Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 087
Здравейте майчета,
чувала съм, че кафявият ориз е по-хранителен и се препоръчва за бебета и малки деца. Има ли нещо по-специфично в приготвянето му. като например накисва ли се преди това? чела съм, че трябва да се измие преди това поне  3 пъти, и се вари малко по-дълго от белия. Купих за бебка кафяв ориз, но още и съм и приготвяла нищо с него.
Цитирай

София

Мнения: 455
се вари малко по-дълго от белия. .......
Аз бих казала доста по-дълго. Опитах и да накисна от предната вечер, но не набъбна особено. За това му намерих цаката - смлях го и се сварява мнооооого по-бързо. Аз лично правя кафевия ориз за следобедна каша с плодове и добавям малко адаптирано мляко след като кашата е готова и изстине.....Павката вече е изял цял килограм кафяв ориз Smile
Цитирай

София

Мнения: 6 970
Не че е по-хранителен, просто е по-полезен, защото не е 'рафиниран' един вид.

Може да се сравни с пълнозърнестото брашно и блялото такова. Бавачката готви на Дариа само и единствено с кафяв ориз.

Вари се по-дълго от обикновения. Не е необходимо да го миеш прекалено.
Цитирай

На небето

Мнения: 5 486
Този орис е чист вариант не рафиниран и много по полезен, всички здравословни съставки са запазени в него. Аз го накисвам от вечерта примерно и на другия ден го сварявам така става много по бързо, инъче рискуваш да го вариш около 40-50мин. Можеш да го киснеш и по дълго за да набъбне повече. Дори и да го киснеш 2 дена не е проблем по бързо ще се свари и повече ще набъбне.
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Готвя на Цецо само такъв ориз. Предварително го почиствам, измивам, изсушавам и смилам на блендера. Така се сварява по-бързо.
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 838
Моля Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=33252.0
Цитирай


Мнения: 6 026
Аз напоследък го накисвам и го оставям влажен за няколко дни, да покълне....като периодично го изплаквам....накрая го изплаквам и го варя....покълнал е сто пъти по- полезен.....но незнам дали му остава полезното след варене Confused
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Аз напоследък го накисвам и го оставям влажен за няколко дни, да покълне....като периодично го изплаквам....накрая го изплаквам и го варя....покълнал е сто пъти по- полезен.....но незнам дали му остава полезното след варене Confused
Аха, нищо не му остава Mr. Green
Цитирай


Мнения: 6 026
Ех, значи напразно се хабя......сигурна ли си?

Нали има разни брашна от пшенични кълнове, които се използват в печива и каши......или и те "не работят" Thinking
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.