Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 33 отговора


Мнения: 6 466
За форма с 20см. диаметър:
За еклерите - 1чаша вода, 1/2 чаша олио, 1 чаша брашно, 3 яйца. Прави се парено тесто, от което излизат 40 еклера -трябва да са дребни, за тортата трябват по-малко.
Пълнеж за еклерите - какаово нишесте, сварено с 1/2 л. прясно мляко и 5 с.л. захар.
За млечния крем - 2 яйца, 1/2 л. прясно мляко, 5 с.л. захар, малко по-малко от 1/2 чаша брашно, 1/2 чаша вода, половин пакетче желатин, 2 ванилии.
Жълтъците се рабиват със захарта, добавят се брашното и водата. Млякото се затопля. Като почти кипне, се добавя към жълтъчната смес и се слага на котлона да се сгъсти. Като поизстине леко се сипва желатина, накрая внимателно се прибавят разбитите на сняг белтъци. Бърка се с дървена лопатка.
За основата - бисквити или бишкоти, наръсени леко с кафе и алкохол.
Най-напред нареждате бишкотите, отгоре - малко млечен крем, после - еклерите - нареждат се плътно. Отгоре заливате с останалия млечен крем. Стяга за 2-3 часа. Най-добре за цяла нощ.
Цитирай


Мнения: 156
Много вкусно звучи тортата!Имаш ли снимка?
Можеш ли да кажеш по-подробно как се приготвят еклерите?
Цитирай


Мнения: 6 466
Снимка - не, защото не остана нищо за снимане. Еклерите се приготвят като сипеш в една по-дълбока съдинка водата и олиото, като кипне - сипваш чашата брашно наведнъж, разбъркваш малко и махаш от котлона - получава се лепкава смес. Малко като изстине - едно по едно трите яйца, става още по-лепкаво. С лъжичка оформяш малки топчета върху тава, застлана с хартия за печене или просто намаслена. Трябва да са малки топчета, защото доста се надуват. Пече се 30 мин. на 200 градуса по средата на фурната. Пълнят се с крем като поизстинат.
пп: ако обичате по-сладко увеличете захарта на 7 с.л, аз слагам 5, защото предпочитам по-несладки торти.
« Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 14:42 от Янечек »
Цитирай


Мнения: 156
 Hug благодаря!
Цитирай

София

Мнения: 942
Много отдавна искам да пробвам нещо подобно.
Много благодаря за рецептата, ще пробвам тези дни и ще пиша за резултата.
Цитирай


Мнения: 165
Ох, искам и аз да пробвам, дано се получи. newsm78
Цитирай


Мнения: 6 466
Няма как да не се получи, защото нищо специално и сложно няма, прави се за половин час - докато опечеш еклерите, си вариш двата крема. Единствено трябва да се внимава с желатина - да се разтопи на водна баня, то е описано и на пакетчетата де, като се внимава да не кипне.
Цитирай


Мнения: 879
И аз правих такава торта миналата седмица  Peace .Е,малко по различна,но резултата е същия.Ползвах готови еклерчета и вместо бишкоти опекох един обикновен пандишпанов блат.
тортата
и парче
Цитирай

Пловдив, някой ден в Дъблин

Мнения: 2 760
Предварително си признавам, че рецептата не е моя, аз торти не правя

Еклерова торта с крем брюле ::.

 
Необходими продукти: за б порции: За брюлето: 6 жълтъка, 300 мл сладкарска сметана, 200 г захар; За тестото: 300 г брашно, 200 г масло, 175 мл вода, 6 яйца, щипка сол, 1 с.л. захар; За еклеровия крем: 200 г брашно, 300 мл пряс но мляко, 6 яйца, 300 г захар, 2 ванилии, 200 мл сладкарска сметана; За заливката: течен шоколад.
 
 Начин на приготвяне: Маслото се разтопява в тиган и към него се прибавя брашното. Прибавят се едно по едно яйцата, захарта и солта. Тестото се шприцова в тавичка и получените еклери се пекат на 170 градуса. Кремът за тях се приготвя от посочените продукти, като се слага на водна баня. Готовите еклери се разрязват и се пълнят с крема. Поставят се в тавичка и се заливат с крем брюле. Той се приготвя, като сметаната и захарта се загряват на водна баня, охлаждат се и към тях се прибавят разбитите жълтъци. Тортата се запича на водна баня и се поднася, залята с течен шоколад.
Цитирай

София

Мнения: 63
Много ми допада рецептата. Искам да я направя но имам въпрос:
Как се пълнят еклерите с какаовия крем? Трябва ли ми шприц или се режат и с лъжичка се слага крема?
Цитирай

~*iN a FaIrYtaLe*~

Мнения: 407
Цитат
Много ми допада рецептата. Искам да я направя но имам въпрос:
Как се пълнят еклерите с какаовия крем? Трябва ли ми шприц или се режат и с лъжичка се слага крема?

Ще си позволя да ти отговоря, тъй като преди две години работех в сладкарски цех и там правеха подобна торта. Еклерите ги разрязваха леко по средата и с лъжичка пълнеха с каков крем.
Тортата е наистина много вкусна, заслужава си усилията!! Wink
Лично аз не съм се наемала да я правя, но си поръчах такава за рожденият ми ден  Very Happy
Ето снимков материал:


« Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 00:16 от sladunka_medunka »
Цитирай

София

Мнения: 63
благодаря за бързия отговор; сега стискайте палци за резултата Wink
Цитирай

космополитно

Мнения: 921
И аз правих такава торта миналата седмица  Peace .Е,малко по различна,но резултата е същия.Ползвах готови еклерчета и вместо бишкоти опекох един обикновен пандишпанов блат.
тортата
и парче

Вкусна и представителна изглежда!...
 Добре, ама над крема и еклерите е половинката на единствения блат или?....
Цитирай


Мнения: 879
Venecias ,блата е един,но разрязан на две.Отдолу е едната половина,а отгоре - другата  Peace .
Цитирай


Мнения: 932
трябва и аз да се опитам да я направя Thinking
изглежда много вкусна Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 33 отговора