Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 673
Торта Барби пеперуда
Продукти:
За блата:
4 яйца
1ч.ч.брашно
1ч.ч. захар
1 бакпулвер
(ако искате тортата да е с два блата удвоявате гореописаните продукти)

За сиропа:
1ч.ч.вода
1ч.ч.захар
1с.л. масло

За украса:
500 гр.течна сметана
безвредни бои,кокосови стърготини,течен щоколад

В дълбока купа се разбиват белтъците с 4 с.л. вода на сняг.Добавя се захарта,след като стане гладка плътна смес се добавят жълтъците един по един.Накрая се добавя брашното размесено с бакпулвера(ако ще печете и втори блат,в едната смес може да се добави с башното и 2 с.л. какао-да стане какаов блат).Изсипва се в намаслена и набрашнена тавичка.Пече се около 30 мин.в добре загрята на 180 градуса фурна.Блата се разрязва ето така:
и се подрежда в голям правоъгълен поднос.
Прави се сироп от 1ч.ч. захар,1ч.ч. вода и 1 с.л. масло.Сиропира се.Маже се със разбита сметана(ако са два блата между тях може да се нареди нарязан на кръгчета банан-става много вкусно).Куклата се слага в средата на тортата и се украсява по ваш вкус-с боички(безвредни,разбира се)течен шоколад,перли,стърготини и т.н.
Цитирай


Мнения: 673
Баклава с пандишпан
1 пак.кори за баница
1ч.ч.едро начукани орехи
канела
4 яйца
1ч.ч.захар за пандишпана+500 гр. захар за сиропа
1ч.ч.брашно
1 бакпулвер
олио
1с.л.масло

Намаслявате най-глямата тавичка,която ви се намира вкъщи.Редите кори,посипвате с орехи канела,няколко капки олио и така докато се преполови пакета кори за баница.След това разбивате белтъците на сняг.Лека по лека добавяте захарта и жълтъците.Добавяте брашното и бакпулвера.Изсипвате върху тавата с наредените кори.Донареждате останалите кори пак по същия начин(кора,канела,орехи,няколко капки олио).Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса,около 30 мин..Докато се пече баклавата,приготвяте сироп от 500гр захар(който не обича толкова сладко,може да сложи по-малко), литър вода и 1с.л. масло.Като се изпече баклавата се залива със сиропа.Изчаква се няколко часа да попие добре.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.