«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

ƒеца от 1 до 6 г.
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 36 отговора

—офи€

ћнени€: 8 195
ћомичета, забел€звам, че бебето ми много се заглежда по този канал Rolling Eyes “ова ми е идеални€т вариант да си подсигур€ 20-30 мин. спокойствие, за да си почина или да свърша нещо. Ќо знам, че гледането на телевизи€ от бебета е вредно. »мам н€колко въпроса във връзка с това:
1. ƒори и кратковременното гледане ли е вредно? »зобщо ли тр€бва да изключват телевизора, когато детето е в ста€та? /това ми е почти неизпълнимо, все пак имам още едно дете Confused/
2. ќт къде идва вредата - облъчването на самата машина или това, което се дава стимулира твърде много бебешкото мозъче?
3. ƒали не е една иде€ по-малко вредно, щом е "бейби" канал Sad?

Ѕлагодар€ предварително и мол€ за наистина научни об€снени€ или такива, давани от лекар. —поделен опит от рода "ми аз моето бебе от ден първи го остав€м да гледа и нищо му н€ма" не ми вършат работа Wink
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 090
belinda виж това http://semeistvo.rozali.com/bebe/p88.html
http://www.roditeli.info/family/materials/telev/
—поред мен ако имаш възможност го забавл€вай с друго!
ƒано не ти звуча крайно! Tired
÷итирай

при семейството ми

ћнени€: 1 780
јз още не позвол€вам на  дъщер€ ми да гледа телевизи€. Peace¬редно е защото телевизора излъчва електромагнитно поле.«а това и като си сложиш ръката на екрана,косъмчетата настръхват-"наелектризират се".» на очите вреди,дори и да не гледаш от много близо.» за гол€м човек не е хубаво да е много време пред него.«нам дори че когато бебето е все още малко и фонтанелата му не е затворена,не е хубаво да има дори работещ компютър в ста€та,телевизор или GSM.
 ато беше бебе и исках да изпуша една цигара на спокойствие,изсипвах в кошарата един кош с играчки и го имах не 5 мин,а 30 ако исках. Wink
3. ƒали не е една иде€ по-малко вредно, щом е "бейби" канал Sad?

Ќе мисл€,все си е телевизор.“ой не е вреден,защото дават н€ко€ определена програма,а  заради това което излъчва  Hug«а LCD или плазма не мога да кажа нищо.«нам че не облъчват толкова много  Hug
« ѕоследна редакци€: нд, 08 фев 2009, 17:37 от paneva »
÷итирай


ћнени€: 2 285
ќ, за мен това е най-хубави€т бебешки канал. —инът ми го гледа от новороден. «аради него си купихме сателитна чини€.
Ќо “¬ в неговата ста€ е LCD и н€ма никакво излъчване. ¬ началото трудно може да става дума за гледане, по-точно той бе като музикален фон. ј и думите на английски се трупат. ќще го гледа от време на време. Ќай-добрата анимаци€, никакво насилие, занимателно за малко и големи /много идеи съм черпела от там/.

÷итирай


ћнени€: 11
—поред мен Baby TV е познавателна телевизи€ и може да научи децата само на хубави неща. „рез не€ учат английски език, нови песнички.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 556
ѕо първи€ въпрос не мога да ти отговор€, понеже така си го задала, с€каш 'вредата' е н€какво конкретно нещо, което се случва изведнъж в н€какъв конкретен момент (като например да падне таванът).

ѕо втори€ - и от двете места идва. «а излъчването н€мам подробна информаци€, понеже не ме е интересувало (н€маме телевизор), но по отношение на въздействието върху мозъка см€там, че не се отраз€ва добре. »нформаци€та ми е само от статии, които съм чела по въпроса, н€мам личен опит. —м€та се, че гледането на телевизи€ подтиска креативността на детето във възрастта, когато мозъкът му се учи на това. —ъщо така понижава способността за концентраци€ и активност.  » всъщност това е най-малки€т проблем, останалите са казани в стати€та, ко€то е дадена по-горе.

ѕо трети€ въпрос, много по-малка е вредата от бебешки€ канал, отколкото от другите, предназначени за възрастни.
÷итирай


ћнени€: 5 258
ƒъщер€ ми отрасна с тази телевизи€ - препоръчвам  Peace.
Ќ€ма облъчване - зависи на какъв “¬ се гледа.
“ехниката не е като едно време  Crazy
÷итирай


ћнени€: 9 816
≈, тв-то определено е най-добрата бавачка за децата, за съжаление обаче вече и за бебетата.
1. ƒори и кратковременното гледане ли е вредно? - за деца до навършването на две годишна възраст не е препоръчително въобще да гледат телевизи€.
2. ќт къде идва вредата - облъчването на самата машина или това, което се дава стимулира твърде много бебешкото мозъче?- бързосмен€щите се образи притъп€ват усета на детето да приема статична информаци€, т.е. например да разглежда картинки.
3. ƒали не е една иде€ по-малко вредно, щом е "бейби" канал?- ƒано

¬се пак всеки родител решава сам за себе си дали, по колко и от кога детето му да гледа тв.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 8 195
Ѕлагодар€ за дадените линкове, но те каса€т с€каш по-скоро гол€мото ми дете, не бебето Rolling Eyes
¬иж, това за понижаването на способността за концентраци€ и умението да се приема статична информаци€, не е хубаво, никак Confused ћакар че изображени€та на бейби тв се почти статични, движат се бааавно, песничките са тихи, лежерни, нежни мелодийки, над€вам се съобразени точно с особеностите на детски€ мозък.
ј телевизорът ни е лсд, така че €вно н€ма защо да се притесн€вам твърде от облъчването.
ћисл€, че мога да си позвол€ 15-20 минути дневно. Ќ€ма да разрешавам повече. » определено ще се стара€ да не поглежда към екрана, докато Ќикола гледа джетикс - ето, това са бързо движещи се обекти ooooh! Laughing

Ѕлагодар€ на всички, които се включиха по темата  :bouquet:
÷итирай

—офи€/¬арна/—токхолм

ћнени€: 1 896
belinda,
Ѕейби тв го забраниха във ‘ранци€ миналото л€то, френски€т —≈ћ се произнесе на базата на мнени€ на експерти, че тв за бебета е вредно и го спр€ха от излъчване.
Ќе е заради облъчването, а заради нервно-психологичното развитие. ≈, не в€рвам, че на н€кой нещо ще му стане от н€колко минути случайно погледана телевизи€, но не е препоръчително да остав€ш детето да гледа редовно. ѕо-добре му дай нещо, с което да си играе активно, а да не е само пасивен наблюдател.
»ма и н€кви изследвани€, че работещ телевизор в ста€та, в ко€то се намира детето, също има негативно вли€ние върху моделите на игра и общуване с родители. јбе ние гледаме, щото н€ма как едни новини да видим иначе, но не е хубаво.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 391
ƒъщер€ ми като бебе гледаше тази телевизи€- н€къде  след девети€ месец.
ƒетето научи много думички ,не загуби интерес към книжките с картинки,нито придоби н€какви вредни навици.
Ќапротив- проговори много по-рано от връстниците си .Ќе съм € ограничавала във времето -гледаше толкова ,колкото иска.¬ един момент детето само губи интерес.
÷итирай


ћнени€: 5 489
јз не вид€х на колко е гол€мо бебчето? —поред мен телевизи€та или филмчетата на компютъра могат да бъдат полезни, ако са с м€рка. 15-20мин на ден са достатъчни и не биха оказали н€какво вредно вли€ние върху концентраци€та на детето. »наче работещ телевизор, на фона на който детето си играе, и аз не мога да понас€м.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 14
аз също съм против гледането на телевизи€, не тр€бва да се създава потребност у детето да седи пред екрана, а да твори и да се забавл€ва с реални неща. същото важи и за компютрите
÷итирай

Sofia

ћнени€: 8 053
јз си мисл€, че 20- 30 мин. не са чак толкова фатални. јко се прекал€ва е проблем според мен.
÷итирай


ћнени€: 295
аз също съм против гледането на телевизи€, не тр€бва да се създава потребност у детето да седи пред екрана, а да твори и да се забавл€ва с реални неща. същото важи и за компютрите
съгласна съм с това мнение. ќще повече, че едно малко дете не може да различи кое е фикци€ и кое реалност. ƒа не говорим за моделите на поведение и ценностите, които възпитава у децата телевизи€та, а за вредността от рекламите н€ма защо да споменавам. Ќе познавам този тв канал, но определено не е за препоръчване за малко бебе да гледа дори и 20-30 мин екрана. ѕосле се чудим, защо по-късно децата отказват да четат книги. ≈ как да искат да четат, след като от малки са научени да получават на готово информаци€та.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 36 отговора