Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 фев. 2009, 10:27 ч.

нормално ли е жените да поддържат приятелски отношения с бившите си

 • 7 017
 • 92
 •   1
Отговори
 • Мнения: 0
Здравейте,

нямам проблем, просто ми е любопитно.
Аз например никога не съм имал контакт с бивши приятелки, не съм имал сериозна връзка, и за мен си е ок, даже и здрасти не си казваме, все едно никога не сме се познавали.
Жена ми обаче поддържа приятелски отношения с предишните си приятели,
аз малко ревнувам, но не го показвам, то не е и ревност, но не мога да го опиша, имам и 100 процента доверие.
Никога не бих и си помислил да я огранича в такива контакти, за нея свободата е най важното нещо, и ми го е показала многократно. Не излиза с предишните си приятели на кафе или нещо такова, но като има рожден ден, те задължително и се обаждат да я поздравяват, и пращат картички. Вчера бяхме с нея на заведение, в нашия квартал и управителя на заведението е нейно бивше гадже и ни почерпи двамата с по един коктейл. На мен малко ми стана неудобно.
Не ме разбирайте погрешно, не я ревнувам от тях, не ме е страх че ще ми изневери, имам и пълно доверие,
никога не ми е давала повод да я ревнувам,
знам че всеки човек си имал минало, и всичко си остава в миналото, просто някак си мисълта ме жегва в сърцето.
Исках просто са споделя с вас

 Hug

# 1
 • София
 • Мнения: 3 183
Аз поддържам контакти с бившите. Под поддържам имам предвид, че не извръщам глава на улицата, когато ги видя, поздравявам ги, честитя им рождени дни, нова година и т.н., респ. и те на мен. Ако не сте се разделили в някакви катастрофично лоши отношения, е нормално да се държите като зрели хора и да не се правите, че не се познавате.

# 2
 • Стара Загора
 • Мнения: 3 809
За мен е напълно нормално.
Имала съм 2 продължителни вързки преди мъжа ми, и с двамата съм в чудесни отношения.
Понякога се виждаме, чуваме се по телефона. За рождени дни задължително им се обаждам, както и те на мен.
Нищо лошо не виждам в това. Мъжа ми също, или поне досега не е дал повод да мисля, че се притеснява.
И двете връзки аз съм ги приключила, защото съм преценила, че са се изчерпали.
И всички тръпки и сексуални желания са в миналото, останала ми е само прителската обич...

Честно казано нямам бивше гадже, което да не искам да видя или да го подмина на улицата, дори тези с коите съм била за много кратко.
Щом са ми били гаджета, значи е имало достатъчно причини да ги харесвам, а тези причини не приключват с края на връзката.
Нито пък означават, че са повод за бъдеща изневяра на мъжа ми.

Дано ти помогнах да разбереш поне малко жена си Wink

# 3
 • Пловдив
 • Мнения: 1 838
Ако е чисто приятелски отношения, или по-точно на добри познати - няма лошо.

# 4
Много е важно какъв типаж характери са и от там следва дали ще могат да поддържат приятелски отношения Sunglasses

# 5
Chris ,аз с риск да прозвуча старомодно ,но не намирам за нормално близки отношения ,каквито ти описваш за своята половинка.

# 6
 • Мнения: 3 371
аз лично гледам винаги след приключване на една връзка да останем приятели. това значи именно приятели, не нещо друго.
не ми допадат моменти от типа да се срещнем на улицата и да извръщаме глави. здравей-здрасти, как си и толкова. също, ако ме помолят за услуга и мога да помогна, бих го направила. както и на мен се е случвало да звъня на пожар в малките часове за услуга/ставаше дума за обир, а аз съм извън страната, трябваше да се отиде на място/.
та, на отговора на питанката ти - да, за мен е нормално. стига да не поддържат прекалено близки взаимоотношения. един коктейл е нещо, за което не бих  направила на въпрос.

# 7
 • Мнения: 3 612
Да, за мен е много важно да остана в добри отношения с хората, които макар и за кратко са били част от живота ми. Не виждам нищо лошо в едно кафе, па било то и бира; картичка за рожден ден... С двама от бившите ми останахме много добри прятели...  Hug

# 8
 • Мнения: 2 388
Нормално е, но не и за мен.
Аз имам лошия навик, като кажа край това да значи край наистина.
По всякакъв начин се старая да избягвам поддържането на каквито и да е отношения с бивши.
Имам предвид мъже, с които съм имала една идея по - дълбоки отношения.
Приятелят ми е пълна противоположност в това отношение, което ми допада много.

# 9
 • Мнения: 165
Приятелски- не! Едно " здравей" е достатъчно. Обаждания по телефона и сладки приказки, бля, бля- как ли пък не. Нали са " бивши", нищо не ме свързва с тях.  Naughty

# 10
 • Мнения: 4 202
Да, нормално е, но аз специално не поддържам такива. По-точно, не поддържам  никакви отношения и така ми е най-добре. Нямам никакво намерение да създавам дрязги в семейството си, поздравяваме се като се видим и толкова. Не си пием кафето с бившите, нито моите нито на мъжа ми.

# 11
 • Мнения: 1 328
Не виждам нищо лошо да останеш приятел с бившия, аз опитах, но не се получи. Сега се чуваме рядко, обикновено разговорът приключва с това колко съм лоша и как съм го изоставила. Иначе ревнувам доста от бившите на моя приятел, но все пак гледам да не го ограничавам, даже съм го карала да им пише за рождени дни и подобни.

# 12
 • Мнения: 133
не поддържам абсолютно никакви отношения с бившите Thinking нямам нужда от това, а и нали са минало - затворена страница от живота ми, не виждам и смисъл.  и скъпия е така, въпреки че една от бившите му още го търси от време на време  по телефона  - аз не се дразня, просто й се чудя на акъла.  Tired

# 13
 • Мнения: 2 440

Аз например никога не съм имал контакт с бивши приятелки, не съм имал сериозна връзка, и за мен си е ок, даже и здрасти не си казваме, все едно никога не сме се познавали.


За мен подобно поведение е ненормално. Как така няма да кажа дори здрасти, пък било то и на човек, с когото съм имала някакво отношение, дори и чисто сексуални и несериозни.
Трябва да съм прекъснала връзката с голям скандал, за да имам подобно поведение.

# 14
 • Мнения: 6 235
Зависи от бившия Wink
Не се виждам с тях, щото нямам време, но с някои от тях редовно се чуваме по тел или си пишем...Обикновено с тези, за които не ми е била особено драматична раздялата. Laughing

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт