Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 7 914
ДИЕТА ЗА ИДЕАЛНО ТЕГЛО И ОТЛИЧНО ЗДРАВЕ

стартираме така:
 


финишираме така:

Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.


Защо тази диета е много добра?

• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
• диетата не е тежка за издържане,важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.


Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.

Ако килограмите ви първите 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не изгубвайте вяра и воля.Продължавайте диетата до края на,тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.

Диетата продължава 90 дни и само 90 дни.След като приключите е необходима 90 дни почивка.След този отдих можете да повторите още веднъж.

Закусва се задължително само плодове(през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организма черпи плодова захар,необходима за нервната система!


ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ

Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене.Изследванията показват,че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4.00 до 12.00 ч.-цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00-цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00-храносмилателен цикъл

ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА(4.00-12.00)


По време на този цикъл се консумира минимално количество храна(задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки.По време на диетата се закусва само с плодове!

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ(12.00-20.00)

По време на този цикъл се храним неограничено.Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа.В деня за бобови растения и варива,както и през въглехидратния ден-2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене.Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.


ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ(20.00-4.00)

По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо.Ако не можете да издържите и сте много гладни вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ

Тези дни са най-важния елемент от диетата.Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден.Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден,въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН [

Кои храни спадат към белтъчини:

МЕСО,СИРЕНЕ,КАШКАВАЛ,ЯЙЦА,МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ,СПАНАК,РЯПА,СОЯ И СОЙНИ ПРОДУКТИ,ЗЕЛЕ,ДОМАТИ,ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО,КАРФИОЛ...

Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини.Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход.8 от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да получаваме от храната,която консумираме.Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло(коса,нокти,мускули и т.н.).Необходими са също за много други важни процеси в организма.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:За закуска се консумира само един вид плод(2 ябълки,2 портокала,2 праскови,2 мандарини,2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т.н.).

Много важно е да се знае:НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.

ОБЯД:За обяд консумираме белтъчни.Примери:
1. Две печени пържоли(свински,пилешки,говежди).Може риба или морски животни(калмари,миди,раци и др.).Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци(може задушени-моркови,карфиол,зеле,чушки и др.или неограничено количество салата(домати,краставици,чушки,зелена салата, може и шопска.
В салатата не слагайте фасул,царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.

2.2-3 по големи парчета сирене или кашкавал(може и паниран), филия хляб, салата, вода.

3.2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.

4.2-3 яйца варени, на очи или бъркани със сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб,вода.

Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи(зеленчукова, гъбена, пилешка и др.,но без фиде или др. тестени неща в нея.

ВЕЧЕРЯ:За вечеря консумирайте това,което е било за обяд,но задължително само половината от количеството.ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.

ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:

Кои продукти спадат тук:

ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!
ОБЯД:За обяд консумирайте варива.Примери:

1. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.

ВЕЧЕРЯ:Консумирате само половината от това, което е било за обяд.

ВАЖНО:На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус.Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.

ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

Кои продукти спадат под въглехидратни:ЗАХАР,ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ,ПИЦА,СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система.Ако консумираме повече въглехидрати,отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген,те се натрупват в масни депа.Делят се на:Монозахариди, Дизахариди и Монозахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми,през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ(БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС,КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР.БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ,КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ,А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:

1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове,кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:

СЛАДКИШИ!Малко количество.

ПРИМЕРИ:

1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад!

допълнение : желателно е следкишите да са без млечни продукти.Сладкиши - сухи, без мляко, само яйца, захар и брашно. Желателно черно. И евентуално плод и ядки.
Хапват или 2-3 парченца сладкиш, или 2-3 някакви сладки, или 3 топки сладолед. И накрая - блокче шоколад


ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!

ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН

Яде се само плодове. Те съдържат много витамини и енергия,затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести.Много скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл.
допълнение: плодовете в плодовия ден, могат да се ядат както сурови, така и печени (печени ябълки, печен микс). Разрешени са и сухите плодове - може както са сухи, може и накиснати във вода от вечерта. Разрешени са и компотите - желателно без захар и разредени
В плодовия могат да се хапват смесено с плодовете (например за обяд - плодова салата, поръсена със счукани или смлени орехи, бадеми), а могат и самостоятелно (за следобедна закуска - 1 лъжица семки и чай). Важното е, да не са солени и пържени.

За този ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно хранене!За закуска-един вид плод,за обяд-друг вид,за вечеря-трети вид
29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН,ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА.ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ.ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ.СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА,КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден,ден за варива,въглехидратен ден и плодов ден
2. Преди започването на диетата си измерете кръвното налягане и поне един път месечно го проверявайте
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане,но ако приемате таблетки за високо кръвно,не ги спирайте без съвета на личния лекар
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки
5. Спазвайте часовете между храненията.Ако в определено време много огладнеете изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки
8. Кафето и чаят се пият без захар
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на правилното разграждане на храната.Вода или чай пийте половин час след хранене
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движете, защото движението е здраве!
13. Ядките могат да се ядат и в плодовия, и във въглехидратния ден - но сурови!!!

забележка:

Нека не ви подлъгва количеството храна , което е определено за деня, понеже това си е диета и идва момент, в който като всеки диетичен режим дотежава!

кърмачки , прочетете първо специалния коментар за диетата и кърменето в "допълнителни съвети и коментари"


Рецепти подходящи за "90 дневна диета"
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН
ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА
ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

нашата табличка
личните данни се изпращат с лично съобщение до звездичка


всички рецепти и съвети са сборни, така че не претендираме за авторките права


# 1
 • Мнения: 622
Добре дошли на новите попълнения!  Hug
Стелхен, ама много си страшна с тази бухалка.  smile3533
Днес направих за сефте разкошна крем супа от картофи, доволна съм от себе си, обаче прегреших с една глътка кола.  Embarassed
Довечера ще си направя за утре прословутите шоколадови квардати, взела съм си и бутер тесто за зеленчукова пица.
А за спазването на часовете между храненията, признавам си без бой, че не съм много стриктна.  Blush

П. С. Даринка, много ме кефи чувството ти за хумор.  Peace

Копирах си мнението в новата тема, ама защо не мога да го изтрия от старата...  newsm78

# 2
 • Русе
 • Мнения: 45
Нали знаеш поговорката "светът е оцелял, защотото се е смял", не че ми е много смешно  Rolling Eyes

# 3
 • Мнения: 389
Запис  Mr. Green
Пу трета!  Party
Добре до6ла на новата фиданка  Hug

# 4
 • в резерват
 • Мнения: 3 307
Днес на закуска -2  банана
после имаше малко салата
сега съм на ориз на фурна със зеленчуци
довечера пак....

обяда ми отиде по никое време, обаче такова ми е натоварено днес, че не го отчитам за грешка.

Пожелавам много минуси на всички в новата тема  Peace

# 5
 • Мнения: 622
Стелхен, аз до скоро се мажех с Мамма донна на Чико, ама няма особен ефект. Може би малко ми изчезнаха стриите...

# 6
 • на островче
 • Мнения: 5
Айде и аз да пльосна сланини в новата тема. Stel аз съм се мазала с гел от Ейвън ама е гола вода. Едно голямо нищо.

# 7
 • Мнения: 13
  bouquetПривет фиданки!!

Ще последвам примера на Мадам Злата и ще разлюлея и аз месенце тук, за да се похваля!! Направих лунно гладуване на 02.02 и тази сутрин съм 75 кг!! Демек 1,5 надолу. Днес хапвам плодове лекичко, а от утре съм в белтъчния ритъм.
Даринка, ти лунува ли? Има ли други с положителни резултати от това? Чувствам се ОК и забележете НЕ СЪМ ГЛАДНА ХИЧ!! Йееееее Peace

# 8
 • Мнения: 191
Дали ще успея и аз на заветната първа страничка Crazy...успяяяях Party

Кой ме питаше в миналата темичка накрая дали ще лунувам...няма, мила - просто днес по схема ми се падат плодове, а и аз съм от тези дето по-лесно изкарват на течности, отколкото на плодове Rolling Eyes. Но държа фронта, нямам прегрешения и се надявам на минуси утре Praynig...
Което ме подсеща да честитя на всички, които имат минуси днес...някой постижения са направо фантастични за моя бавничък метаболизъм и мога само да ви се радвам отстрани  bouquet. БРАВО на всички за намаленията! Peace

Нямам с какво да се похваля днес...тук на морето времето е гадно, много влажно и ветровито, направо е студено и деня върви със скоростта на костенурка Rolling Eyes. Добре, че след у-ще на детето (тя е следобед на у-ще), ще ходим до Бургас да търсим Плейстейшън портабъл, та ще се разсея малко от мислите за глада, които само го засилват Sad.
Намрънках се...ще оцелея Wink

Хубава, режимна вечер на всички Hug.

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 16:08 от _Ели_

# 9
 • Мнения: 389
Моми4ета,имам едно питане .На някоя от вас болели ли са я бъбреците по време на диетата .Понеже знам,4е е възможно от прекомерното изхвърляне на токсини да се полу4и.Не мога да рабера дали съм се сецнала,за6тото от в4ера след тренировката по тае бо ме боли кръста и се 4удя дали е от нея или  не newsm78

# 10
 • София
 • Мнения: 1 731
Хоп и аз в новата тема Simple Smile.

Днес на обяд май прекалих, защото определено ми е тежко в момента. Хапнах си една порция картофи соте (не знам това позволено ли е, защото те май бяха запържени...) и огромна салата от зеленчуков микс. На всичкото отгоре не бях прочела, че по време на хранене не трябва да се пият течности, та дръннах и една минерална вода.

А, и да питам нещо. Останах с впечатлението, че през храносмилателния цикъл (22.00 - 4.00) не е хубаво да се пие вода... newsm78. Това така ли е, защото аз тогава определено се наливам.

Шоколадовите квадрати изглеждат много вкусно и мисля да ги пробвам довечера, за да имам за утре Mr. Green.

# 11
 • Мнения: 308
   Хайде и аз на първа страничка.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ДЕЧИЦАТА НА МАМА НА ВИКИТО И НА ПАМСИ. МАМЧЕТА ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ, МНОГО ДА ВИ РАДВАТ И ВИНАГИ ДА ЦЪФТЯТ УСМИВКИ НА ЛИЧИЦАТА ИМ.

# 12
 • Мнения: 252
Ей, докъто се доредя да пиша и хоп нова тема.  Аз не писах че детенце се разболя и ходене по доктори и т.н не остана време,но диетката не съм я спирала. Днес ми е втория белтъчен от започването, чувствам се много добре. На кантара не смея да се кача, че да не се разочаровам, ако няма резултат. Мисля във вторникна 09.02 да полунувам, то тогава ми се пада и плодов ден та ми е добре дошло, и чак тогава ще се тегля и хваля ако има защо де.
Ей много сте готини и весели всички, зареждате ме със страхотно настроение. Hug

# 13
 • ул. "Мечтание"
 • Мнения: 5 933
Ей значи! Докато се обърне за две секунди човек и вие ще изпишете темата!  Mr. Green

# 14
 • Мнения: 252
Аз пък мислех да пробвам за стриите Контратубекс, една приятелка ми го препоръча, ама доскоро кърмех , а тогава не можело.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт