Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте!Живея в един и същи жил. блок в Люлин от 20 години.Доста странни индивиди са пребивавали  входа ни и по някакъв начин някой се е справял с тях.Сега от 2 години в апартамента на мой комшия връстник живеещ също от толкова дълго на този адрес се подвизават странни лица-наркомани,престъпници и крадци.Самия той през времето изчезваше и го нямаше за определено дълго време и се повяваше пак при майка си която стопанисваше апартамента през годините.Жената замина в чужбина обаче и настъпи ад.За тези 2 години моя автомобил е рабиван 3 пъти,мазетата са отваряни поне 5 пъти даже вече бройката не я знам.Разбиват най редовно вратата на входа за да могат да ползват и междустълбищното пространство за собствените си нужди.Доста пъти съм викала полиция т.к. съм с малко дете и ме е билострах да слизам по стълбите и те са се справяли с тях.Но това не спира.Най редовно нямаме ток във входа-крадат крушките,усторйствата на интернет доставчиците,а да не говориме за асансьора колко пъти сме го поправяли поради откраднати части за стотици левове.И няма оправия.Страх ме е да тръгна из ап. във входа да събирам подписка срещу тях т.к. има вероятност да раберат и да ми навредят.Индивидите които ежедневно се изсипват в този ап. нямат адресна регистрация разбира се тук.На скоро приятелка от квартала видя няколко от тях и каза:-ха,ама тия у вашия вход ли са се пренесли наркомани,защото бяха при нас и собственичката на ап. който обитаваха ги изгони!

Дайте съвет към кого да се обърна анонимно за да се справя с тази ситуация!Положението е живото застрашаващо и ме  е страх поради бездействието ми да не стане някое нещастие.

# 1
  • Мнения: 1 822
Освен към полицията(което вече си направила)или някоя медия не виждам към кого друг.Ама защо мислиш че ще успееш изобщо да направиш нещо,не знам.Нали не мислиш че някой ще ги изгони от собственото им жилище.Желая ти успех,но малко се съмнявам че ще стане нещо.   Hug

# 2
  • Мнения: 607
  Няма да можеш да се справиш сама. Трябва да действате заедно всички семейства от входа. Ако те е страх да събереш подписка, ти напиши   жалба до полицията, така както си го написала това тук и помоли някой от мъжете да събере подписи.
  
    

# 3
Аз не искам да изгоня собственика на ап.,а индивидите които се подвизават  в него-спят и какви ли не още работи правят!Сигурна съм,че нямат адресна регистрация на този адрес.Лицата са 3-4 едни и същи с които се разминаваме по входа и на ул.

# 4
  • Мнения: 607
 Да, ясно е ,че не искаш да гониш собственика, но реално имате проблем с него, защото тези хора идват в неговия апартамент и всъщност жалбата трябва да бъде срещу него.
 Разбирам те,защото имахме същия проблем. Няма оправия... Сега с новите закони за етажната собственост нещата може да се променят към добро. Някой ако има информация, моля да пише.

# 5
Да,интересното е,че въпросните са си познати лица в квартала и всеки знае или поне предполага с какво се занимават.А за МВР-и от там ги знаят.Когато ги виках и 2-та пъти за автомобила полицаите сами ме питаха за собственика на ап. в нашия вход.Знаят го кой е и какви са му провиненията -всичко.Имат си досие.Но никой не го следи!Тъпото е,че никой от страх няма да се подпише ако тръгне моето сем. да се занимава.И от една страна ги разбирам.Мен самата ме е страх! Sad

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт