Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 3 фев. 2009, 16:34 ч.
  • Преглеждания  31 463  Мнения  26  Онлайн  1
Отговори
  • В Изумрудения свят (без рубинени пантофи)!
  • Мнения: 3 323
Прегледах рецептурника - има страхотни рецепти! Обаче! Нито една за този вид, а пък аз нищо не разбирам от риба и не мога да преценя към кой от дадените видове е най близо  Embarassed Един огромен дзвер - сигурно е поне 3-4 кила, обезглавен (слава Богу)... Подариха ми го, пък срамота да не го сготвя... Така че - много моля помагайте!

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 1 310
Пешеходке, я виж една наша обща позната какво е оставила за теб Wink
Не съм готвила такава риба, но това ми звучи доста вкусно Peace

# 2
  • Мнения: 2 869
Толстолопа е мазна риба, не знам за рецепта, но не е подходяща за пържене.
Особено, ако е по-голям, задължително е тлъст.

# 3
  • В Изумрудения свят (без рубинени пантофи)!
  • Мнения: 3 323
Еси,  Heart Eyes - почвам я!

Карамел, благодаря!  bouquet

# 4
  • София
  • Мнения: 10 856
Аз пък най-много харесвам пърженият толостолоб  Heart Eyes Именно защото е мазен. Тя мазнинката му е отстрани, по ръба на пържолката и като се запържи става божествено хрупкава и вкусна.

# 5
  • В Изумрудения свят (без рубинени пантофи)!
  • Мнения: 3 323
Вивиан, хубаво, ама ако кажеш и как се приготвят ... В смисъл - само така месото нарязано на котлети или добавяш нещо - подправки, брашно, сос ....

# 6
  • София
  • Мнения: 10 856
Избягвам да ги овалвам в брашно, защото брашното изпопадва в олиото и почернява. Пържа ги само посолени и с тези готовите подправки за риба, които продават по магазините. Става страшно вкусно, наистина.  Heart Eyes

Веднъж пробвах да изпеча толстолоб, мързеше ме да пържа, но не стана хубаво, някак си сухичко ми дойде на мен лично.

# 7
  • В Изумрудения свят (без рубинени пантофи)!
  • Мнения: 3 323
А, колко дебели, горе - долу?

# 8
  • София
  • Мнения: 10 856
Около 1 см дебелички ги режа аз.

# 9
  • В Изумрудения свят (без рубинени пантофи)!
  • Мнения: 3 323
ОК, благодаря много!
Айде стига съм спамила - отивам да готвя Laughing, че май цялата седмица ще караме на рибено....

# 10
  • София
  • Мнения: 3 989
Веднъж съм готвила такова чудо, но беше само филе. Намерих някаква рецепта и го задуших на среди парченца с много праз и маслини - допадна ни, но се усещаха малки костици, въпреки че бяха омекнали и мен лично не ме притесняваха. Можеш да пробваш и така част от рибата, предполагам, че ще отиват и малко домати и каквото още ти хрумне.

# 11
  • София
  • Мнения: 10 856
ОК, благодаря много!
Айде стига съм спамила - отивам да готвя Laughing, че май цялата седмица ще караме на рибено....

Хайде ако решиш да пържиш, после кажи дали се е харесало   bouquet

# 12
  • близо до морето
  • Мнения: 1 312
Преди 2 седмици,мъжът ми го пече на скара,стана невероятен

# 13
  • гр. Козлодуй
  • Мнения: 203
Аз го приготвям винаги пържен, нарязан на по-тънки "филийки". От стари рибари знам, че така е най - вкусен. Като се изпържи хубаво може да му се направи някаква марината с чесън и лимон, но не знам рцептата за съжаление. Аз му слагам само лимон.

# 14
  • В Изумрудения свят (без рубинени пантофи)!
  • Мнения: 3 323
Пържен стана фантастичен! Само на филии и поръсен с "Котани" за риба - това имаше в магазина. С картофена салата, разбира се и като екстра - една, която ние наричаме "антиракова", прави се от кореноплодни зеленчуци.
Сиси, тоя е толкова едър, че и костите се виждат от 100 километра и не са много...
Утре ще правя от линка на Еси и ще докладвам резултата.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт