво става как е детето?

# 6
  • гр.Варна
  • Мнения: 1 018
вчера вдигна 37.1 и аз реших,че няма смисъл да рискувам и му дадах АБ
Толкова усилия положих,за да се стабилизираме без него и мисля,че успях,но тази утайка .....като разбра колко е,док каза,че дори и ниска температура да видгне детето,трябва да дам АБ-то,че много се протакаха нещата във времето.
Иначе си се обвинявам,че му го дадах,защото аз виждам,че той вървеше към подобрение,макар и по-бавно отколкото ако беше пил АБ.Хремата спря,кашлицата значително намаля и съм убедена,че ак не му го бях дала АБ-то и днес бях измерила Т,той нямаше да има.
Имаше обаче много странични фактори-като роднини,които ми говореха какво ли не,как съм изтормозила детето с тази хомеопатия,изтощила съм му организма и т.н.,че не издържах и му го дадах.И сега определено съжалявам....... Rolling Eyes  #Cussing out #Cussing out

# 7
  • при семейството ми
  • Мнения: 1 817
Първо за тия пусти АБ аз съм много против.Детето ми до година и 7 мес,не знаеше какво е това.После като тръгнахме на ясла,си навакса.Но това е друга тема.Последния път и на нас ни изписаха Клацид заради леко чарвено гърло,сополи и Т 38,8.Не го дадох.Оправи се само с хомеопатия.Дори и Т повече не вдигна.Беше ме страх и мен,но устисках.А това че си под натиск-другият път кажи на бабите и лелите че всеки АБ отслабва имунната система.И след приема му организма е много слаб.И не само това е причината,има много ...а хомеопатията не вреди.Има много теми по въпроса Hug

# 8
  • гр.Варна
  • Мнения: 1 018
за жалост сме доста зле Rolling Eyes
след като започнахме АБ в четвъртък,днес сме ....с почти постоянно кашляне,особено в легнало полжение и съмнение за пневмония:(
утре ни е снимката,която ще видим какво ще покаже:(
Може да минем и на инжекции Cry Rolling Eyes

# 9
  • при семейството ми
  • Мнения: 1 817
Стискам палци да няма нищо.Кашлянето може да бронхит или друго.Не се притеснявай!Дано всичко е наред! Hug

# 10
  • гр.Варна
  • Мнения: 1 018
paneva,благодаря за съпричастността
За щастие се оказа по-малкото зло:перибронхит.в момента сме на инжекции,но детето е чувствително по-добре:)

# 11
  • при семейството ми
  • Мнения: 1 817
Радвам се че сте по добре   bouquet
И какво стана сега.Доки пробва с АБ,не стана защото беше не този който е трябвало да бъде и сега инжекции!Ей,тия нашите лекари! ooooh!
Бързо оздравяване ви желая! Hug

# 12
  • Тук е солено и духа
  • Мнения: 567
Дано децата да се оправят по -бързо. Ние темп е свалихме бързо  и повече не е вдигала т но кашлицата и се усили. Направо незнам какво да очаквам.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт