Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Cтраната на лалетата...
 • Мнения: 7 914
ДИЕТА ЗА ИДЕАЛНО ТЕГЛО И ОТЛИЧНО ЗДРАВЕ

стартираме така:
 


финишираме така:

Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.


Защо тази диета е много добра?

• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
• диетата не е тежка за издържане,важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.


Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.

Ако килограмите ви първите 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не изгубвайте вяра и воля.Продължавайте диетата до края на,тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.

Диетата продължава 90 дни и само 90 дни.След като приключите е необходима 90 дни почивка.След този отдих можете да повторите още веднъж.

Закусва се задължително само плодове(през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организма черпи плодова захар,необходима за нервната система!


ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ

Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене.Изследванията показват,че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4.00 до 12.00 ч.-цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00-цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00-храносмилателен цикъл

ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА(4.00-12.00)


По време на този цикъл се консумира минимално количество храна(задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки.По време на диетата се закусва само с плодове!

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ(12.00-20.00)

По време на този цикъл се храним неограничено.Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа.В деня за бобови растения и варива,както и през въглехидратния ден-2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене.Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.


ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ(20.00-4.00)

По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо.Ако не можете да издържите и сте много гладни вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ

Тези дни са най-важния елемент от диетата.Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден.Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден,въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН [

Кои храни спадат към белтъчини:

МЕСО,СИРЕНЕ,КАШКАВАЛ,ЯЙЦА,МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ,СПАНАК,РЯПА,СОЯ И СОЙНИ ПРОДУКТИ,ЗЕЛЕ,ДОМАТИ,ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО,КАРФИОЛ...

Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини.Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход.8 от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да получаваме от храната,която консумираме.Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло(коса,нокти,мускули и т.н.).Необходими са също за много други важни процеси в организма.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:За закуска се консумира само един вид плод(2 ябълки,2 портокала,2 праскови,2 мандарини,2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т.н.).

Много важно е да се знае:НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.

ОБЯД:За обяд консумираме белтъчни.Примери:
1. Две печени пържоли(свински,пилешки,говежди).Може риба или морски животни(калмари,миди,раци и др.).Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци(може задушени-моркови,карфиол,зеле,чушки и др.или неограничено количество салата(домати,краставици,чушки,зелена салата, може и шопска.
В салатата не слагайте фасул,царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.

2.2-3 по големи парчета сирене или кашкавал(може и паниран), филия хляб, салата, вода.

3.2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.

4.2-3 яйца варени, на очи или бъркани със сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб,вода.

Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи(зеленчукова, гъбена, пилешка и др.,но без фиде или др. тестени неща в нея.

ВЕЧЕРЯ:За вечеря консумирайте това,което е било за обяд,но задължително само половината от количеството.ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.

ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:

Кои продукти спадат тук:

ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!
ОБЯД:За обяд консумирайте варива.Примери:

1. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.

ВЕЧЕРЯ:Консумирате само половината от това, което е било за обяд.

ВАЖНО:На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус.Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.

ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

Кои продукти спадат под въглехидратни:ЗАХАР,ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ,ПИЦА,СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система.Ако консумираме повече въглехидрати,отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген,те се натрупват в масни депа.Делят се на:Монозахариди, Дизахариди и Монозахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми,през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ(БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС,КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР.БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ,КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ,А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:

1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове,кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:

СЛАДКИШИ!Малко количество.

ПРИМЕРИ:

1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад!

допълнение : желателно е следкишите да са без млечни продукти.Сладкиши - сухи, без мляко, само яйца, захар и брашно. Желателно черно. И евентуално плод и ядки.
Хапват или 2-3 парченца сладкиш, или 2-3 някакви сладки, или 3 топки сладолед. И накрая - блокче шоколад


ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!

ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН

Яде се само плодове. Те съдържат много витамини и енергия,затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести.Много скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл.
допълнение: плодовете в плодовия ден, могат да се ядат както сурови, така и печени (печени ябълки, печен микс). Разрешени са и сухите плодове - може както са сухи, може и накиснати във вода от вечерта. Разрешени са и компотите - желателно без захар и разредени
В плодовия могат да се хапват смесено с плодовете (например за обяд - плодова салата, поръсена със счукани или смлени орехи, бадеми), а могат и самостоятелно (за следобедна закуска - 1 лъжица семки и чай). Важното е, да не са солени и пържени.

За този ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно хранене!За закуска-един вид плод,за обяд-друг вид,за вечеря-трети вид
29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН,ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА.ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ.ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ.СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА,КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден,ден за варива,въглехидратен ден и плодов ден
2. Преди започването на диетата си измерете кръвното налягане и поне един път месечно го проверявайте
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане,но ако приемате таблетки за високо кръвно,не ги спирайте без съвета на личния лекар
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки
5. Спазвайте часовете между храненията.Ако в определено време много огладнеете изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки
8. Кафето и чаят се пият без захар
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на правилното разграждане на храната.Вода или чай пийте половин час след хранене
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движете, защото движението е здраве!
13. Ядките могат да се ядат и в плодовия, и във въглехидратния ден - но сурови!!!

забележка:

Нека не ви подлъгва количеството храна , което е определено за деня, понеже това си е диета и идва момент, в който като всеки диетичен режим дотежава!

кърмачки , прочетете първо специалния коментар за диетата и кърменето в "допълнителни съвети и коментари"


Рецепти подходящи за "90 дневна диета"
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН
ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА
ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

нашата табличка
личните данни се изпращат с лично съобщение до звездичка


всички рецепти и съвети са сборни, така че не претендираме за авторките права


# 1
 • България
 • Мнения: 242
пу първа
станали време за нова тема?   Laughing

# 2
 • в резерват
 • Мнения: 3 264
 Hug

Благодаря на Звездичка  за подкрепата  Hug

Днес ми е втори ден.
закуска - грейпфурт.
за обяд салата от зеле и супа от зрял боб
вечеря същата като обяда ( само че ще гледам да е по-малко количеството)

Препрочитам "Сила за живот" и "Фитоника" - има интересни идеи за разнообразяване на менюто.

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 13:53 от Арбанашка кокона

# 3
 • София
 • Мнения: 191
Яяяяя....от толкова време в този форум, за пръв път се разписвам на първа страничка! Crazy Дано да ми е на късмет! Praynig
Аз днес си плодувам тихичко и си се радвам сама на неочаквания минус от вчера!!! Party
Тъй като диетата много ми допада (даже ме е яд, че не съм я "открила" по-рано Close), мисля и аз да пратя данни за табличката, а по-нататък и снимки за албума, когато има такъв Peace.

Някой питаше за триците...мисля, че не стават в тази диета, защото те сами не се ядат, трябва или на палачинка с яйца да се забъркат, или с кисело мляко да се хапват....а тези комбинации не вървят в нито един от нашите дни. newsm78
Мозилка, как караш първия плодов, мила? Hug Аз засега съм ОК...два банана, шепа сурови бадеми, 2-3 фурми през около час всяко. Една разкошна печена тиква отлежава във фурната за следобед и вечеря Crazy
Утре - винен кепаб с ориз, който ориз ми е планувам за следващия ден Grinning...много е удобно, че можеш да планираш разнообразни менюта за няколко дни напред! Crazy

Последна редакция: пт, 30 яну 2009, 13:54 от _Ели_

# 4
 • на поляната с цветя
 • Мнения: 99
Хоп и аз тук Joy
Звезди мерси за темата  bouquet и много свалени килца в нея Hug

# 5
 • Мнения: 8
ХИХИ На първа страничкааа  Embarassed Rolling Eyes Hug Hug Hug
Успех на всички фиданки сладурканки

# 6
 • София
 • Мнения: 85
Е, хайде и аз в новата тема. Днес ми е първи ден, но до сега съм пила само едно кафе с мляко и нищо друго. Много голям проблем ми е това с яденето преди 15 часа. Чета, че пишете колко важна е закуската, а аз не мога/ ама ще свикна/.
Много   Hug Hug Hug Hug за всички

# 7
 • Кьолн
 • Мнения: 1 217
Хайде и аз в новата темичка. Ели само така! Аз днес си хапнах бананчета. За вечеря съм си подготвила портокалчета. Наистина е много удобна тази диетка. за сега толкава ,че малката ме вика.

# 8
 • Мнения: 4 204
Не съм много стриктна при спазването на диетите, но тази ми хареса.
Днес ми е трети ден /въглехидратен/, пих кафе, закусих грейпфрут и при приготвянето на обяда ми хрумнаха няколко въпроса:
Смесването на плодовете ми стана ясно, че е недопустимо. Но това важи ли за зеленчуците? те могат ли да се смесват?
Паузите между храненията трябва ли да се спазват стриктно? Или са препоръчителни в смисъл минимално време между отделните похапвания?
Питам защото нали някои казват да се хапва често, други по-рядко.
Благодаря и се извинявам, ако е коментирано преди.   bouquet

# 9
 • Варна
 • Мнения: 1 017
 smile3523

# 10
 • България
 • Мнения: 242
Цитат
Но това важи ли за зеленчуците? те могат ли да се смесват?
Паузите между храненията трябва ли да се спазват стриктно? Или са препоръчителни в смисъл минимално време между отделните похапвания?
зеленчуците могат да се смесват , а паузите е, поне според мен , абсолютно задължително да се спазват, ама то към 5-6 ден няма да ти прави впечатление, отй организма сам свиква с паузите и не огладнява  Laughing

# 11
 • Русе
 • Мнения: 45
И този път май съм за бой  smile3511 , чела недочела и нали се оплаках че съм гладна  smile3514 взех че си счупих 1 шепа лешници  Confused и ги и изядох  Embarassed плод не съм още. Пфууу да му се невиди сега ще стоя гладна за наказание до 16,30 поне  ooooh!

# 12
 • на поляната с цветя
 • Мнения: 99
Минавам да кажа добре дошли на новите фиданки в темата Hug, които без да искаме ще пропуснем да поздравим суетейки се около пуснатата нова тема Naughty
Добре дошли на Top4ica и  *Vera  bouquet Hug

Жаси а ти какво записваш бре мила, я да драснеш два реда Hug
Теа-фея не ми благодари за нищо мила-радвам се ако мога да помогна Hug
Кводае плода е важен особено в закуската-старай се да си хапнеш един плод...никой не казва да  е ябълка-аз наскоро преоткрих невероятния вкус на кивито(хем сладко, хем леко кисело Crazy)
Даринка не се коси мила и след малко си гризни плод-няма да прегрешиш кой знае колко Wink

# 13
 • в сърцето на моето Слънце
 • Мнения: 708
Хей, момичета, изхващах ви аз с новата тема. Wink
Аз минавам само да се похваля, че в понеделник съм на интервю за нова работа! Да ми стискате палци!  Hug
Хайде че от офиса ви пиша, после ще ви чета!   bouquet

# 14
 • Русе
 • Мнения: 45
Даринка не се коси мила и след малко си гризни плод-няма да прегрешиш кой знае колко


Дали  Rolling Eyes
На мен все това ми е проблема, че съм чела недочела  Close  Ако взема да си отварям очите по-широко, може би няма да допускам такива елементарни грешки  ooooh!
Наказана съм поне с час бой, глад и сръбска музика  Mr. Green

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт