Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 49 отговора


Мнения: 389
Здравейте, момичета!
Кажете кои пастети са добри и с възможно по-малко буклуци в тях. Досега пастет вкъщи не се купуваше, но Криско започна често да споменава за филийка с пастет.
 
Цитирай


Мнения: 901
приготви си сама- не е трудоемко, моите деца умират за ето този

Пилешки пастет

Цитирай

out of space

Мнения: 7 341
Мммм Марабу, звучи супер! А колко горе-долу издържа в хладилник? И дали мога да си направя консерви?  Thinking
Цитирай


Мнения: 8 605

Ето и рецептата на desi_minkova. Голяма вкусотия е! И малко допълнителни разяснения.
Цитирай


Мнения: 4 748
ето и този Пастет от птичи дробчета.

Затваря се в бурканчета - малки, че по-удобно, варят се 1 час и се използват до 6 месеца.
Правят се в студено време, като сега.
Цитирай


Мнения: 901
Мммм Марабу, звучи супер! А колко горе-долу издържа в хладилник? И дали мога да си направя консерви?  Thinking

ами не знам  newsm78
 при нас не издържа повече от 1 седмица в хладилник, тъй като съпруга ми и синът ми са големи фенове на пастета  Smile
Може би както Пепи е писала също могат да се приготвят.
Цитирай


Мнения: 282
Това е моят пастет:
250 гр. свински черен дроб;
1,250 кг шарено свинско месо /месо и сланина/
200 мл прясно мляко /сварено/
4 яйца /разбити/
1,5 кибритени кутийки сол
черен пипер /смлян/

Дроба и месото се мелят два пъти в месомелачка на много ситно - става кашесто подобна смес, смесва се с останалите продукти и се разбива всичко много добре /по възможност с миксер/. Пълнят се малки бурканчета и се варят 3 - 4 часа. Изтрайва дълго време. Когато отворя бурканчето, преди употреба разбивам пастета с вилица. Отвореното бурканче не бива да престоява повече от 2 дни в хладилника!

Ако искате по-голямо количество консерви, ето:
2 кг черен дроб
5 кг шарено свинско месо
1 л. прясно мляко
15 яйца
по 1 заравнена кибр.кутийка сол на 1 кг месо
1 пакетче смлян черен пипер.
Технологията на приготвяне е същата.
« Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 00:28 от nela_66 »
Цитирай


Мнения: 282
А сега се сетих за един много бърз пастет от пилешки дробчета:
в 25 гр. краве масло, на тих огън запържвам 225 гр. пилешки дробчета, после разбивам на пюре със 100 г размекнато масло, добавям сол и черен пипер.
 А лесен пастет се прави от сварено месо, смляно или претрито през цедка /зависи от месото/, разбъркано с краве масло в съотношение 50:50, сол и черен пипер. Ако ви се струва много маслото, сложете по-малко. Към месото може да се добави и сварен дроб и по желание - портокалов или лимонов сок.
Има много видове пастети, които може човек сам да приготви, без да се страхува, когато купува съмнителни, със странен, гаден вкус продукти на родната ни хранителна промишленост.
« Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 00:57 от nela_66 »
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Ако все пак решиш да купуваш - детският на Янев е много хубав. Аз купувам на Кало от него.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 321
мъжът ми обича подобни неща, може да му направя...
не става ли мазно с толкова много масло  Thinking, ще ми мрънка после Mr. Green

нямам блендер - мога ли с пасатора да пюрирам или е твърде гъсто?
Цитирай


Мнения: 150
Вкуснотия!
Толкова обичам пастет,а баба го правеше домашен и направо си облиизвах пръстите Smile
Значи е време и аз да направя и да си го сложим в бурканчета!Огромно благодаря за рецептите! Smile Smile
А към авторката-на Янев май са най-читави,ако може да се каже такова нещо за купешки пастет..по-скъп е малко от другите,може би затова.
Цитирай

София

Мнения: 4 282
И моите деца обичат пастет, купувам на Тандем ето този
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
На Тандем всичките им неща са добри  Peace
Иначе вкъщи купуваме патешки или гъши пастет. На другите нямам много вяра  Confused
Цитирай

с/у ОколоМръсТното

Мнения: 18 619
без фламбиране получава ли се пастета на деси микова?
Че нещо тази процедурка не я владея  Thinking
Цитирай

София

Мнения: 942
Аз много обичам пастет. Купувам на фирма Hame--харесвам само Лукс с печено месо. Другите са ми някак будкави. Но нямат боклуци в тях.

http://www.hame.cz/bg/
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 49 отговора