Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 фев. 2009, 14:54 ч.

Търся рецета за тиква с мляко.

  • 26 317
  • 15
  •   1
Отговори
  • Мнения: 395
Търся рецета за тиква с мляко.
Някъде четох нещо такова, но сега не го намирам, накой ще ми помогне ли с рецепта?

БЛАГОДАРЯ предварително!!! Hug

# 1
  • София
  • Мнения: 1 340







Аз я правя така: нарязвам на кубчета и пека във фурната с малко вода.
Когато стане готова (мека),заливам със смес от 1л. пр.мляко + 1 ч.ч. захар + 4-5-6 яйца.Поръсвам с начукани орехи и запичам докато млякото стане на кремче,т.е. се сгъсти.Канелата е по желание.

# 2
  • Мнения: 1 878
Не знам дали това ще ти свърши работа:

1 кг тиква
180гр захар
40гр брашно
5 яйца
2 ванилии
1 л прясно мляко
150гр орехови ядки
2 гр канела

 В тава се карамелизира 30гр захар,с която се обливат дъното и стените й.Парчетата тиква се овалват в брашно и нареждат върху карамелизираната захар.Приготвя се смес от яйцата,свареното и охладено пр.мляко,захарта(150гр),ванилията,канелата и смлените орехови ядки.С нея се заливат парчетата тиква.Отгоре им се поставят парченца масло.Пече се в умерена фурна.

# 3
  • София
  • Мнения: 18
Най-лесно първо я кипваш малко като е нарязана на кубчета да омекне и след това нареждаш в тавичка и заливаш с прясно мляко,яйца и захар.Печеш според фурната,заливката става като крем карамел.Мойте много я харесаха така.

# 4
  • София
  • Мнения: 11 156
У нас я правим по най-лесния начин.

Обелена и нарязана на кубчета тиква се слага в тенджера с 5-6 лъжици захар, канела и орехи. Залива се до средата с прясно мляко и се вари на бавен огън.

# 5
  • в средата на мъглата
  • Мнения: 3 804
пар4е тиква в зависимост от порциите
200 -300 гр. ситно накълцано месо
2 глави лук,сварен нахуд по желание
кис.мляко+1 л.тахан+2 жълтъка
нарязвате тиквата като картофи за пържене и леко я запържвате,когато е почти готова я вадите от тигана или фритюрника
в тенджера задушавате месото,лука и пар4етата тиква и след като се задушат добавяте малко вода да поврът 10 мин. след това към тях добавяте кис.мляко+2 жълтъка ,тахана и нахуда,бърка се докато заври

# 6
  • Мнения: 892
Аз я правя така: нарязвам на кубчета и пека във фурната с малко вода.
Когато стане готова (мека),заливам със смес от 1л. пр.мляко + 1 ч.ч. захар + 4-5-6 яйца.Поръсвам с начукани орехи и запичам докато млякото стане на кремче,т.е. се сгъсти.Канелата е по желание.
И аз я правя по същия начин, но не съм се сещала да сложа орехи и канела   bouquet

# 7
  • варна
  • Мнения: 69
Тиква с мляко и ориз
тиквата се обелва и нарязва на кубчета,сварява се с малко вода.Измива се 1ч.ч. ориз и се слага в дълбока тава ,отгоре се нареждат кубчетата сварена тиква и всичко това се залива с 1л прясно мляко+1ч.ч вода(дето е вряла тиквата),1ч.ч.захар и една ванилиика.Пече се в умерена фурна,изважда се преди да се е сгъстила,тъй като ориза схте си попие течност докато изстине и мойе да стане суха тиквата.Опитай няма да съжаляваш много е вкусно у нас се омита на момента направо от тавата Laughing

# 8
  • космополитно
  • Мнения: 940
пар4е тиква в зависимост от порциите
200 -300 гр. ситно накълцано месо
2 глави лук,сварен нахуд по желание
кис.мляко+1 л.тахан+2 жълтъка
нарязвате тиквата като картофи за пържене и леко я запържвате,когато е почти готова я вадите от тигана или фритюрника
в тенджера задушавате месото,лука и пар4етата тиква и след като се задушат добавяте малко вода да поврът 10 мин. след това към тях добавяте кис.мляко+2 жълтъка ,тахана и нахуда,бърка се докато заври

Доволно странна и провокативна рецепта-точно по мой вкус! Rolling Eyes Това каква кухня е? newsm78


Баба ми пък правеше тиква с мляко така: обелена, изчистена и нарязана на малки парченца сурова тиква се слага в тава и се залива със смес от прясно мляко; захар и яйца(може да се добавят и ванилии). Пече се  на фурна почти до извиране (поемане) на яйчно-млечната смес. Накрая интересното бе, че се залива със запръжка от разтопено масло (олио) и червен НЕлют пипер. #Crazy Ама е вкусно! Hug

# 9
  • в средата на мъглата
  • Мнения: 3 804
пар4е тиква в зависимост от порциите
200 -300 гр. ситно накълцано месо
2 глави лук,сварен нахуд по желание
кис.мляко+1 л.тахан+2 жълтъка
нарязвате тиквата като картофи за пържене и леко я запържвате,когато е почти готова я вадите от тигана или фритюрника
в тенджера задушавате месото,лука и пар4етата тиква и след като се задушат добавяте малко вода да поврът 10 мин. след това към тях добавяте кис.мляко+2 жълтъка ,тахана и нахуда,бърка се докато заври

Доволно странна и провокативна рецепта-точно по мой вкус! Rolling Eyes Това каква кухня е? newsm78



това е арабска кухня -рецептата е на свеки,за гарнитура може да се направи фиде с ориз

# 10
  • София
  • Мнения: 3 773
Аз правя много вкусен тиквен крем, ако те интересува, ще ти дам рецептата Peace

# 11
  • Банкя
  • Мнения: 1 192
Тиква супа
Сваряваш тиква и толкова картофи и глава лук .Пасираш.Слагаш прясно мляко1 чаша -може и сметана , зехтин, черен пипер и магданоз.

# 12
  • Разград
  • Мнения: 3 028
Най-лесно първо я кипваш малко като е нарязана на кубчета да омекне и след това нареждаш в тавичка и заливаш с прясно мляко,яйца и захар.Печеш според фурната,заливката става като крем карамел.Мойте много я харесаха така.


Правя я по същия начин,но парченцата тиква редя върху предварително приготвен в тавата карамел.

# 13
  • В дънера на стария дъб, в Голямата гора
  • Мнения: 50
http://vkusnotiiki.blogspot.com/search/label/%D0%94%D0%B5%D1%81% … D1%80%D1%82%D0%B8

# 14
  • София
  • Мнения: 1 570
Правя крем карамел в тавичка и в яйчената смес добавям настъргана, леко задушена тиква-количество: на вкус.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт