Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 49 отговора

София

Мнения: 9 815
Това иска татето утре да сготвя,а аз не помня как съм го сготвила преди 3г.  newsm78
Той ми каза,че е като гювеч,но само месо,ориз,картофи и домати
Някакви идеи?
Цитирай


Мнения: 1 960
Правя нещо подобно, но без месо и слагам задължително тиквичка.
Цитирай

София

Мнения: 9 815
Правя нещо подобно, но без месо и слагам задължително тиквичка.
е,сподели де,не бягай  Laughing
Цитирай

София

Мнения: 9 815
побут  SmileНикой ли не знае Rolling Eyes
Май утре друго ще се готви  35
Цитирай
Запържваш в мазнина лук и моркови, после прибавяш нарязаните домати, или доматена консерва да поври малко, слагаш подправки, сол, магданоз, черен пипер, после изсипваш ориза и бъркаш за около 3 минути докато стане стъклен. После изсипваш в тава, прибавяш и нарязаните картофи, на една чаша ориз слагаш 3 чаши гореща вода, някакъв бульон, разбъркваш внимателно така че всички съставки да се омешат и печеш до извиране на водата.
Аз го правя така, а също слагам и някакво месо с картофи или с ориз, ако правя и двете заедно , месо не слагам.
Цитирай

София

Мнения: 9 815
Запържваш в мазнина лук и моркови, после прибавяш нарязаните домати, или доматена консерва да поври малко, слагаш подправки, сол, магданоз, черен пипер, после изсипваш ориза и бъркаш за около 3 минути докато стане стъклен. После изсипваш в тава, прибавяш и нарязаните картофи, на една чаша ориз слагаш 3 чаши гореща вода, някакъв бульон, разбъркваш внимателно така че всички съставки да се омешат и печеш до извиране на водата.
Аз го правя така, а също слагам и някакво месо с картофи или с ориз, ако правя и двете заедно , месо не слагам.
златна си душко!Утре ще докладвам как съм съм се справила
Цитирай


Мнения: 1 960
На Линдита рецептата е по-близо до това, което търсиш.Моето е по-скоро много леко лятно ястие.
Задушавам една глава лук, 1 морков нарязан на кубчета и добавям ориза са се позапържи леко.След това добавям два-три картофа, нарязани на кубчета и една -две тиквички.Слагам вода(3:1) спрямо ориза и оставям да ври на слаб огън.
Първия вариант е да не се добавят домати.Тогава става превъзходно, ако накрая се сложи една връзка копър, нарязан на ситно.
Ако искаш домати, те се поставят след ориза и тогава подходящи подправки са магданоз и черен пипер.
И в двата случая -сол на вкус.
Обикновено не го запичам, така остава по-сочно.
Цитирай

София

Мнения: 1 310
Картофи с ориз на фурна chef
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 493
Картофи и ориз не комбинирам; не си вървят просто  Smile
Цитирай

Бургас

Мнения: 58
Много добре си вървят даже!  Wink Правя същата рецепта като ЛИНДИТА но без месо и задължително слагам джоджен.Поне на нас много ни харесва тази манджичка.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 493
Много добре си вървят даже!  Wink

Е, да, те много хора хапват и спагети с хляб; горе-долу същото  Laughing
Цитирай

Бургас

Мнения: 58
Стига де,чак до там не сме загрубели!   LaughingТова ядене го знам от баба си и като му пльоснах на мъжа ми за първи път ориз и картофи заедно и той беше потресен  Shocked ,но му хареса в крайна сметка.  Peace
Цитирай

София

Мнения: 9 815
къв Русе не се прави това ястие.И аз не знаех за него
Цитирай

СОФИЯ

Мнения: 511
Такова ястие понякога идва в градината за децата,много ми е странно и никак не ми харесва,а и децата не го ядат
досега не съм го приготвела в къщи и сякаш нямам и намерение
Цитирай

София

Мнения: 9 561
Картофи и ориз не комбинирам; не си вървят просто  Smile

Просто не си свикнала. Това ястие е типично за селото на моята баба и винаги става страхотно. Само че Деси от баба ми знам, че на тази манджа не се слагат домати, а само червен пипер.

Тя я прави така: Картофите обелени и нарязани се слагат в тавичка. Прави се запръжка - 1 голяма глава лук, мазнина, червен пипер и джоджен. Заливат се картофите и се разбъркват. Слага се сол и малко черен пипер. Налива се топла вода да залее картофите и чак тогава се разпръсква с ръка ориза - около 1 кафена чашка върху картофите. Така че да не падне на дъното на тавата. Пече се на умерена фурна. А ако имаш масло - направи запръжката с него, а не с олио. Стават фантастични.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 49 отговора