Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 15 фев. 2009, 15:25 ч.
  • Преглеждания  10 396  Мнения  15  Онлайн  1
Отговори
  • Бургас
  • Мнения: 1 298
Здравейте,момичета.Пробвах с търсачката и с разни сайтове,но не намерих отговор на въпросът,който ме вълнува.А той е-какви подправки да сложа на филе от сьомга,което мисля да опека на грил-тиганът тази вечер.Освен това ще направя картофена салатка и марулка с краставички  Peace

Благодаря предварително за вашите отговори  Hug

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 444
На сьомга на скара слагам сол и челен пипер , във фолио или на фурна слагам и копър!

# 2
  • Норвегия
  • Мнения: 87
Сьомгата обича много копър (пресен по възможност) и лимонов сок. Аз само я соля, пипер не не й слагам при готвене, който иска си го добавя после Simple Smile

Щом ще използваш грил-тиган поръси с копъра след като рибката е изпечена.  Peace

# 3
  • Бургас
  • Мнения: 1 298
Благодаря момичета  Hug
Нарязах я и я овкусих със сол и черен пипер,поръсих я с мн малко копър,понеже мъжа ми не го харесва.И смятам по-късно да я изпека  Peace

Следващият път ще пробвам да я приготвя по същият начин,обаче във фолио.Колко време се пече? Мазнина слагате ли?

# 4
  • Разград
  • Мнения: 3 028
Аз наръсвам парчетата сьомга със соев сос и оставям да престои,след това пека във фурната.Веднъж съм правила в грил тигана,сьомгата отделя мазнина и направо се изпържва в тигана(в който готвя без мазнина).Другият вариант е да отнемаш мазнината от време на време.
Предпочитам във фурната,става по-бързо и на мен ми харесва повече.Пека на 200 градуса(предварително загрята фурна) 20 минути,след което обилно поливам с лимонов сок.

# 5
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Черен пипер и босилек   Simple Smile

Ако я пека в тавика и фолио, слагам на дъното малко мазнина, да,  Peace

# 6
  • Варна.....
  • Мнения: 1 689
Аз мазнина не слагам. Каго я обърна я заливам с лимонов сок и слагам сол е черен пипер.

# 7
  • plovdiv
  • Мнения: 830
Босилекът е много добър за тази риба ! Снощи правих котлети от сьомга и станаха идеални , ето така :
поръсих с морска сол и обилно с босилек от двете страни, сложих върху всеки котлет тънко парче масло , и ги наредих по 2 и по 3 в плик за печене . Завързах добре , продупчих с игла на няколко места , пекох 20 минути на 200 градуса с вентилатор. Наистина много се харесаха на всички.
Предпочитам плика за печене понеже е прозрачен и се вижда какво става , за разлика от фолиото.
Добра гарнитура е и просто варен ориз.

# 8
  • Бургас
  • Мнения: 1 298
nadia звучи добре,ще се пробва.

В крайна сметка  овкусих сьомгата със сол,черен пипер,копър,наредих ги в тавичка,отгоре капнях малко олио,соев сос.Сложих я във фурната,опекох я и стана много вкусна  Peace Даже малкият я хареса  Joy

Взех от всеки по идейка  newsm10 Следващият път ще използвам и босилек.

# 9
  • plovdiv
  • Мнения: 830
...А аз - соев сос  Simple Smile

# 10
  • Мнения: 930
аз слагам от готовите подправки за риба

# 11
  • София
  • Мнения: 387
аз слагам само сол и черен пипер - без никаква мазнина - и пека във фурна.
След като стане готова подправям с лимонов сок

# 12
  • варненка от София
  • Мнения: 4 659
Сьомгата е прекрасна риба, която и да не я подправиш пак си е вкусна. Принципно аз слагам лимонов сок, чер пипер и сминдух, кисна я преди това и в малко бяло вино. Бих я овъргаляла обилно и в копър, но така мъж ми няма да я иска.

# 13
  • weltweit
  • Мнения: 6 147
Аз ползвам шарен пипер, капка соев сос и капка балсамико. Друг вариант е само с лимонов сок/портокалов сок и капка зехтин за аромат. Върви и със сметана . С копър не съм пробвала, босилек слагам само да домати.

# 14
  • New Zealand
  • Мнения: 5 184
Ние наий-много я обичаме с мед и соев сос.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт