Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 11 фев. 2009, 18:02 ч.

моля ако знае някой ?

 • 543
 • 9
 •   1
Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 85
За какво се приемат тези три хомеопатични продукта да ми каже:
phosphorus
ferrum phosphoricum
phosphricum acidum

Предварително ви благодаря!

# 1
 • най-хубавото място
 • Мнения: 1 353
Не се приемат за "нещо си" а според преценката на хомеопата за човека или детето.

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 85
Това означава ли, че при мен могат да подействат по един начин, а при друг организъм по друг?
Извинете ме за лаишкия въпрос, но нямам време да чета много за хомеопатията, затова се доверих на лекаря, но все пак си мислих, че определен продукт действа по определен начин, та затова питам..

# 3
 • най-хубавото място
 • Мнения: 1 353
Това означава ли, че при мен могат да подействат по един начин, а при друг организъм по друг?
Извинете ме за лаишкия въпрос, но нямам време да чета много за хомеопатията, затова се доверих на лекаря, но все пак си мислих, че определен продукт действа по определен начин, та затова питам..
Точно това ознчава.При теб може да се предпише за едно а при друг за друго.Но при класическата хомеопатия вина присъства само едно лекарство,а не такъв коктейл,който си написала. Peace

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 85
Този коктейл ми го изписа хомеопат.
1-вото трябва да го вземам един път седмично, а другите две са ежедневно 2 пъти по 5"зрънца".

Неправилно ли е да е повече от един продукт?
А той /доктора/ има добра репутация ... newsm78

# 5
 • най-хубавото място
 • Мнения: 1 353
При класическата хомеопатия е неправилно.Влез в темата за въпросите към хомеопат и попитай там-ще получиш професионално мнение. Hug

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 85
Много ти благодаря за отзивчивостта.  bouquet
Отивам в темата с въпросите.

# 7
 • София
 • Мнения: 468
Здравейте!
Позволявам си от позицията на класически хомеопат и психотерапевт да ви отговоря на поставения въпрос.

Вземам повод от казуса който се е получил – питате за 3 лекарства, отговарят ви че в КЛАСИЧЕСКАТА хомеопатия така НЕ се прави (предписва се само едно лекарство), а вие отвръщате – ама на мен ми го предписа хомеопат.

Преди да стигна до същината на въпроса ви, ще започна от по-далеч.

Хомеопатията е лечебно изкуство и холистична наука, която възстановява здравето изхождайки от принципа на подобието. Какво означава холистична наука – това означава, че в хомеопатията ( и някой други дисциплини) човек се възприема в своята цялост, не се разграничават физическите симптоми от психоемоционалното състояние.
Алопатичната медицина (тази която е масово позната) лекува като въздейства върху всеки симптом поотделно. Тази медицина приема, че симптомът сам по себе си е вреден и опасен и той трябва бързо да бъде отстранен. Ако човек има постоянно главоболие, при всеки пристъп взема обезболяващо и симптомът евентуално изчезва. Нов пристъп – ново обезболяващо. Истината е, че отстранявайки по този начин симптомите, ние се лишаваме от възмоността да изкореним първопричината. След приема на обезболяващо, от примера по горе, симптомът изчезва и човек в повечето случаи си мисли че всичко е ОК. Но точно този симптом се явява изразител на „нещо” случващо се „по-дълбоко” в човек. В дадения пример увеличеното вътреочно налягане или пък тумор в мозъка могат да дадат такава болкова симптоматика, но отстранявайки симптома, ние няма как да разберем това. В алопатичната медицина, когато човек има съвкупност от десетина симптома, му се дават 3-4-5-6 лекарства които да покрият симптоматичната картина. Такова лечение ние наричаме палиативно, т.е симптоматично. То НЕ е фокусирано върху причината за проблемите.
В хомеопатията, тъй като е холистична наука, ние НЕ разглеждаме симптомите като отделни. Тяхното отстраняване НЕ е самоцел. За нас симптомите „говорят” за разстройство на „по-дълбоко” ниво. Тоталността на симптомите (съвкупността от всички физическите симптоми, психоемоционалното състояние и характеровата структура) е тази която ни води към първопричината. В хомеопатията предписанието се прави върху първопричината, а НЕ върху симптомите. По този начин въздействайки там – се оказва благотворно влияние върху човека, като ЦЯЛО(физически, емоционално, психически) и в резултат на това настъпва възстановяване на здравето.

Нормално човешкото тяло притежава потенциал да се самолекува. Този потенциал подържа баланса и динамичното равновесие в човек и се нарича хомеостаза; в хомеопатията пък го наричаме жизнена сила. Това е най-дълбокото ниво. Жизненият принцип (хомеостаза) сигнализира за разстройването си чрез изявата на симптоми. Нека обощя – в основата на цялата съвкупност от най разнообразни симптоми, каквито може да има човек(физически и психоемоционални) лежи ЕДНО ЕДИНСТВЕНО нещо – РАЗСТРОЙВАНЕ В ЖИЗНЕНИЯ ПРИНЦИП. Ето защо в хомеопатията се предписва ЕДНО ЕДИНСТВЕНО ЛЕКАРСТВО, което е в подобие със симптоматичната картина и пряко целящо първопричината на проблема. Организмът няма нужда от две лекарства по едно и също време, така както ако вие убодете някой пръст с игла и след това ви отрежат крака, със сигурност няма да усещате убождането.

Хомеопатията е това което е, заради принципте си. „Бащата” на хомеопатията Самуел Ханеман е разписал принципите на науката в своя Органон на лечебното изкуство. В синтезиран вид аз изложих основните положения по-горе. Всяко лечние което се базира на принципите на хомеопатията Е хомеопатично лечение.
Има хора, които използват хомеопатични лекарства, но предписанието НЕ Е на хомеопатичен принцип – това НЕ Е хомеопатично лечение. Да се предписват хомеопатични лекарства за всеки отделен симптом – това означава, че фокусът на лечението е симптоматичен, а това от своя страна НЕ Е присъщо на хомеопатията.

Ние, придържащите се към класическите принципи на Ханеман и хомеопатията в последно време се наричаме класически хомеопати, за да се отличим от другите които ползват хомеопатични лекарства, но НЕ предписват на хомеопатичен принцип. Според мен това е ненужно, защото щом не спазваш принципите на науката, ти си ИЗВЪН тази наука – следователно просто не си хомеопат. Колегата Alexander преди време говореше за ИСТИНСКИ хомеопат и визираше това, което изложих преди малко.

Така стигнахме и до вашия въпрос. Човекът предписал ви 3 лекарства (независимо че те са хомеопатични) НЕ е хомеопат, дори и да е лекар. Един акушер-гинеколог не разбира от стоматология, нали?

Моят съвет към вас – да се консултирате лично с избран от вас КЛАСИЧЕСКИ хомеопат.

# 8
 • Бургас
 • Мнения: 627
Nial, страхотно обяснение!
С 10 изречения си обяснил онова, което разбрах след изчитане на 10 книги.
Благодаря ти

# 9
 • София
 • Мнения: 468
Радвам се, че съм могъл да бъда полезен. GrinningЕл. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт