Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

Велико Търново

Мнения: 185
здравейте,
имам доста гъби и се чудя какво да ги правя за да не се развалят...
чудех се дали мога да ги замразя,но незнам после като ги извадя дали няма да приличат на пихтия?
мислех и варианта да ги правя в буркани,но ми се вижда голяма играчка...
основния въпрос е дали мога да ги сложа във фризера без след това да приличат на пихтия или някаква друга идея какво да ги правя?
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Спокойно можеш да ги замразиш.Аз съм замразявала ,като предварително съм ги измила и нарязала.Но когато реша да ги използвам не ги размразявам,а направо замразени ги слагам в яденето да се готвят. Smile
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Няма никакъв проблем да ги сложиш в камерата, нарежи си ги, да са ти готови за готвене след това.
Цитирай


Мнения: 686
Можеш и да ги изсушиш.
Цитирай

Велико Търново

Мнения: 185
а ако освен нарязани ги сложа и цели (без пънчетата) после като искам да ги пека както са замразени ли да ги сложа?
извинявам се за глупавите въпроси ама гъбите са мистерия за мен Smile)) сега като се замисля няма причина да не мога да ги замразя като обикновен зеленчук (морков или др.)
Цитирай


Мнения: 4 518
Да ги сущищ няма да стане. Сушат се през лятото, в жегите, на сянка и на проветриво, на рамки с мрежичка. Сушат се само манатарки, на резенчета не по-дебели от три мм.
Бланширай ги в подсолена вода, после ги отцеди и като изстинат ги слагаш в торбички и замразяваш във фризера.
Срока на годност на печурките е 48 часа в хладилник.
Цитирай

София

Мнения: 9 918
не замразявам гъби,после не ми харесват Peace
лично мнение
Цитирай

густо майна Филибето

Мнения: 6 487
Бланширала съм и съм замразявала кладници, като ги залея преди това с масло. Резултата е - след около месец имат  леко дъх на гранливо Confused Можеш да ги бланшираш и заедно с водата да консервираш.
Цитирай


Мнения: 4 518
Аз ги отцеждам в кевгир и посли ги замразявам. Манатарки, кланници и припънки.
В магазините за насипно кафе се продават торбички по сто за лев и трийсе.
Ако се стерилизират в буркани трябва да се варят два часа - голяма набутвация.
Цитирай

густо майна Филибето

Мнения: 6 487
Ако се стерилизират в буркани трябва да се варят два часа - голяма набутвация.

Верно Laughing
Според мен ако просто се замразят нищо няма да им стане, като ги кипнеш после Smile
Цитирай

Варна.....

Мнения: 1 681
Бланширай и замразявай. Чудесни стават.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Сушат се само манатарки, на резенчета не по-дебели от три мм.

Аз си суша с голям успех и без проблем и сърнели /за гъбен прах/, и челадинки  Blush

Другите гъби бланширам малко ислед това си замразявам на порции, стават идеално  Peace
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
Можеш да ги замразиш, разбира се.  Peace
Аз съм замразявала предварително измити, може цели или нарязани - както предпочиташ. Когато реша да ги използвам не ги размразявам, а направо замразени ги мятам да се готвят.  Peace
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Да, сега се сещам, че понякога си купувам бели или горски печурки от магазина, замразени - нарязани са на филийки или са мънички гъбки цели  и са замразени  Smile
Но след размразяването остават едни меки и мокри. Но вкуса си е ок  Peace
Цитирай

Mediterraneo

Мнения: 18 352
Измивам, подсушавам, нарязвам и замразявам в торбички.
При готвене не ги размразявам.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора