Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 2 авг. 2005, 08:52 ч.
  • Преглеждания  5 046  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 1 106
Момичета,дайте идеи какви  манджички могат да се приготвят на микровълнува печка. Rolling EyesВ тия жеги изобщо не ми се седи до фурната или котлона,а все пак някой трябва да готви,нали....  chef Но нека поне да е бързо,лесно и приятно,с по-малко врътня или потене в кухнята....

Реклама
# 1
  • Русе
  • Мнения: 5 578
Зависи колко силна е фурната.
Нашата е от по-слабите, но стават страхотни гювечета!!!

Бързо, лесно, вкусно...

# 2
  • гр. Луковит
  • Мнения: 30
Ето сайтче с рецепти за микровълнова фурна:
http://www.receptite.com/search.php?tip=35

http://www.receptite.com/search.php?tip=34

# 3
  • София
  • Мнения: 1 655
Пилешки дробчета + лук + зехтин(олио)+ кафяна чашка доматен сок + подправки. Всичко се поставя в купа с капак и се пече за 10-12 минути на мах мощност

Друго предложение - нарязват се картофки на кубчета, тиквички, морковчета, 50 мл вода и се задушават за 10 мин на мах мощност. Поръсват се с червен пипер, сол, мазнина и се пускат за още 2 мин.

Ориз със зеленчуци. Ориза, лука и мазнината се пускат за 2-3 минути на мах мощност, долива се 1 чаша вода и се пуска за 5-6 минути. След това се добавят зеленчуците, още малко вода и се пуска за още 5 мин. (аз го правя с кафяв ориз, предварително накиснат във вода, вари се много по-бързо от колкото на котлона)

Всички гозби се готвят в купа с капак

Ако имаш грил, пиле разделено на порции и сложено в торба за печене заедно с картофки - става фантастично.

Патладжани, измити и надупчети се пекат много успешно в микровълновата за 10 мин на мах мощност.

# 4
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 8 105
два процедурни въпроса към Светла1:
купа с капак само йена ли означава?
колко е максималната мощност, понеже на моята МВ пише 1300 W....още не съм се престрашила да готвя нищо, освен да претоплям и да варя кренвирши.
Моля, продължавайте с изпитаните рецепти, и подробни обяснения като за лаици Simple Smile

# 5
  • София
  • Мнения: 1 655
При мен мах мощност е 900 W (ако не се лъжа). При по ниска мошност, просто се удължава приготвянето с 1-2 минути.
Купа с капак може да е йена с капак, може да е обикновена стъклена купа с импровизиран капак, като например чиния която да пасва на диаметъра. Може и да е пластмасова купа (продават специални за микровълнова с капак).

Поправих мощността на моята печка, бях и сложила цели 1000 вата отгоре:)

Последна редакция: вт, 02 авг 2005, 21:55 от Svetla1

# 6
  • Русе
  • Мнения: 5 578
Ммммм нашата е слаба, 700 kW.
Но гювечета стават, страхотни, с домат, сирене, яице, колбас.....
Веднъж варих картоф...не се получи  Sick

# 7
  • София
  • Мнения: 1 655
А как вари картофа?
Стават страхотни 'варени картофи' в микровълновата. Обелват се, нарязват се на кубчета, слагат се в купа с капак и се добавя кафяна чашка вода. За 10 минути на мах мощност са готови. Ако ти трябват цели картофите, а не на кубчета, тогава ги пускаш за по-дълго време - 12-14 мин.

Също стават чудесни печени картофи. Измиват се картофите (не се белят), надупчват се с вилица и се слагат направо върху въртящата чиния на микровълновата. В зависимост от броя на картофите стават за 4-10 мин. След това се белят и се ядат. Или се режат на две, издълбава се част от картофа (да стане като лодчица), изваденото се смесва със сирене и масло и се връща в 'лодката', настъргва се малко кашкавал отгоре и се запича на горен реотан - запечени картофи.

А за мощността на моята МВ наистина не съм сигурна, довечера ще проверя и ще се поправя ако има нужда.

# 8
  • София
  • Мнения: 4 856
Аз правя пълнени тиквички, пълнени картофи, пълнени чушки, пълнени домати  и каквото се сетиш пълнено  Laughing
А за пълнежа импровизирам - каквото имам в хладилника.
Стават и разкошни гювечета на микровълновата - също с каквото има в хладилника.
Правя и картофки в йена с топено сиренце, гъбки и бира.

# 9
  • out of space
  • Мнения: 7 467
Svetla1 е дала страхотни идеи, но ето още няколко рецепти, които беше пуснала преди време bobolenta http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=5838.0

# 10
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 8 105
Аз правя пълнени тиквички, пълнени картофи, пълнени чушки, пълнени домати  и каквото се сетиш пълнено  Laughing
А за пълнежа импровизирам - каквото имам в хладилника.
Стават и разкошни гювечета на микровълновата - също с каквото има в хладилника.
Правя и картофки в йена с топено сиренце, гъбки и бира.
аз всичко това си го правя и във фурната.
Въпросът ми беше точно на колко мощност, за колко минути и т.н.

# 11
  • София
  • Мнения: 4 856
аз всичко това си го правя и във фурната.
Въпросът ми беше точно на колко мощност, за колко минути и т.н.

Не мога точно да ти кажа минути, защото опитвам и ако преценя, че е готово изключвам.
Но определено е два пъти по-бързо от фурната, дори заради това че фурната докато загрее.........
А за мощността - готвя на макс, мисля че беше 1300, ама в не съм сигурна в момента.

# 12
  • Sofia
  • Мнения: 1 849
Могат ли да се пекат чушки на микровълновата? Много ми се ядат печени чушки, а не мога да измисля къде в къщи: котлоните са керамични, може би във фурната ще стане, но ще я изпоцапам цялата...
Като чета, че картофи стават на МВ, сигурно и чушките ще станат  newsm78 Аз досега микровълновата я ползвам само зе претопляне на храна. Много съм ви благодарна за ценните съвети!

# 13
  • София
  • Мнения: 1 655
Пробвала съм да пека чушки в МВ, но не се получават добре. Нямат нищо общо с печените чушки, стават едни смачкани...
Аз пека чушките на скарата.

# 14
  • София
  • Мнения: 3 302
Тази сутрин приготвих в МВ пилешки дробчета по селски ето така: размразих 2 тарелки с дробчета пак в МВ, на мощността за размразяване на риба. Измих дръбчетата със студена вода и започнах да редя в дълбок йенски съд по следния начин: 1 глава лук, нарязана на ивички /разполовявам я, после всяка половинка - още на две по "екватора" и после режа на тънки ивици/, после - ред дробчета /от първата тарелка/, после още 1 глава лук, пак на ивички, и дробчетата от втората тарелка, и накрая - третата глава лук, нарязана по описания вече начин. Чаена лъжичка сол, 2 с. л. олио, затворих съда, разтръсках го и го сложих в МВ за 10 мин. на пълна мощност. Микровълновата ми печка е мощна обаче, около или малко над 1000 вата е. Като минаха 10-те минути, извадих съда, пак разтръсках, по-скоро въртях в кръг за да се обърка хубаво съдържанието му, и го върнах за още 10 мин. в МВ. След това дробчетата вече бяха напълно готови, поръсих ги добре с пресен магданоз и с тъга ги оставих на керамичния плот в кухнята...дано ми оставят поне мъничко за довечера Mr. Green
За гарнитура препоръчвам прясна салата от домати и краставици. Наздраве!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт