Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 5 876
Ужасно ме дразни пространството до нашия блок, превърнато от неправилно преминаващите напряко коли в черен път; преди три години общината нещо разкопава, после недоасфалтира, сега трябва да мина през неописуема кал и гнъс, за да стигна до блока. Да не говорим какви комшии имам и как е заринато с боклуци.
Събирам всякакви идеи какво мога да направя (моля, само не ми препоръчвайте продажба и покупка на ново жилище).

# 1
 • Варна
 • Мнения: 8 322
Райграс може би,но каквото и да направиш е свързано с пари.
Детска площадка.

# 2
 • Мнения: 3 099
Тревата, цветята, градина, пътечки, дръвчета, пейки....какво друго?
Човек трябва да диша и в големия град.
Това ми е представата за спокойствие и почивка - природа, па макар и късче.

# 3
 • При хората, които обичам
 • Мнения: 3 193
Ако можеш да агитираш съседите си, можете и със собствени сили да го направите приятно място: Първото, което ми хрумва е декоративни храстчета, оградени с ярко боядисани стари автомобилни гуми. Разположени на такива места, че да пречат на колите. На следващия етап - два килограма райграс, като оставите пътечки и за преминаване на хора и колички. Не са много разходите, организацията ще е по-трудна.
Ако съм разбрала, питаш как да се спасите сами, без общината.

# 4
 • Süd
 • Мнения: 3 521
Каквото и да е първо трябва ограничиш преминаването на автомобили от там.
Ако успееш кеф ти риба, кеф ти паламуд - боцваш 3-4 люлякови дървета, че най-лесно се захващат и една пейка, насипваш чакъл(не е толкова скъп, колкото повечето хора си мислят) и жми градо.

# 5
 • Мнения: 4 302
Аз бих заложила или на гуми или на колчета ( за поставянето на вторите принципно има глоба, но не съм сигурна в кои случаи). И в двата случая трябва един или няколко ентусиаста и добро обмисляне на финансовата страна ( определено може да се направи и с малко пари). Също така и известно количество мъжки добровелен труд- колчетата трябва да са в дупки, които се пълнят с бетон или цимент, а гумите - с пръст. В нашия квартал един от блоковете е заобиколен с такива гуми, май има ефект.
Не слагайте от екстериорните кашпи- крадат ги.

Ето и нещо пак от автомобилни гуми, но по сложно- цък

# 6
 • Мнения: 5 141
Можеш да издебнеш служителите от Чистотата (известни още като циганки с метли), които чистят около вас и да им предложиш срещу 20 лв. (примерно) да изчистят мястото. Плащаш след извършване на услугата обаче.

# 7
 • Мнения: 4 302
Докато не се премахне възможността да се минава и паркира там, всякакво чистене е кауза пердута, уви. На селянина не му пука от нищо, освен от бариери Sick.

# 8
 • при децата
 • Мнения: 3 405
Чия собственост се води междублоковото пространство?
Ако е общинска се изискват разрешителни от общината за поставянето дори на кашпи с цветя.

# 9
 • София
 • Мнения: 3 161
Зависи от  това колко сили и време си готова да вложиш. Има НПОта, които могат да те финансират,  за да облагородиш междублоково пространство; м.г. един съсед на майка ми спечели около 1000 лв и купи разни машини за рязане на трева и пр. Наистина стана чистичко и хубаво, беше пущинак преди това; но човекът се занимава с това и поддържа градинката. Няма ли някой магазин/кафене наоколо, да поговориш с него? Той би имал интерес от малко облагородяване - и подхопдяща реклама. В нашия квартал един фризьорски салон поддържа страхотна оградена детска площадка (човекът си има и малко дете де). Другият вариант е съседите - майки с деца могат да пратят татковците на 'ленински' съботник и да разчистите района. С дружни усилия можете да постигнете резултат - естествено, не чакаш всички, а още 2-3 семейства примерно. Някъде бях попадала на съвети как да организираш съседите; ще ги потърся, ако решиш да пробваш така.

# 10
 • Мнения: 5 876
Ами да, интересувам се от идеи как да организирам съседите. И от НПО-тата също.
Нямам възможност да вложа мнооооого сили и време, тоест примерно всеки месец уборка да правя не съм готова, не и сама. Много сизифовско ми звучи.
Но ако са повече хора... да.

# 11
 • Мнения: 2 264
Радвай се ,че имате между блоково пространство Peace
Във Варна взеха да се позагубват вече.
Аз съм за детска площадка за деца и  пейки  за  по -възрастните .

# 12
 • София
 • Мнения: 2 561
Анда, ще се поинтересувам - има някакви
програми към Общините, които касаят точно такива
пространства. Отпускат средства, стига да има проект.
Лошото обаче е друго - не сме дорасли за такива неща.
До стария ми блок, облагородиха подобно на това, което
описваш. Дори доставиха кашпи с Туи - 25 на брой.
В момента са останали точно 2. Някои не спят  #Cussing out

# 13
 • Мнения: 5 876
Радвай се ,че имате между блоково пространство Peace
Във Варна взеха да се позагубват вече.
Аз съм за детска площадка за деца и  пейки  за  по -възрастните .

Детска площадка няма да направят точно там, градинката е в близост (на какво прилича е друг въпрос). Точно между блоковете има една люлка и пейки (на които обаче не седят възрастните, а местните запивки).
Ако от общината кандисат да сложат такива бетонни конуси, които да пречат на колите да минават, и да дадат малко асфалт да се направят пътечки, берекет версин. Искам нещо яко, за да не могат да го бутнат току-така. Да беше за лалета и люляци, да съм сложила досега, но илюзии нямам. Виж, ако има здрава преграда, ще засадя и цвИтя.
Иначе пробвах да поразкрася барем стълбищната си площадка. Нарисувах ретровелосипед, с голямо и малко колело. С молив, да не дразня народа. Твърдя, че трите години курсове по рисуване са дали отражение и не е било първа грозотия. Е, два дни по-късно беше изтрит.
Това е същият вход, на чийто асансьор години наред вися дивният надпис "За порното - Однян" (за парното-огнян, преправено). Но моята картинка явно им се видя твърде префърцунена.

# 14
 • Мнения: 2 264
Явно съжителстваш с........ #Cussing out
Пробвай с нещо от общината,извикай няколко ТВ.
От тях има ефект в последно време.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт