Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 933
Сигурно сте забелязали,че има хора,които като с магнит привличат неприятностите  и странните ситуации. Според вас на какво се дължи това? Братовчедка ми например е типичен  такъв случай-абе каквото и да стане все нещо се разваля при нея в последния момент,а ще спре водата,докато е сапунисана или подобна,но недотам комична ситуация.Често в свидетел на разни трагедии...А в последно време и на мен ми се случва,всеки прави каквото си ще,но аз един път ще сбъркам някъде и на мен ще ми се падне да обера парсата? Според вас на какво се дължи и има ли отърване? Все нещо уж да тръгне и се провалят плановете ми...

# 1
 • Мнения: 10
Ами когато много мислиш кое как да стане, то обикновено не се получава  Simple Smile От опит го казвам. Не прави планове, защото имат гадният навик да се провалят. Понякога нещата се случват, просто защото трябва да се случат, не на друг, точно на нас. Защо ли...., незнам, но понякога си задавам същият въпрос.

# 2
 • София
 • Мнения: 15 155
Нямам обяснение. На някои хора просто им върви повече, отколкото на други Rolling Eyes

# 3
 • Plovdiv
 • Мнения: 339
Доста книги изчетох по темата теория на привличането Според тази теория добрите мисли и очаквания привличат добър късмет и обратното, като очакваме лошо, действително такова ни спохожда.
Е, аз не успях за съжаление да възприема за себе си тази теория и да я практикувам.

# 4
 • Мнения: 4 380
Аз съм го казвала и друг път- съдбата си не управляваме ние самите, а някой отгоре си играе с нас като с марионетки. Това е. Пратен си с дадена мисия на земята- един за да се мъчи за урок, да си плаща за кармата, друг за кеф и удоволствия. И това не е само някаква глобална мисия- просто ежедневно ангелчетата горе се кефят като ти подлагат разни препятствия по пътя, а често и направо си играят със степента на издържливост и нервната ти система. Sick В "Пътят на душите" се говори за това че има различни по гадност (така да го наречем) ангели (или гидове). Едни били добри и благосклонни, други -много строги и вечно те подлагали на всякакви изпитания. Някои хора имали по 2 ангела. Единият те мъчел, а другия по-добър позамазвал положението с дребни знаци на благосклонност. Laughing Аз със сигурност съм с двама. Sick Гадна работа. Ангелите си ги влачиш едни и същи през всички животи за веки вечни времена Crossing Arms. Така казват в книжката.

# 5
 • Мнения: 14 965
Благодаря, Ксения. Сега ми се изясни смисълът на живота ми.
Оказва се, че всички ние сме герои в компютърната игра на божиите дечица, нали?
Виж ти, виж ти...
42.

# 6
 • до морето
 • Мнения: 40
Ами то като станеш сутринта с гъза нагоре, като решиш че всички ще са против теб днес, като се скараш на полвинката, защото кафето ти е изстинало, кво друго ти остава, освен да привлечеш неприятности. Животът е такъв, какъвто си го направиш

# 7
 • Мнения: 2 915
Защото са с такава нагласа, затова.

# 8
 • Горна Оряховица
 • Мнения: 59
Предполагам такива неща се случват на хора,които се надценяват и съдбата ги чуква ей така да им покаже какво всъщност представляват.

# 9
 • Мнения: 85
Искам да ви разкажа една приказка: Един мъж на много преклонна възраст,разбрал вече ,че краят му наближава-замислил се и започнал да си прави равносметка.Животът му започнал да минава пред него като на филмова лента.В живота му имало много перипетии.Направило му впечатление,че на моменти по пътеката на живота му имало два чифта стъпки-неговите и на господ,но тогава когато му било най-зле стъпките били само едни.Много се ядосал и извикал:
-Господи,през целия ми живот си вървял до мен и аз видях стъпките ти.Защо в най трудните моменти ме остави сам?-а Господ му отговорил:-Глупчо,това е когато съм те носил на ръце!
Мисля,че е въпрос на виждане и нагласа.Хубав ден на всички.

# 10
 • София
 • Мнения: 126
Предполагам такива неща се случват на хора,които се надценяват и съдбата ги чуква ей така да им покаже какво всъщност представляват.

Моя си купи чисто нова  кола, за 5-6 месеца я удряха 5 пъти  и толкова пъти влиза в сервиз. И аз му казвам когато спреш да се втеляваш за тази кола ще спрат да я удрят. В началото ме караше да събувам детето да не му изцапа седалките, да внимавам точно колко силно затварям вратата, да не падне трошичка вътре, ........ е съдбата му го върна.

# 11
 • Мнения: 2 814
Защото очакват да им се случват неприятности. Наумили са си, че са каръци, много ясно, че ще бъдат. Искаш - получаваш, проста работа. Винаги съм смятала, че малко позитивно отношение - към себе си, към околните, към свеки, към шефа и т.н., не вреди.

# 12
 • Мнения: 4 380
Благодаря, Ксения. Сега ми се изясни смисълът на живота ми.
Оказва се, че всички ние сме герои в компютърната игра на божиите дечица, нали?
Виж ти, виж ти...
42.

Аха, представи си. Thinking Ей такива ти ми истории...Цял живот се самообвиняваме и самобичуваме за щяло и нещяло и все сами сме си били виновни. Горкия човечец виновен че го удряли.  

Цялата работа е толкова проста, а защо толкова много време ни е нужно да проумеем че нищо не зависи от нас, не разбирам. Никой не си предизвиква сам страданията. На един с колата, друг с парите, трети с работа, четвърти със здраве... Тези дето им спира водата докато са сапунисани хич да не се оплакват. Има хора, които водят полуживот-болни, в инвалидни колички или приковани към леглото. Без да са си го предизвиквали сами.

# 13
 • Мнения: 958
Някак си много лесно и оправдаващо звучи,
някой има горе и той решава, ако не стават нещата той е виновен.
Да, но според мен не е така.
Подкрепям мненията, че всеки сам определя съдбата си, пътя си, дори и несполуките. И това за нагласата е вярно, има хора, които са вечно недоволни от всичко, колкото повече мрънкат толкова повече проблеми ги спохождат.

# 14
 • Мнения: 9 713
Много зависи как самият човек приема нещата. От комичната или от трагичната страна.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт