Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 фев. 2009, 22:58 ч.

Аман от самоинициативи!!!

 • 6 430
 • 129
 •   1
Отговори
 Става дума за настояща и бивша,но не искам темата да се превръща в "за" и "против" едните или другите.Моля само за обективното ви мнение.
 Значи: с бившият не се разделихме цивилизовано, в  последните няколко години обаче уж правим усилие да се държим така. На всички ни е ясно,че нито аз ще уважавам сегашната му жена,нито тя ще уважава мен(да не се впускам в подробности), затова и контакт помежду ни няма. По стечение на обстоятелствата обаче синът ми прекарва седмицата,т.е. живее  при тях, въпреки,че родителските права са си присъдени на мен. Не съм се отказвала от детето си, просто аз,бившият и детето взехме такова решение,което не ми беше лесно да приема,но гледах единствено интересът на детето си и искрено вярвах,че и с бащата е така. Обаче все по-ясно ми става,че бившият не е станал по-добър баща от времето,когато бяхме женени...Той пак няма време за детето,пак е вечно зает и възлага на жена си задачи,които са в правомощията единствено на нас двамата.Например, бях го помолила да вземе направление за специалист от личният лекар,(който е и личен лекар на породеното им дете и затова ходят често при него) и АЗ да заведа детето на консултация. Бившият обаче командировал жена си с детето ми при съответният специалист,без да ми каже. Установих това при телефонен разговор с детето,чуваме се всеки ден,рядко през ден. С ужас установих,че мащехата го повела по разни кабинети,подписвала разни документи,все едно му е майка...Няма да обяснявам как по телефона му се молих на бившият да се видим и че смятам за важно да обсъдим тези неща-не и не,нямал време за глупости(редовният му довод).Принудих се по телефона да обяснявам,че не е нормално да правят такива работи зад гърба ми,все едно съм незаинтересована за здравето на детето си първо,и второ,че никой няма право да подписва от мое име документи.Ако бях наистина злобарка и скандалджийка, на прокурор можех да ги дам,ама хайде да няма гър-мър...
  Случи се в телефонен разговор да "моля" настоящата такива изпълнения друг път да няма-детето си има баща и майка,ако тя е решила да отменя мъжа си в бащинските му задължения, е длъжна да ме попита съгласна ли съм.Но тя едно си знае-бащата ми каза какво да направя,ти няма да ми казваш...
 Тези дни пак самоинициативи.Синът с проблем в училище,бащата пак нея изпратил...Аз вече бях разговаряла и с директора,и с друг един учител преди това,но и тя отишла в училището в качеството си на настойник...Айде ми кажете сега на какъв език да обяснявам,че аз мога еднолично да вземам решения за детето си,понеже съдът това е постановил,(отделно е въпроса,че не го правя-винаги се обаждам на бащата да си каже мнението,ама то пък това те го изкарват досаждане от моя страна ей тъй,колкото да не ги оставя на мира),но бащата не може да решава без знанието и съгласието ми,камо ли да "оторизира" страничен човек???

# 1
 • Мнения: 293
Сложен казус.
При така създалите се обстоятелства и при неразбирането от тяхна страна,мисля,че най-добрия вариант е да си вземеш детенцето при теб.Така ще си спестиш всичко това. Не мисля,че варианта,който сте избрали е по-добър за детето!

# 2
 • Мнения: 2 440
Настоящата жена с нищо не е виновна. Дори и прави чест, че се съгласява да поема тези задължения без да и е работа.
Това, че ти и мъжът ти не можете да си решите проблемите е лично ваша грешка. Още повече, че това не е повод за обсъждане във форум, ами между вас. След като родителските права са присъдени на теб и ти не си доволна от това как бившият ти се грижи сега за детето, по добре си го вземи да живее при теб.

# 3
 • London
 • Мнения: 8 891
Като не те кефи, прибери си детето.
Явно "просто аз,бившият и детето взехме такова решение,което не ми беше лесно да приема,но гледах единствено интересът на детето си" не не е най-правилното нещо което сте сторили.

# 4
 • София
 • Мнения: 15 607
Аман от хора, които искат да ползват само права, но да не поемат задължения Wink
Като искаш да си упражняваш родителските права в пълен обем, гледай си ти детето. Щом тази жена ти го гледа и го води по лекари, без въобще да е длъжна, според мен трябва да й кажеш "благодаря".

Като оставим настрана хапливата ми забележка, съвсем сериозно питам - ако смяташ, че бившият ти не е по-добър баща от преди, защо детето живее с тях? Може би защото тя е по-добра майка, или?

# 5
 • Мнения: 2 816
Настоящата жена с нищо не е виновна. Дори и прави чест, че се съгласява да поема тези задължения без да и е работа.
Точно така. И какви "разни" документи е подписвала по "разни" кабинети? Ако детето ви има здравословен проблем, да не дава Господ, защо изобщо го оставяш на човек, когото смяташ за безотговорен? Ако става въпрос за обикновена консултация, не виждам какви документи има да подписва, аз не съм подписвала нищо никъде, ама какво ли знам аз, лекувам си децата с алтернативни начини.
Благодари на настоящата, че се е погрижила за детето и седни да си поговориш с бившия ти какви очаквания имаш от него и как трябва да се държи занапред.
И още нещо, "породено" дете не означава дете, родено от втори брак. Породени деца са деца от едно семейство, родени в две съседни години.

# 6
 • Мнения: 15 928
Като не ти отърва това положение, (което в крайна сметка не е и съвсем редно) си прибираш детето и го гледаш ти.

# 7
 • Мнения: 7 914
щом са ти присъдени родителските права, ти и никой друг е настойника на детето Peace

 ти го пускаш при баща му, щом той няма време за сина си...и не ти допада идеята за "втора майка", какво все още прави сина ти при тях? Thinking

 в крайна сметка детето едва ли има нужда от две майки Rolling Eyes

# 8
 • Мнения: 616
Мда, и аз не разбрах точно ти какво искаш? Да живее с баща си, но не с неговата нова жена? Сложно. Проблем в училище е труден за разрешаване, и обикновено непосредствената среда на детето има най-голямо значение (разбирай дома) и според мен е дори наложително тази жена, която явно се грижи за него всекидневно, да отиде там и да разбере какво се случва.
Така, както си го обяснила, не виждам от какво се оплакваш  Peace

# 9
 Очаквах,че ще ме заклеймите със "Защо не си гледаш детето".Детето заживя временно там поради проблеми с жилището,създадени от бащата. Нима трябваше да се заинатя и да кажа-не,с мен на всяка цена-нищо,че ще студува по спирки на автобуси,нищо,че ще ни е мизерно?Когато решихме това, изрично поставих условие да не се предприема нищо,касаещо детето,за което да не бъда уведомена поне.Беше ми обещано,но...само толкова.И слава Богу,детето няма здравословен проблем,просто исках консултация,но тя като го е завела,е трябвало просто малко да преглътне гордостта си и да забрави презрението си към мен и да накара детето поне да ми звънне,че отиват еди-си къде.А не да представя това,което мен ме притесняваше тогава по нейна си интерпретация-та тя не е наблюдавала това,което аз съм наблюдавала,не знае проявите на притеснението ми...И на мен не ми е било лесно да преглъщам,но съм го правила-нима цял живот ще воюваме?! Но не съм съгласна и да ме изкарват безотговорна и неблагодарна,че ми вършат работата.Иска се съвсем малко -да не ме изкарват лоша на всяка цена...
 Благодаря за съвета да си прибера детето-това и съм решила отдавна да направя,нека само свърши учебната година,че ще му дойде до гуша от местене...
 Относно упрекът,че това са въпроси между мен и бившият-еми и аз това му обяснявам,първо на него,когато той не показа да ме е разбрал, тогава я помолих друг път да не се меси.Няма проблем да ми звънне и аз ще си поема детето,ще го водя където трябва.Ама то да се разговаря с мен по телефона за нея май е доста гнусна работа...Че навремето майка ми,когато гледаше племенничката ми,не смееше без разрешението на дъщеря си да даде един амидофен на внучка си...Ами че специалистът,при който заведе детето,беше препоръчал операция-тя ли щеше да даде съгласие?! Добре,че си платих преглед при виден специалист,който ми изясни нещата и ме успокои,че проблем всъщност няма и такава операция е напълно излишна...

# 10
 • София
 • Мнения: 8 743
Бащата така или иначе няма достатъчно време за детето.Тогава какъв е интереса на детето да живее при тях?По-добри финансови или битови условия...?
При така създалата се ситуация,мисля че е най-добре да си прибереш детето.

# 11
 • Мнения: 40
 Peace  ако има начин тримата да го обсъдите като големи хора , ще е най-добрият вариант

# 12
 • Мнения: 5 467
Аз пък мисля, че тази тема е пусната от Албенка. Стилът й е същия.

# 13
Бащата така или иначе няма достатъчно време за детето.
Ама това стана ясно при свършен факт.Обещанията първоначално бяха други.
 Относно училищният проблем-ако наистина бях свадлива и дребнава,щях да вдигам скандали "защо са допуснали това-нали детето живее там"...Когато се появи проблема-разговарях с когото трябва...защо е нужно и тя да ходи?
 

# 14
 • Мнения: 3 378
Не те разбирам честно.

Мисля,че ревнуваш сина си от жената на мъжа ти.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт