Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 98 отговора


Мнения: 319
Чета ви много , но много рядко пиша, просто защото вие сте ненадминати! Адмирации, за което!

Тази рецепта ми е много любима и съжалявам, ако я има вече публикувана. Ако е така ще помоля модератор да я изтрие.

Та ето я и нея:

Пирожките на мама

2 ч.ч. брашно
1 кафена чаша кисело мляко (аз слагам около 200 мл)
1 ч.л. сода за хляб
около 200 гр сирене (слагам на око)
ако имам излишен стар кашкавал рендосвам и него, но да не е много
1 яйце


Начин на приготвяне:
Загасявам содата в киселото мляко, към него разбивам яйцето и добавям сиренето (кашкавала). Сместа добавям към брашното и омесвам. Става лепкаво тесто.
Сипвам в една чашка олио, в която топя ръцете си и откъсвам парченце от тестото. Оформям пуричка, дебела малко повече от палеца.
Намаслявам си една табличка и там си редя оформените пурички.
Пържа в силно сгорещена мазнина.
Тва е цялава филосовия. Всичко става за около 35-40 минути.
Консумираме ги предимно със сладко от боровинки Laughing


« Последна редакция: пт, 26 авг 2011, 15:41 от Марито »
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 204
Ехаааа, звучат лесно, а изглеждат много вкусни. Скоро ще се пробват.
Благодаря за споделената рецепта  bouquet!
Цитирай

София

Мнения: 1 341








Много ми допадна рецептата.Още утре ще ги направя за закуска!
Благодаря!
Цитирай


Мнения: 7 473
Толкова апетитно изглеждат  Crazy
Умирам за едновремешните купешки пирожки Laughing
Цитирай


Мнения: 1 705
Много обичам пирожки. Веднага копвам рецептата  Laughing
Цитирай

Ancona-Italia

Мнения: 2 804
Мерси за рецептата   bouquet и аз ще пробвам да направя утре за закуска на децата .
Цитирай


Мнения: 4 496

Пържа в силно сгорещена мазнина.


В тиган или във фритюрник? И ако е в тиган- колко мазнина слагаш? Трябва ли пирожките да плуват в нея и тя да ги покрива?
Много са ми въпросите, ама... Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 555
Благодаря ти за споделената рецепта, доста е съблазняваща и е грехота една домакиня да не направи за домочадието си от пирожките Stop
Цитирай


Мнения: 1 933

В тиган или във фритюрник? И ако е в тиган- колко мазнина слагаш? Трябва ли пирожките да плуват в нея и тя да ги покрива?
Много са ми въпросите, ама... Rolling Eyes

И аз ще чакам отговора на тези въпроси.  Wink
Цитирай


Мнения: 319

В тиган или във фритюрник? И ако е в тиган- колко мазнина слагаш? Трябва ли пирожките да плуват в нея и тя да ги покрива?
Много са ми въпросите, ама... Rolling Eyes

Пържа в дълбок тиган, да има около 1 пръст олио вътре. Не трябва да плуват, обръщат се, за да се изпържат и от двете страни. Не трябва да ги покрива.
Цитирай


Мнения: 4 496
Благодаря за точния и ясен отговор! Hug
Цитирай


Мнения: 1 648
Много обичам пирожки,ще ги направя в най скоро време......благодаря за рецептата   bouquet
Цитирай


Мнения: 126
  О , и аз се зарадвах на тая рецепта , много благодаря , много обичам пирожки . Ще я спретна и аз
Цитирай

в офиса

Мнения: 737
Баба ми правеше същите пирожки-невероятна вкусотия Very Happy
За съжаление покрай моите диети цялото семейство забрави вкуса на пърженото Mr. Green
Пирожките са много вкусни
Цитирай

Torrevieja,España

Мнения: 1 505
А не могът ли да се пекът на фурна,вместо да се пържат,много ли 6те им се промени вкуса от фурната?Искам много да ги опитам,но всякаш пържени ми се струва,4е 6те бъдат много мазни...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 98 отговора