Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 163 отговора

София

Мнения: 40
Здравейте,
получих резултат от изследвания:

Естрадиол= 295.6
Пролактин=280.1
Прогестерон=0.228


Генеколога ми е чак в понеделник на работа, а мен ме притесняват тези резултати.
Някой имал ли е подобен проблем?
Закъснява ми вече 3-та седмица, мислех че съм бременна, но  при прегледа не се установи бременност, няма кисти според генеколога...
Цитирай


Мнения: 167
Дай референтни стойности.
На кой ден от цикъла са правени?
Цитирай

БУРГАС

Мнения: 229
Ще ти дам нормални стойности само за фоликулярната фаза;
Пролактин от 59,3-619,0
Есрадиол-231-606
прогестерон 0,48-4,45
Цитирай


Мнения: 167
Ще ти дам нормални стойности само за фоликулярната фаза;
Пролактин от 59,3-619,0
Есрадиол-231-606
прогестерон 0,48-4,45

То зависи и момичето  в коя лаборатория ги е правело.
Референтните стойности са различни за различните лаборатории.
Цитирай


Мнения: 74
Съжалявам, че се намесвам в темата, но искам да попитам на кой ден от цикъла трябва да си направя изследване за прогестерон. Докато чакам да ме прегледа гинеколог, реших да си пусна изследвания, че не се знае после кога ще ми дойде пак цикала. На 3 ден си направих LH+FSH+Prolactin+Estradiol+Testosteron. резултатите са  Prolactin - 237.01 - Ж(59.0 - 619.0)
                           LH 21.59 Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3
                           FSH 39.71 Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4,
                           Estradiol 42.30 Ж:от1-10г.22-99.1,фол 40-606,

                           Testosteron 1.26
 Много ме притесниха резултатите от FSH и Estradiol - в референтни стойности видях че са за менопауза.
Цитирай


Мнения: 89
Съжалявам, че се намесвам в темата, но искам да попитам на кой ден от цикъла трябва да си направя изследване за прогестерон. Докато чакам да ме прегледа гинеколог, реших да си пусна изследвания, че не се знае после кога ще ми дойде пак цикала. На 3 ден си направих LH+FSH+Prolactin+Estradiol+Testosteron. резултатите са  Prolactin - 237.01 - Ж(59.0 - 619.0)
                           LH 21.59 Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3
                           FSH 39.71 Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4,
                           Estradiol 42.30 Ж:от1-10г.22-99.1,фол 40-606,

                           Testosteron 1.26
 Много ме притесниха резултатите от FSH и Estradiol - в референтни стойности видях че са за менопауза.



Здравей!Според мен правилно си ги направила на 3-ти ден от мц.И аз тогава ги правих,но доколкото знам съотно6ението на ЛХ и ФСХ трябва да е 1:1.А за естрадиола не мога да ти кажа,за6тото на мен ми бе6е в границите,а гинеколога ми каза,4е тези му стойности не са нормални за 3 ден(т.е високи) и бе6е сигурен,4е имам проблем-както и се оказа SadЗа прогестерона знам,4е се изследва на 7 ден след доказана ову.Така,4е според мен отиди на гинеколог да ги раз4ете.Успех!!! Peace
Цитирай
Добър вечер на всички!
Аз съм нова тук...преди малко се регистрирах. Попаднах на това форумче докато търсех информация за хормоните.... Аз съм на почти 18 години,но имам притеснителни стойности на тестостерона (1.08 нг/мол, при дадени реф. ст-ти 0.1-0.75), другите 2 изследвани хормона (прогестерон и естрадиол) не мога да преценя дали са лоши....тях не ми ги коментираха. След 6месеца пиене на Диане 35 (пак заради тестостерона, който преди лечението бе6е 0.7) не само, че не ми помогна на хормоните...ами и ги влоши. С всичкия си акъл некадърницата (извинявам се за грубия израз) реши просто да ми смени противозачатъчните....като ми каза,че след години може да не забременея изобщо ако не пия нищо  #2gunfire #Cussing out Да,но аз съм на 18 само.... не ми харесва да ми побъркват организма от сега....да не говорим за качените (несваляеми) килограми ;( . Друг лекар ми говори,че може да имам проблем с пролактина....и вече не знам какво да мисля ;( . Писах тук с надеждата да разбера дали някоя друга също има подобни проблеми и какво е направила...

п.п от Пловдив съм ако има значение Smile
Цитирай


Мнения: 4 700
Петя__ , отиди на ендокринолог.  Той Ще ти наzначи подходяЩа терапия, която не е zадължителна да е с противоzачатъчни.

to4ica123, при висок ФСХ се говори zа намален яйчников реzерв, но това може да се потвърди само с иzследване на други хормони, които не се правят във всички лаборатории. Но пък може да е и само моментно състояние, т.е. тоzи месец да не е наред, но другия да е в норма.

kafe-kafe, редовен ли ти е цикълът по принцип? ЗаЩото теzи стойности на естрадиола предполагат овулация.  newsm78 Моят док ми каzа, че при овулация трябва да е около 200 _ 250 zа една яйцеклетка. Но това е при едни реф. стойности. В твоята лаборатория може да имат други стойности. 
Цитирай


Мнения: 37
здравеите!за прогестерона аз правих изследеания на 14 ден след като ми доиде,така каза генеколога за всеки е разли4но зависи за какво ле4ение става вапрост.
Цитирай

Бургас

Мнения: 867
Хайде и аз в темата. Може въпросът ми да ви се стори глупав, но все пак ще го задам.Ако имам ниски стойности на естрадиол и прогестерон, задължително ли е да се направи консултация с ендокринолог преди да се назначи лечение? Гинеколога ми предписа Диане35 без други изследвания.
Цитирай


Мнения: 4 700
gloria_261, естрадиолът и прогестеронът zависят от това, дали е имало овулация и дали е била качествена яйцеклетката. А освен това Диането според мен не е лечение, а отлагане на проблема. При нисък прогестерон се иzписват прогестеронови препарати. Според мен е добре да се консултираШ с друг лекар. 
Цитирай

София

Мнения: 7 057
Съжалявам, че се намесвам в темата, но искам да попитам на кой ден от цикъла трябва да си направя изследване за прогестерон. Докато чакам да ме прегледа гинеколог, реших да си пусна изследвания, че не се знае после кога ще ми дойде пак цикала. На 3 ден си направих LH+FSH+Prolactin+Estradiol+Testosteron. резултатите са  Prolactin - 237.01 - Ж(59.0 - 619.0)
                           LH 21.59 Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3
                           FSH 39.71 Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4,
                           Estradiol 42.30 Ж:от1-10г.22-99.1,фол 40-606,

                           Testosteron 1.26
 Много ме притесниха резултатите от FSH и Estradiol - в референтни стойности видях че са за менопауза.


Следи в референтните стойности там, където пише "фол" и там сравнявай резултата си, щом си ги правила на 3 ден от цикъла. Естрадиолът ти е в норма, но ЛХ и ФСХ са ти завишени  Thinking

kafe-kafe, дай референтни стойности.


Цитирай

Бургас

Мнения: 867
gloria_261, естрадиолът и прогестеронът zависят от това, дали е имало овулация и дали е била качествена яйцеклетката. А освен това Диането според мен не е лечение, а отлагане на проблема. При нисък прогестерон се иzписват прогестеронови препарати. Според мен е добре да се консултираШ с друг лекар. 
От 6 месеца имам оскъден цикъл и при изследвания се установи, че имам занижени стойности на естрадиол и прогестерон.Целта на Диането, както ми обясни гинеколога е да се приемат хормони и когато се спре приема да се предизвика организма да ги произвежда в по-голямо количество, а не да ги получава наготово. Ще направя и друга консултация. Благодаря за отговора bouquet
Цитирай

София

Мнения: 7 057
Сори за офф-а, но to4ica123, разчисти си личните, за да мога да ти пиша  Smile
Цитирай


Мнения: 89
Сори за офф-а, но to4ica123, разчисти си личните, за да мога да ти пиша  Smile

opssss,извинявам се Н а т и  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 163 отговора