Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 8 фев. 2009, 15:25 ч.
  • Преглеждания  39 550  Мнения  46  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 9 014
Моля за много бърз отговор - как печете крем карамел? Не съм правила от 20 години, рецептата си я спомням, и на сън да ме бутнат, ще я кажа. Обаче как се печеше? Какво включвате на фурната /долно, горно, вентилатор/ и колко време трае тая церемония?
Давайте съвет, че тавата е вече във фурната и ще взема да се изложа пред децата!

Реклама
# 1
  • Мнения: 2 363
Ами аз пека във старите фурни, така че не знам до колко ще съм полезна.Горен и долен реотан на 3,като чашките с крема или формата е на водна баня.Внимавам да не заври водата.От време на време добавям студена или кубчета лед.За около 40 мин е готов.

# 2
  • Велико Търново
  • Мнения: 127
Аз го пека на около 150 градуса, може и по-малко, но е важно да не заври водата, защото токава става на шупли. Ако водата заври, доливаш още малко студена. А за продължителността - докато стане приятно запечено отгоре, мисля че около 30-40 мин. Приятно следобедно изкушение на палавниците   bouquet

# 3
  • Сливен
  • Мнения: 2 000
Аз пека на 160 градуса С, на горен и долен реотан, на водна баня за около час, час и двадесет минути.

# 4
  • София
  • Мнения: 9 014
Ох, благодаря! Тъкмо беше започнала да завира водата! Намалих. А реотаните - кои да включа, и вентилатор да пускам ли, или не?

# 5
  • Мнения: 2 363
Долей бързо и студена вода, освен, че си намалила Peace.

# 6
  • София
  • Мнения: 9 014
Да сте живи и здрави, момичета! Вече започна да се зачервява, ммммм!!!!

# 7
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Гледай при печенето да не ти завира водата, защото става на шупли после крем карамела Peace

# 8
  • Русе
  • Мнения: 952
ам много обичам крем карамел ама заради пустото печене не го приготвям в къщи Embarassed Уж внимавам не ми завира водата но пак отвътре стои гадно ,като на пресечено мляко newsm78 а откакво става незнам, като смесвам яйцата и млякото гледам да е хладка сместа ама пак не се получава Rolling Eyes

# 9
  • Мнения: 13 845
Когато водата започне да се стопля да завиране слагам винаги лед и става хубав.

# 10
  • София
  • Мнения: 3 768
Никога не съм го пекла на водна баня и винаги ми е ставал гладичък и хубав.
В началото го пека на слаба фурна на ок.150-160 градуса и когато лекичко се посгъсти увеличавам на 180 и накрая за ок. 10-ина мин на 230 с горно печене, за да хване златистата коричка.
Всеки път става чудесен Peace

# 11
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 787
рецептата си я спомням, и на сън да ме бутнат, ще я кажа.

сподели я, плз.  Simple Smile

# 12
  • Мнения: 1 390
Никога не съм го пекла на водна баня и винаги ми е ставал гладичък и хубав.

Постът ти звучи революционно. За пръв път чувам подобно нещо. Непременно ще опитам. Благодаря.

# 13
  • Мнения: 1 903
malka s4etka, защо правиш сместа за карамела хладка?

# 14
  • Хасково
  • Мнения: 931
Аз пека крем карамела на мн слаба фурна поне няколко часа да се пече.Първия ми опит беше мн злополучен включих фурната на макс и сложих кремкарамела във формите в тава с вода и познайте отгоре изгоря а вътре си остана течен от тогава нзам че колко по бавно толкова по  хубав става.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт