Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 31 ян. 2009, 23:46 ч.

ревност или накърнено лично достойнство

 • 5 838
 • 72
 •   1
Отговори
Здравейте !
Реших да споделя с вас нещо,което стана не отдавна и много ме озадачи. И Не заради самата случка ,а заради човека който я предизвика.
Историята е дълга-като всяка любовна история,но аз ще се опитам да конкретизирам самото събитие.
Героите в моята история сме трима.Аз ,човека с когото бях решила да споделя живота си-(ще го нарека условно „Х” и трънът в неговите очи-човекът,условно наречен „У”
С „ Х” се запознахме по най-модерния начин-в Интернет.Писахме си почти година .Най -накрая той се престраши и лятото се срещнахме.И тъй като сме от различни краища на България решихме това да стане на нашето красиво черноморие.
След като се видяхме се харесахме и решихме да градим общо бъдеще.
Запознахме  все по-често да се виждаме и опознаваме.И тъй като аз съм от по-голям град ,с повече възможности за реализация ,той прие да живее в моя град,понеже това било предизвикателство за него.
Всичко изглеждаше идеално до момента,в който той започна да обсебва личното ми пространство.
Разпитваше ме за миналото ми,в което няма лошо ,а  аз не съм крила нищо от него.
И всеки път когато ме разпитваше търсеше несъответствия във всяка моя дума и се опитваше да намира лъжи в истината.
Чашата преля с въпросната случка,която искам да разкажа.
По времето ,в което бяхме само виртуални познати аз си чатих и с други хора,както и той.Не виждам нищо осъдително в това.
Наред сред хората ,с които комуникирах беше и човека „У” с него имах и лек флирт.Прекратих отношенията си с „ У” в момента ,в който реших да градя бъдеще с „Х”,но”Х”не повярва и продължи да се рови и да търси несъществуващи неща.
Често ме разпитваше точно кога съм прекратила взаимоотношенията с „У” и ако откриеше несъответствия в обясненията ми се ядосваше много.Аз никога не съм си падала по подробностите  и не съм смятала за нужно да навлизам в тях.Но очевидно това ми е било грешката,понеже „Х”  е „ЧОВЕКЪТ–ПОДРОБНОСТ”.
Последното  ми „провинение” беше ,когато се сдоби с чата ми с „У” А по какъв начин е станало това не знам ,а и не ме интересува.
Явно този чат не покри неговите очаквания и той реагира много остро.Обвини ме отново в ЛЪЖА и несъответствия.Това ме озадачи.Не съм очаквала,че някой може да ме връща месеци назад във време,което отдавна е затворена страница за мен.И да ми натяква за минали неща.
Неприятно ми е ,че не ми вярва.Обидно ми е,че   гледа под лупа всяко мое действие и дума.Искам да  кажа,че аз съм много открит човек и съм на принципа „право ,куме в очи” и никога не съм толерирала мнителността и той това го знае,но именно този мой „порок” сложи край на отношенията ни.Може би аз съм си виновна,че не съумях да го накарам да ми вярва.Но за мен   подробностите в миналото наистина са без знание,за разлика от него.
И сега се замислям какво ли бъдеще ме очакваше ако бяхме останали заедно.
Вие как мислите?Изпадали ли сте в подобни ситуации и как сте реагирали?
 

.


# 1
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 4 520
Патологичната ревност е неизлечима болест. Потърси в нет-а, има много информация за това. Стой далече от такива хора.

# 2
 • Мнения: 712
И сега се замислям какво ли бъдеще ме очакваше ако бяхме останали заедно.
Вие как мислите?Изпадали ли сте в подобни ситуации и как сте реагирали?
Не мисля, че те е очаквало каквото и да било бъдеще с личност, която има толкова различни от твоите представи за близост, откровеност, позволено и непозволено. Има жени, които нямат нищо против да живеят живот на сиамски близнаци с мъжа си, когото са срещнали рано и са споделили всичко с него - от първата целувка нататък. Някоя от тях би била много щастлива с Х, предполагам. Дано да срещне такава жена.
На теб ти пожелавам да срещнеш някой по-подходящ и ... нормален.
Слава Богу, не съм изпадала в подобна ситуация, която лично за мен би била изключително, ама изключително неприятна.

# 3
 • Мнения: 17 548
Не съжалявай! Спасила си се Peace

# 4
 • София
 • Мнения: 2 175
Отървала си кожата.Представяш ли си ако бяхте останали заедно какво щеше да бъде?

# 5
 • Плевен
 • Мнения: 498
Не съжалявай,моят мъж не е ревнив,но имам приятелки с ревниви мъже ,но ужасно много ревниви и живота им е ад.Успех Peace

# 6
 • Stara Zagora
 • Мнения: 1 447
Няма защо да мислиш какво е щяло да бъде бъдещето на тази връзка.Отървала си се от един ревнивец.
Той е показал такава ревност още в началото,а смятай какво щеше да е положението по-нататък. ooooh!

# 7
 • София
 • Мнения: 3 135
Около себе си не мога да понасям ревниво-мнителни-душещи-лепкво-обсебващи мъже. Това не е начинът, по който разбирам думата "заедно".

# 8
 • София
 • Мнения: 208
Имам едни приятели,които са семейство,мъжът е същия ненормалник и не искам да ти описвам в какъв кошмар живее жена му(яде и бой за щяло и нещяло) Shocked
Добре е,че си се отървала Peace

# 9
 • София
 • Мнения: 36 901
За мен това не е нормално. Винаги съм бягала от такива мъже още от момента, в който усетя, че нещата започват да се изкривяват.

# 10
 • Мнения: 428
Toзи човек наистина е дребнав #Cussing out
Мина, добре стана,че той си показа рогата навреме.
 Ти изгуби само времето си с него .Добре направи,че  реши да сложиш точка.Нямаше да си щастлива да те разследва всеки път  когато се усъмни в думите ти.
По-добре ще ти е без него Hug

# 11
 • София
 • Мнения: 579
 И аз мисля,че си се отървала. Имах такъв приятел-жив ужас! В началото и аз като теб си мислех,че може би аз не успявам да му поднеса нещата така,че да не будя у него такива страсти за "доказване на истината".Истината обаче е една-такива комплексирани,невъзпитани мъже с времето стават все по-непоносими. Още в началото е ровичкал из кореспонденцията ти,за да се сдобие с доказателство,че лъжеш...ами ако бяхте създали заедно дом,дете...тогава сигурно ще започне да мирише бельото ти вечер,когато се прибираш от работа...а ти да понасяш вечната му параноя,че е мамен...Не,не! По-далеч такива!

# 12
Много ви благодаря ,момичета!Наистина имах съмнения,дали аз не съм сгрешила някъде във отношенията ни.И колкото повече чета мненията ви,толкова повече се убеждавам,че постъпих правилно.Хората са различни,но когато двама се съберат ,те правят компромиси,но в моя случай компромисът ще е за сметка на моето спокойствие.Не мисля,че бих могла да изтърпя такова вмешателство в личното ми пространство.Сега вече мисля,че постъпих правилно и съм се "оттървала на време"Още веднъж-МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА СЪЧУВСТВИЕТО И ПОДКРЕПАТА!!!

# 13
 • Мнения: 0
ох аз май ще съм единственият с по различно мнение,
ама нали знаете по света крайностите на бялото и черното са малко, в повечето случаи се срещат нюансите на сивото.

няма да давам съвети, защото за някой съвета може да е много полезен , а за друг точно противоположното.

но ще ти разкажа само че при нас беше в началото по същия начин, и като “препатил“ мога само да ти разкажа как аз излязох от ситуацията. в началото когато се запознах с жена ми доста ревнива беше, и точно заради някакви минали неща.
аз много я обичам и си казах “толкова е трудно да се срещне любовта на живота, и човек я среща само един път, една ревност ли ще ме спре, няма изневяра няма нищо, има само любов и ревност, та макар и патологична ревност“.
започнах да и казвам всичко каквото ми е на сърцето, съвсем откровенно, например “ти си жената за която съм мечтал и чакал цял живот, ти си първата и последната жена която обичам, без теб не мога да живея даже и една минута, защо не ме оставиш просто да те обичам, а ме нараняваш с ревността си, ако съм знаел че ще те срещна и че си ми такава ревнивка, заклевам се девствен щях да си стоя и да си те чакам само теб. никога не съм и предполагал че съществува такава прекрасна жена като теб, и никога не съм предполагал че съдбата ще ми даде този безценен подарък, да бъда с теб“ и така постоянно и покасвах и казвах колко я обичам.
може би преди това не съм и го показвал достатъчно.
може би приятелят ти те е ревнувал много,защото при преместването му в друг град се е почувствал самотен и несигурен и просто е търсил постоянно доказателства че си била само с него.
и след около половин година при нас тази ревност постепенно отшумя. това е временно състояние, наистина отшумява,
иначе незнам от какво се поражда, от несигурност в себе си, скрити комлекси, за които даже и самия човек не знае, искам да кажа подсъзнателни са, случки от детството, но няма значение.
ние преодоляхме това и сме много щастливи.
а иначе по време на тази ревност, си пишеше в тефтерче всичко каквото съм казал, от самото начало на връзката ни,
какво обичам , какъв ми е любимия цвят, любимото число, ама и какво съм казал, дословно разговорите за предишни гаджета, и други разказани случки от миналото, и защо на един коя дата ми каза това и на следващия ден онова.
това тефтерче като и минала ревността го скира, ама аз го намерих и си го пазя и сега се смееме на него,
но ще го запазя и даи боже след 30 години като имаме внуци, за тях го пазя, да видят баба им какво е правила на младини.
иначе тефтерчето и досега е предмет на смях и весели емоции като се сетиме за него. 
та моя съвет е , ако нямаш чувства към този мъж, по добре е да оставиш нещата както са си в момента,
но ако наистина го обичаш все още страшно много, дай му още един шанс.
и не забравяй най голямото богатство на човека е свободата му да променя решението си във всеки един миг.
така че ако все пак мъжа не оцени шанса, който си му дала винаги може пак да се разделите,
защото ти във всеки един момент можеш да вземеш ново решение, и да промениш живота си.

  bouquet

# 14
 • София
 • Мнения: 36 901
Нека женати ти преравя всичко и те пита през 5 минути къде си бил, какво си ял и пикал, пък после разправяй кой бил кокошка и с какво мисли.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт