Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 287
Момичета, искам да питам знае ли някой какво означава Е 300? Ясно е, че е някъв консервант, но дали знаете какъв и дали е вреден? Благодаря ви предварително. Днес купих на Ганчев една каша и видях, че го има в съдържанието. Ако е нещо вредно да не и давам. Струва 1,35 направо го хвърлям, ако е вредно.
Цитирай

София

Мнения: 1 218
това е витамин С,не се притеснявай
« Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 23:53 от Vivi »
Цитирай


Мнения: 351
За да не се чудиш за някое друго "Е" и да се тревожиш излишно, виж това:
  А ето и съответните обозначения върху етикетите на продуктите, посочващи наличието на силно алергизиращи химически оцветители: Е 102 - лимонено-жълт цвят, Е 110 S - жълто-оранжев цвят, Е122, Е 123 и Е 124 - червени цветове, и Е 127 - розов цвят.

- Консерванти. Те предпазват съответния хранителен продукт от микроорганизми - бактерии, гъби и други, но лошото е, че също като оцветителите могат да отключат алергична реакция. Това важи най-вече за бензоената киселина и за нейните производни, а също и за сулфитите, които се съдържат в най-голямо количество в опакованите сушени плодове и във виното, където производителят дори не е длъжен да ги обявява.
Обозначения за: бензоена киселина - Е 210, натриев бензоат - Е 211, калиев бензоат - Е 212, серен диоксид - Е 220, натриев сулфит - Е 221, натриев хидрогенсулфит - Е 222, натриев дисулфит - Е 223, калиев дисулфит - Е 224, калциев дисулфит - Е 226, калциев хидрогенсулфит - Е 227.

- Подобрители. Подобрителите се използват най-вече в колбасарската промишленост. Най-силният алерген от тях е натриевият глутамат - Е 621.

- Ароматизатори. Веществата, които прида апетитния аромат на кремове, десерти и напитки също могат да предизвикат алергия и независимо какво пише на опаковката, трябва да се има предвид всички ароматизатори представляват продукт на химията.

- Сгъстители. Те се използват при прахообразните супи, кремове и млечни десерти. Най-силно алергизиращи сгъстители са: Е 412 - вид брашно, наречено гуаркер, Е413иЕ414-гума арабикум.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.