Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 20
как се приготвя глазурата на еклерите от доброто старо време една такава кафява беше и много вкусна. Моля помогнете
Цитирай


Мнения: 1 798
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19414
Цитирай


Мнения: 1 798
.
« Последна редакция: нд, 24 май 2009, 17:17 от delicate »
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 680
Чела съм, че за глазура може да се използва натурален шоколад или шоколадов мус на доктор Йоткер.
Мъжът ми всеки ден прави еклери, може да го питам/ако не забравя/, но ще публикувам отговора си чак на 24.
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 594
Здравей!

Купешките еклери се правят с готов карамелен фондан, който може да си купиш в някоя сладкарска борса, но се продава с големи количества (т.е няма малки разфасовки). В Тортената библиотека има адреси. Там има и рецепти за глазури, които са подходящи точно за заливки на еклери и кексове. Наскоро обаче научих една нова карамелена глазура и мисля, че тя най-много се доближава до купешкия фондан:

Карамелена глазура за еклери и понички:

3 с.л  захар
100 мл. вода
300 гр. пудра захар


В сух тиган(най-добре тефлонов) и на добре загрят котлон, загряваме 3 с.л захар и непрестанно бъркаме, докато стане течна и започне да кафенее (не  оставяйте да покафенее много, за да не горчи). Когато захарта е вече напълно течна и леко кафява, долейте внимателно водата и на бавен котлон с постоянно бъркане оставете карамела да се разпусне напълно.Оставете така полученият кафяв сироп да изстине и след това налейте в купа в която предварително сте пресяли пудрата захар. Бъркайте до получаването на гладка глазура.

Успех!
« Последна редакция: пт, 13 фев 2009, 14:09 от natalyna »
Цитирай


Мнения: 1 705
Правила съм два пъти еклери.

Първия път разтопих на водна баня бонбони лакта с краве масло. Стана мнооого вкусно!

Втория път варих кондензирано мляко, както си е в кутийката. Пак е вкусно, но е изключително бавно. Пък и трябва да се внимава да не остане непокрито с вода, защото  icon11
Цитирай

Полски Тръмбеш

Мнения: 4
момичета някоя знае ли как се правят румита умирам за тях а не мога никъде да намеря рецепта  chef
Цитирай


Мнения: 8 606

Първия път разтопих на водна баня бонбони лакта с краве масло. Стана мнооого вкусно!


Incognito , в какви горе-долу пропорции на бонбоните и маслото си правила тая глазура?  bouquet
Цитирай


Мнения: 1 705
Incognito , в какви горе-долу пропорции на бонбоните и маслото си правила тая глазура?  bouquet

Едно пакетче бонбони, а маслото беше около 1 с.л.
Цитирай

Варна.....

Мнения: 1 684
Incognito , в какви горе-долу пропорции на бонбоните и маслото си правила тая глазура?  bouquet

Едно пакетче бонбони, а маслото беше около 1 с.л.
Хъм, аз като правих, с такава пропорция почти нищо не успях да намажа. Много малки ми беше сместта.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.