Пастет от патладжан и майонеза. Мляссссссс

  • 13 375
  • 21
  •   1
Отговори
  • Мнения: 4 176
Нещо от годините ме луипа склерозата и не помня дали съм го писала някъде, а и с търсачката ударих на камък.
Много искам да споделя с вас тази рецепта, защото моя мъж каза, че било го докарвало до оргазъм това просто нещо:)

2 цели патладжана се изпичат във фурната на около 180С в тавичка с малко водичка.Идеята е да не залепнат ,а и да се изпекат по-добре. Пекат се цели( отрязва се само опашката).
По време на печенетос е завъртат от другата страна.
Пекат се до омекване. Приблизително 40 мин- 1 час.

После се обелват и се пасират/смилат.
Смесват се 1 кофичка майонеза и 4-5 скилидки чесън също се мели с патладжана.
+ сол

Мята се в хладилника и след 3 часа се тъпчете с него.

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Нещо като кьополу (така ли се пише Rolling Eyes)
Вкусничко е, аз слагам и орехи.

# 2
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Само да припомня съвета на една мама- който има микровълнова, да мята там патладжаните- на пълна мощност 10 мин., стават перфектни.

# 3
Нещо като кьополу (така ли се пише Rolling Eyes)
Кьопоолу

# 4
  • Мнения: 1 399
Аз правя подобен пастет с тиквички - варени тиквички, чесън, сол и майонеза eat
Само тиквичките трябва добре да изцедят от водата, за да не стане пастета много воднист.

# 5
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
Аз правя подобен пастет с тиквички - варени тиквички, чесън, сол и майонеза eat
Само тиквичките трябва добре да изцедят от водата, за да не стане пастета много воднист.
Тиквичките цели и белени ли ги вариш?

# 6
Белени ги варя, нарязани. Може и затова да поемат повече вода.
Не съм пробвала с кората. Дори не знаех, че може така да се ядат Embarassed Embarassed
Всъщност няма значение как ще се варят. След това, така или иначе, се пасират или се намачкват с вилица.

# 7
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
Да, с кората също може да се ядат. Wink
Мерси zа отговора.

# 8
  • Мнения: 5 500
Нещо от годините ме луипа склерозата и не помня дали съм го писала някъде, а и с търсачката ударих на камък.
Много искам да споделя с вас тази рецепта, защото моя мъж каза, че било го докарвало до оргазъм това просто нещо:)...

Мамице и аз като мъж ти те чувствам Mr. Greenдаже си замразявам за зимата изпечени патладжани Grinningнаправо го обожавам това дебелеещо нещо.

# 9
  • Мнения: 4 176
Само да припомня съвета на една мама- който има микровълнова, да мята там патладжаните- на пълна мощност 10 мин., стават перфектни.
А няма ли опасност да гръмнат? Не трябва ли да се надупчат?

# 10
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Само да припомня съвета на една мама- който има микровълнова, да мята там патладжаните- на пълна мощност 10 мин., стават перфектни.
А няма ли опасност да гръмнат? Не трябва ли да се надупчат?

оппаааа... Embarassed Embarassed Embarassed дупчат се и още как, на 5-6 места с вилицата

# 11
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Да, с кората също може да се ядат. Wink
Мерси zа отговора.
Аз ги варя нарязани с корите.
Ако не се изцедят добре, става редичко, че и зелено Laughing

# 12
  • In transit
  • Мнения: 11 784
Опитайте същия пастет само, че вместо чесън сложете малко настърган лук, ама малко, не повече от 1/4 глава. Вкусът става много мек. Скоро един приятел румънец го беше направил, облизахме си пръстите.

# 13
  • Мнения: 2 142
Ммм, и ние мнооого го уважаваме този пастет! Но досега не бях правила патладжаните в микровълновата, чудесна идея. ще си го запиша, че съм страшен заплес. Аз и без това много не зная как и за каво да я ползвам, освен за размразяване и притопляне Thinking

# 14
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Аз направо си стерилизирам в бурканчета готови смлени патладжани, после само отварям и разбърквам с майонеза и чесън.

Общи условия

Активация на акаунт