Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 фев. 2009, 13:36 ч.

За медиите

 • 751
 • 14
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 510
Вести ли ни предлагат медиите или отвсякъде ни заливат режисирани, поукрасени, натъкмени пи ар кампании -
 за един политик,за друг политик,
 за една партия, за втора, за трета
 за тая фирма или оная компания,
 за този мафиот или за авера му.
.....................................................
От тук ни отвличат вниманието, натам ни побутват да погледнем.
Имам чувството, че ни заливат с помия не ежедневно, не ежечасно, ами просто не спират.
 Да чуя откровена лъжа по телевизията или да я прочета във вестника - това като че ли е толкова нормално вече...
Е, къде да ги търсим независимите, защото аз имам правото на информиран избор, не на манипулиран такъв.

# 1
 • Мнения: 2
Независима медия няма и не може да има. Тук-таме в нета по някой оазис.

# 2
 • Мнения: 49
Аз от доста време на сам не гледам особенно много телевизия поради тази причина. Ползван предимно интернет.

# 3
 • Мнения: 6 108
Да, така е. Битивито са мен са начело! Sick Confused Посветиха сигурно 5 минути от вечерните си новини на новия клип на U2!!! Е, останах като гръмната! ooooh!

# 4
 • Мнения: 286
Далеч съм от мисълта, че някой някъде ще ми поднесе новините обективно, изчерпателно и абсолютно достоверно.
Предимно ровя в Интернет, като постоянно сравнявам написаното от различните източници. Изисква известно интелектуално усилие да отсееш и компилираш информацията за себе си, да напаснеш пъзела един вид. Но е интересно.  Simple Smile

За помията съм абсолютно съгласна. "Хляб и зрелища", но напаснато към обстоятелствата и възможностите в днешно време.

# 5
 • Мнения: 571
Какво значи медия?

# 6
 • Мнения: 3 510
Имам предвид вестниците и телевизиите. Те са достъпни за мнозинството.
 Ако искаш да коментираш нещо друго, моля!

# 7
 • София
 • Мнения: 36 893
Медия идва от медиатор, демек посредник. В ПР-а медиите са посредници между този, който изпраща съомщението и публиките (демек, останалите хора, към които е насочено то).

# 8
 • UK
 • Мнения: 3 635
Какво е медия според преподавателя ми по реклама и медии - Преди всичко медията е канал (средство) за разпространение на информация. Ето защо като основна функция на медиите се отличава функцията да информира. Паралелно с това медиите представляват и канал за пренасяне на рекламната комуникация – от рекламодателя към целевата му аудитория. В този контекст медията има функцията на рекламоносител.

Рекламодател – медия – целеви потребител

Важен въпрос, който следва да разгледаме тук е какво точно имаме предвид когато говорим за медия? Дали наричаме медия всички вестници (като някаква обособена група с общи характеристики) в България или пък имаме предвид, че конкретно в. Дневник е медия?

Медията е обобщаваща категория, която обединява определен клас средства за масова комуникация въз основа на обща физическа характеристика. В този смисъл се разграничават няколко типа медии, като телевизия, радио, интернет, вестници, списания, външна реклама, транспортна реклама и други (по-подробно ги разглеждаме по-нататък).

Всяка медия (канал) от своя страна е изградена от отделни рекламоносители. На практика те, а не медията, са приносители на конкретната реклама. Докато вестниците са канал (медия), то в. Дневник е рекламоносител. Накрая на тази категоризация са отделните рекламни средства, т.е. това е конкретният материален израз на рекламното послание.  Интервюто или рекламното каре, публикувани във в. Дневник са пример за рекламно средство.

В качеството си на рекламоносители, медиите заемат важно място на рекламния пазар. Те представляват важен елемент на т.нар. рекламен четириъгълник, включващ четирите основни институции на рекламния пазар – рекламодатели (адресант), рекламни агенции, рекламни канали (медии) и адресати.

# 9
 • Мнения: 571
За реклама ли говорим или за средства за информация? Аз от 1990 г. който и вестник да чета, има по сума ти грешки и заглавието е точно обратно на онова което пише отдолу в статията. Затова питах, да си изясня за какво говорим. Това което продават по реповете е всичко друга само не и средства за информация. Това са хибриди между средства за зомбиране на обществото плюс реклами на килограм. Истината е някъде зад тях, но не и в тях! ТВ също е все по-зле, сякаш се съревновават!

# 10
 • Мнения: 54
Просто бизнес, както и всичко друго в о-то.

# 11
 • Мнения: 391
Аз съм като asseto-  постоянно сравнявам парченца информация от много източници с надеждата ,че ще придобия  реална представа  за събитията .А основните бг  телевизонни канали изобщо не ги следя - предават едно и също ,сякаш са една и съща телевизия и  някой им е спуснал "отгоре " какво да коментират,да не говорим ,че изобщо не обсъждат истински важните проблеми ,а все някакви теми ,които  са или  безобидни или касаят населението  на Мексико .

# 12
 • Мнения: 2 863
само ББС  е независима ,

в България обективни и независими медии няма , защото не могат да си го позволят

# 13
 • Мнения: 4 554
Уважавах CNN, докато видах как белия дом им запуши устата
и хората щракнаха на Ал Джазира. Мисля, че беше по време на войната в Кувейт.

# 14
 • Мнения: 2 211
Дааа, който плаща, той поръчва музиката  Wink

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт