Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 фев. 2009, 20:35 ч.

Лечение на алкохолизъм с антабуз

 • 30 492
 • 23
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1
Моля Ви, ако знаете нещо за лечение на алкохолизъм с антабуз - пишете

Последна редакция: пн, 02 фев 2009, 22:19 от Deni_1

# 1
 • Мнения: 197
Запис да следя темата! PeaceКакво е антабуз? Thinking

# 2
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=331315.0 - ето това намерих, но няма никакви отговори и мен ме интересува.

# 3
 • София
 • Мнения: 773
Антабус реакцията предизвиква силен физически дискомфорт при приемане едновременно на алкохол и лекарственото вешество. Веществото се намесва в процеса на разграждането на алкохола от алкохолдехидрогеназата и спира това разграждане до вещества които имат силно дразнещ ефект върху организма /май беше мравчена киселина/.
Идеята е да се изгради условен рефлекс - пия = чувствам се зле.
Тайното даване на лекарството /от въпроса от линка/ крие опастност от предозиране. Пиещия не знаейки за антабус реакцията може да поеме твърде голямо количество алкохол и физическия дискомфорт да е прекалено силен.
Мисля че са известни и смъртни случаи.

# 4
 • Мнения: 0
Ти ли ще го пиеш или друг?

# 5
 • Мнения: 261
МОМИЧЕТА,ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ ПОТРЕБИТЕЛКА С ПРОФИЛ - FABIA, ТЯ Е МОЯ КОЛЕЖКА И СМЯТАМ,ЧЕ ЩЕ ВИ БЪДЕ ПОЛЕЗНА
ПОДРОБНОСТИ НЕЗНАЯ,НО ТЯ ИМА ПРОБЛЕМИ СЪС СЪПРУГА СИ,ТОЙ СЕ ВЪРНА ОТ КЛИНИКА СЛЕД ДВУМЕСЕЧНО ЛЕЧЕНИЕ ПРЕДИ НЯКОЛКО ДНИ И ИМА ПРЕДПИСАНИ ДОСТА ЛЕКАРСТВА
ЩЕ МОЖЕ ДА ВИ ОТГОВОРИ ЕДВА В ПОНЕДЕЛНИК,ЗАЩОТО ПОЛЗВА СЛУЖ. КОМП

# 6
 • Мнения: 280
И аз се записвам да следя темата.Не бях чувала досега за това. Имам проблема "алкохолизъм" с баща си.Все си мисля обаче ,че трябва да се изясни и психологическата причина и да се работи в тази насока.

# 7
 • Мнения: 0
Эдравейте.Каэвам се Борис и съм на33години.Имам съпруга и две прекрасни дъщери.Искам да ви раэкажа моята история и ако мога да помогна.Эапочнх да пия на 13години по 1-2 бири един път в седмицата.На 20 по 1литър само,че не бира а концентрат и си мислех,че съм много велик эащото нося много и мога да пия,когато си поискам.На 30 вече криех пластмасови бутилки от 200грама на такива места в къщи,че и следово куче не можеше да ги открие.Съпътстващите проблеми сигурно са повече от ясни на всички вас и няма да се впускам да ви ги пиша.Раэбрах,че има 2 пътя-алкохола или всичко останало,но това беше до първите 200 грама да кажем сутрин в 9.00ч.Вечер пиех по 200-300гр эа пред жена ми,но това бяха петите или шестите 200грама.И така ПРИЭНАХ,пред себе си и пред блиэките,че съм АЛКОХОЛИК.Противно на всичко което мислех,че ще се случи получих много раэбирателство,обич и подкрепа.Лечението е следното.Най-напред трябва да сте убеден,че го искате.След това 24часа беэ алкохол и эапочвате да пиете antabus.Горд съм да кажа,че не съм пил от 17.02.09.Не са много дни,но эа мен това е голямо постижение.Эапомнете-НИКОГА НЕ ДАВАЙТЕ АНТАБУС БЕЭ ЭНАНИЕТО НА ЧОВЕКА ДОРИ 30ГР АЛКОХОЛ СЛЕД ТОВА МОГАТ ДА БЪДАТ ФАТАЛНИ.Имам да пиша още доста,но трябва да вэема децата от училище.Ако вие искате питайте.Ще се радвам ако мога да помогна.

# 8
 • Мнения: 31
Эдравейте.Каэвам се Борис и съм на33години.Имам съпруга и две прекрасни дъщери.Искам да ви раэкажа моята история и ако мога да помогна.Эапочнх да пия на 13години по 1-2 бири един път в седмицата.На 20 по 1литър само,че не бира а концентрат и си мислех,че съм много велик эащото нося много и мога да пия,когато си поискам.На 30 вече криех пластмасови бутилки от 200грама на такива места в къщи,че и следово куче не можеше да ги открие.Съпътстващите проблеми сигурно са повече от ясни на всички вас и няма да се впускам да ви ги пиша.Раэбрах,че има 2 пътя-алкохола или всичко останало,но това беше до първите 200 грама да кажем сутрин в 9.00ч.Вечер пиех по 200-300гр эа пред жена ми,но това бяха петите или шестите 200грама.И така ПРИЭНАХ,пред себе си и пред блиэките,че съм АЛКОХОЛИК.Противно на всичко което мислех,че ще се случи получих много раэбирателство,обич и подкрепа.Лечението е следното.Най-напред трябва да сте убеден,че го искате.След това 24часа беэ алкохол и эапочвате да пиете antabus.Горд съм да кажа,че не съм пил от 17.02.09.Не са много дни,но эа мен това е голямо постижение.Эапомнете-НИКОГА НЕ ДАВАЙТЕ АНТАБУС БЕЭ ЭНАНИЕТО НА ЧОВЕКА ДОРИ 30ГР АЛКОХОЛ СЛЕД ТОВА МОГАТ ДА БЪДАТ ФАТАЛНИ.Имам да пиша още доста,но трябва да вэема децата от училище.Ако вие искате питайте.Ще се радвам ако мога да помогна.МОЛЯ ТЕ, МОЛЯ ТЕ, ПОМОГНИ МИ! Със сълзи на очите те моля да ми помогнеш. Майка ми има проблеми с алкохола ... откакто се помня, на твоята възраст съм, но сега имам чувството, че е решила да се самоубие. не спира, не изтрезнява, краде ни парите, заключваме я понякога когато се наложи да излезем, а тя пуска торби с връви от 5-я етаж и праща децата пред блока за водка. иде ми да си скубя косата. не знам какво да правя вече. нервната ми система е срината и разбита тотално, скоро мен ще вкарат на лечение. обясни ми за това, което си направил и използвал ти, много ти се моля baby_neutral
ако не ти се пише, защото вече стотици пъти са те питали, само ми го копирай, но моля те ... помогни ми  Embarassed

# 9
 • Мнения: 2 829
elenadaf --БОРИС
УСПЕХ и вяра!!!
ще успееш!Не се отказвай !!!


# 10
 • Мнения: 9 795
дидето, Борис ти е написал най-важното - тя трябва сама да поиска. Насила не става.

# 11
 • Мнения: 0
17.02.2010г.Честита ми една година без алкохол.Издържах хора,знам,че и вие можете.skype-boris.popov3,със каквото мога да помогна.Ще се радвам.

# 12
 • Мнения: 1
Борис, първо искам да те поздравя. Кураж и само напред.....
Моят брат също има проблем с алкохола.Сега е на 30 години,млад мъж, но съсипа живота си. Cry
Започна се тийнейджърските години, и лека полека стана така, че той със ставането сутрин търсеше алкохол.Започна да не се прибира, да краде от вкъщи, напива се и пада и заспива на пътя,кошмарът беше ужасен.
Докато един ден вкъщи колабира, припадна и си глътна езика,гърчеше се и му течеше пяна от устата.Не искам да се щам просто, добре, че бяхме вкъщи....
След този случай, явно се беше уплашил доста,разгваряхме и успяхме да го убедим да влезе в комуна.
Беше там 8 месеца,реши да излезе...Ние с мъжът ми решихме като начало да го вземем при нас в София, защото върнеше ли се при старите си "приятели", сами се сещате.
Хора, още на втория ден беше пил !!!Всичко се срина.
Иначе намери си хубава работа, ние му помагахме но това беше до първата му заплата.И всичко започна наново.Казахме му да избира или да се държи или да се връща в комуната.Аз тъкмо бях родила,стреса ми беше достатъчно много.
Към днешна дата той пак е в комуната, но иска да излезе, и съм сигурна ,че всичко пак ще се повтори....
Забравих да спомена, че преди години беше и в клиника, но без резултат отново.
Незнам, какво да мисля,тежко ми е....загубих единия си брат по много нелеп начин,другият ми брат е по слаб от алкохола.....той го погубва бавно....

# 13
 • Мнения: 0
През тази една година ми се е припивало поне 100 пъти.В началото ме беше страх заради хапчетата който пиех,но с времето волята ми стана по силна и от месец септември реших да ги спра.Разбрах,че може и без тях,и така до днес.Сега се сещам от време на време,че съм пил.Понякога пак ми се припива,но много рядко,и бързо ми минава.Най-голямата ми опора е семейството.Те са постоянно с мен и знам,че ще предам себе си и най-вече тях ако започна отново,пък и се обричам на кучешки живот и сигурна смърт.Само,който не е преживял ада на алкохола може да ни обвинява,защото алкохолиците сме болни хора и то сериозно-за цял живот.Не знам може би на брат ти му трябва приятелка,която да е с него за да му дава сили.Аз сам реших да спра и тази мисъл ме крепи постоянно.Ако мога да помогна с нещо кажи,ще се отзова веднага.Мога да говоря с него ако той иска.

# 14
 • Мнения: 1
Той имаше приятелка, но тя естествено го остави.И не я виня.....
Незнам вече, толкова му е говорено,той вижда, че не е праволно и пак го прави.Няма никаква воля.
А е толкова тих и спокоен човек,много добър по душа,но му е много слаб ангела.
Той хем не иска да го прави, хем зависимостта е по силна от него.
Вече сме се предали и аз и родителите ни, само ние си знаем през какъв ад сме преминали.
Направо ме е страх като си помисля, че ще дойде време да излезе от комуната...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт