Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

Пловдив, квартал "Смирненски"

Мнения: 379
Търся рецета за тиква с мляко.
Някъде четох нещо такова, но сега не го намирам, накой ще ми помогне ли с рецепта?

БЛАГОДАРЯ предварително!!! Hug
Цитирай

София

Мнения: 1 341







Аз я правя така: нарязвам на кубчета и пека във фурната с малко вода.
Когато стане готова (мека),заливам със смес от 1л. пр.мляко + 1 ч.ч. захар + 4-5-6 яйца.Поръсвам с начукани орехи и запичам докато млякото стане на кремче,т.е. се сгъсти.Канелата е по желание.
Цитирай


Мнения: 1 868
Не знам дали това ще ти свърши работа:

1 кг тиква
180гр захар
40гр брашно
5 яйца
2 ванилии
1 л прясно мляко
150гр орехови ядки
2 гр канела

 В тава се карамелизира 30гр захар,с която се обливат дъното и стените й.Парчетата тиква се овалват в брашно и нареждат върху карамелизираната захар.Приготвя се смес от яйцата,свареното и охладено пр.мляко,захарта(150гр),ванилията,канелата и смлените орехови ядки.С нея се заливат парчетата тиква.Отгоре им се поставят парченца масло.Пече се в умерена фурна.
Цитирай

София

Мнения: 18
Най-лесно първо я кипваш малко като е нарязана на кубчета да омекне и след това нареждаш в тавичка и заливаш с прясно мляко,яйца и захар.Печеш според фурната,заливката става като крем карамел.Мойте много я харесаха така.
Цитирай

София

Мнения: 10 816
У нас я правим по най-лесния начин.

Обелена и нарязана на кубчета тиква се слага в тенджера с 5-6 лъжици захар, канела и орехи. Залива се до средата с прясно мляко и се вари на бавен огън.
Цитирай

в средата на мъглата

Мнения: 3 804
пар4е тиква в зависимост от порциите
200 -300 гр. ситно накълцано месо
2 глави лук,сварен нахуд по желание
кис.мляко+1 л.тахан+2 жълтъка
нарязвате тиквата като картофи за пържене и леко я запържвате,когато е почти готова я вадите от тигана или фритюрника
в тенджера задушавате месото,лука и пар4етата тиква и след като се задушат добавяте малко вода да поврът 10 мин. след това към тях добавяте кис.мляко+2 жълтъка ,тахана и нахуда,бърка се докато заври
Цитирай


Мнения: 878
Аз я правя така: нарязвам на кубчета и пека във фурната с малко вода.
Когато стане готова (мека),заливам със смес от 1л. пр.мляко + 1 ч.ч. захар + 4-5-6 яйца.Поръсвам с начукани орехи и запичам докато млякото стане на кремче,т.е. се сгъсти.Канелата е по желание.
И аз я правя по същия начин, но не съм се сещала да сложа орехи и канела   bouquet
Цитирай

варна

Мнения: 69
Тиква с мляко и ориз
тиквата се обелва и нарязва на кубчета,сварява се с малко вода.Измива се 1ч.ч. ориз и се слага в дълбока тава ,отгоре се нареждат кубчетата сварена тиква и всичко това се залива с 1л прясно мляко+1ч.ч вода(дето е вряла тиквата),1ч.ч.захар и една ванилиика.Пече се в умерена фурна,изважда се преди да се е сгъстила,тъй като ориза схте си попие течност докато изстине и мойе да стане суха тиквата.Опитай няма да съжаляваш много е вкусно у нас се омита на момента направо от тавата Laughing
Цитирай

космополитно

Мнения: 929
пар4е тиква в зависимост от порциите
200 -300 гр. ситно накълцано месо
2 глави лук,сварен нахуд по желание
кис.мляко+1 л.тахан+2 жълтъка
нарязвате тиквата като картофи за пържене и леко я запържвате,когато е почти готова я вадите от тигана или фритюрника
в тенджера задушавате месото,лука и пар4етата тиква и след като се задушат добавяте малко вода да поврът 10 мин. след това към тях добавяте кис.мляко+2 жълтъка ,тахана и нахуда,бърка се докато заври

Доволно странна и провокативна рецепта-точно по мой вкус! Rolling Eyes Това каква кухня е? newsm78


Баба ми пък правеше тиква с мляко така: обелена, изчистена и нарязана на малки парченца сурова тиква се слага в тава и се залива със смес от прясно мляко; захар и яйца(може да се добавят и ванилии). Пече се  на фурна почти до извиране (поемане) на яйчно-млечната смес. Накрая интересното бе, че се залива със запръжка от разтопено масло (олио) и червен НЕлют пипер. #Crazy Ама е вкусно! Hug
Цитирай

в средата на мъглата

Мнения: 3 804
пар4е тиква в зависимост от порциите
200 -300 гр. ситно накълцано месо
2 глави лук,сварен нахуд по желание
кис.мляко+1 л.тахан+2 жълтъка
нарязвате тиквата като картофи за пържене и леко я запържвате,когато е почти готова я вадите от тигана или фритюрника
в тенджера задушавате месото,лука и пар4етата тиква и след като се задушат добавяте малко вода да поврът 10 мин. след това към тях добавяте кис.мляко+2 жълтъка ,тахана и нахуда,бърка се докато заври

Доволно странна и провокативна рецепта-точно по мой вкус! Rolling Eyes Това каква кухня е? newsm78



това е арабска кухня -рецептата е на свеки,за гарнитура може да се направи фиде с ориз
Цитирай

София

Мнения: 3 747
Аз правя много вкусен тиквен крем, ако те интересува, ще ти дам рецептата Peace
Цитирай

Банкя

Мнения: 1 161
Тиква супа
Сваряваш тиква и толкова картофи и глава лук .Пасираш.Слагаш прясно мляко1 чаша -може и сметана , зехтин, черен пипер и магданоз.
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Най-лесно първо я кипваш малко като е нарязана на кубчета да омекне и след това нареждаш в тавичка и заливаш с прясно мляко,яйца и захар.Печеш според фурната,заливката става като крем карамел.Мойте много я харесаха така.


Правя я по същия начин,но парченцата тиква редя върху предварително приготвен в тавата карамел.
Цитирай

В дънера на стария дъб, в Голямата гора

Мнения: 50
http://vkusnotiiki.blogspot.com/search/label/%D0%94%D0%B5%D1%81% … D1%80%D1%82%D0%B8
Цитирай

София

Мнения: 1 553
Правя крем карамел в тавичка и в яйчената смес добавям настъргана, леко задушена тиква-количество: на вкус.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора