Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 26 отговора

В Изумрудения свят (без рубинени пантофи)!

Мнения: 3 322
Прегледах рецептурника - има страхотни рецепти! Обаче! Нито една за този вид, а пък аз нищо не разбирам от риба и не мога да преценя към кой от дадените видове е най близо  Embarassed Един огромен дзвер - сигурно е поне 3-4 кила, обезглавен (слава Богу)... Подариха ми го, пък срамота да не го сготвя... Така че - много моля помагайте!
Цитирай

София

Мнения: 1 310
Пешеходке, я виж една наша обща позната какво е оставила за теб Wink
Не съм готвила такава риба, но това ми звучи доста вкусно Peace
Цитирай


Мнения: 2 846
Толстолопа е мазна риба, не знам за рецепта, но не е подходяща за пържене.
Особено, ако е по-голям, задължително е тлъст.
Цитирай

В Изумрудения свят (без рубинени пантофи)!

Мнения: 3 322
Еси,  Love - почвам я!

Карамел, благодаря!  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 10 660
Аз пък най-много харесвам пърженият толостолоб  Love Именно защото е мазен. Тя мазнинката му е отстрани, по ръба на пържолката и като се запържи става божествено хрупкава и вкусна.
Цитирай

В Изумрудения свят (без рубинени пантофи)!

Мнения: 3 322
Вивиан, хубаво, ама ако кажеш и как се приготвят ... В смисъл - само така месото нарязано на котлети или добавяш нещо - подправки, брашно, сос ....
Цитирай

София

Мнения: 10 660
Избягвам да ги овалвам в брашно, защото брашното изпопадва в олиото и почернява. Пържа ги само посолени и с тези готовите подправки за риба, които продават по магазините. Става страшно вкусно, наистина.  Love

Веднъж пробвах да изпеча толстолоб, мързеше ме да пържа, но не стана хубаво, някак си сухичко ми дойде на мен лично.
Цитирай

В Изумрудения свят (без рубинени пантофи)!

Мнения: 3 322
А, колко дебели, горе - долу?
Цитирай

София

Мнения: 10 660
Около 1 см дебелички ги режа аз.
Цитирай

В Изумрудения свят (без рубинени пантофи)!

Мнения: 3 322
ОК, благодаря много!
Айде стига съм спамила - отивам да готвя Laughing, че май цялата седмица ще караме на рибено....
Цитирай

София

Мнения: 3 750
Веднъж съм готвила такова чудо, но беше само филе. Намерих някаква рецепта и го задуших на среди парченца с много праз и маслини - допадна ни, но се усещаха малки костици, въпреки че бяха омекнали и мен лично не ме притесняваха. Можеш да пробваш и така част от рибата, предполагам, че ще отиват и малко домати и каквото още ти хрумне.
Цитирай

София

Мнения: 10 660
ОК, благодаря много!
Айде стига съм спамила - отивам да готвя Laughing, че май цялата седмица ще караме на рибено....

Хайде ако решиш да пържиш, после кажи дали се е харесало   bouquet
Цитирай

близо до морето

Мнения: 1 312
Преди 2 седмици,мъжът ми го пече на скара,стана невероятен
Цитирай

гр. Козлодуй

Мнения: 203
Аз го приготвям винаги пържен, нарязан на по-тънки "филийки". От стари рибари знам, че така е най - вкусен. Като се изпържи хубаво може да му се направи някаква марината с чесън и лимон, но не знам рцептата за съжаление. Аз му слагам само лимон.
Цитирай

В Изумрудения свят (без рубинени пантофи)!

Мнения: 3 322
Пържен стана фантастичен! Само на филии и поръсен с "Котани" за риба - това имаше в магазина. С картофена салата, разбира се и като екстра - една, която ние наричаме "антиракова", прави се от кореноплодни зеленчуци.
Сиси, тоя е толкова едър, че и костите се виждат от 100 километра и не са много...
Утре ще правя от линка на Еси и ще докладвам резултата.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 26 отговора