Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 25
Здравейте, мамчета!
АЗ имам проблеми, свързани с прилагането на програмата в Пловдив. На 30,01,2009 окончателно подадохме всички необходими документи към Дирекция "Социално подпомагане" Пловдив, и на 09.02.2009 година документите ни вече бяха прехвърлени в съответното БТ, където на съпруга ми са му обяснили много много да не разчитаме на програмата, защото имало 100 човека преди нас, процедурите били много сложни, нямало пари, от декември месец чакали хора  и т.н. Ние сме си намерили жена за гледане на детето, която не е баба и отговаря на всички необходими условия, даже и необходимите документи си е подготвила жената.
Надявам се да ми помогнете с информация дали наистина бройките са ограничени, все пак сме началото на годината, ако сега няма възможности за майките, какво остава за тези, които искат да се възползват от програмата в края на годината, когато бюджета може и да не достигне, за което честно казано малко се съмнявам.
Имам и още няколко въпроса:
1. Аз планувам да се върна на работа на 16.03.2009г., а искам детегледачката да започне работа на 02.03.2009 г., за да прекараме две седмици заедно и детето ми да свикне с нея. До края на февруари тя е ангажирана и не може да дойде по-рано. Възможно ли е тя да бъде назначена от гореспомената дата на работа и аз да се върна две седмици след като това стане на работа без социалните да ми създават проблеми защо две седмици ние сме заедно. Просто не виждам как иначе детето ми ще свикне с нея. Другата опция е тя да бъде назначена директно от 16.03.2009 и аз да си й платя за целия месец, но незнам дали договора се сключва от дата, която майката посочи. Не виждам какъв е проблема на социалните при положение, че аз се отказвам от майчинството си в нейна полза и финансово не ощетявам държавата.
2. Има ли възможност да се върна за един ден на работа и след това да си пусна примерно 8 дена отпуск и така да съчетая съвместното гледане на детето без да нарушавам условията по програмата.
Предварително много ви благодаря за отговорите, защото наистина съм в затруднено положение, а искам като тръгна на работа поне да знам защо.
До скоро!

Последна редакция: вт, 10 фев 2009, 17:12 от sana77

# 1
  • Мнения: 59
Здравей!
Аз направих моята майка детегледачка на детето ми и това ,което знам е ,че трябва да си на работа ,за да се възползваш от тази програма . Социални решават кога да бъде назначена ,защото аз исках още малко да си погледам детето ,но понеже бяха отпуснали парите и трябваше да се усвоят и бързо назначиха майка ми. А относно отпуската незнам дали си чела из интернет ,че по време на отпуската на майката е желателно и детегледачката да си ползва нейната.
Друго което незнам дали знаеш всеки месец носиш в социални форма 76/за явяване на детегледачката на работа/ и декларация ,че работиш в дадената фирма /предприятие/, следователно трябва да работиш ,за да се възползваш от програмата

# 2
  • Мнения: 59
О,чак сега видях ,че си писала преди месец, надявам се ,че вече са ти одобрили документите и си имаш детегледачка.
Не би трябвало да има ограничения в броя на майките които да могат да се възползват

# 3
  • Мнения: 607
sana77
Има ли някакво развитие при Вас? Върви ли Програмата в Пловдив?

# 4
  • Мнения: 21
Аз съм от Пловдив и подадох всички документи на 25.02,и на работа се върнах ,но ни вест,ни кост Sad

# 5
  • Мнения: 1

    Финансирането на Програмата за гр. Пловдив временно е спряно.
 Тези,които вече са приети,няма да имат проблеми-Детегледачката ще си взима заплатите. Но трябва някой да се откаже ,за да може друг да  подпише договор на освободеното `място`. Отказаха  да отговорят на въпроса ми кога са подписани последните договори, било тяхна фирмена тайна.
  Аз поне това разбрах от разговора с две госпожи от Програмата,които се изразяваха много неясно.
 
 

# 6
  • Мнения: 25
Здравейте отново!
За съжаление програмата в Пловдив никак не върви. Писах до Агенцията по заетостта - Пловдив, отговор нямам. Отговорите от Министерството и Агенция Социално подпомагане-София са, че всичко е наред. Писах и до БТВ, обаче много се разочаровах от тях, изобщо не ми отговориха.
Направо съм бясна #2gunfire
Не ми се иска да се предам без бой, но незнам вече към кого да се обърна за съдействие. Ако имате идеи ще се радвам да ги споделите!

# 7
  • Мнения: 607
   Момичета, не мислите ли, че темата трябва да се премести в Сдружение "Настоящи и бъдещи майки"?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт