Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 15 фев. 2009, 17:38 ч.

споделете нещо за сребърната вода?

 • 2 026
 • 12
 •   1
Отговори
 • Мнения: 55
Скоро се реших да пробвам сребърната вода на Алкол, като средство за облекчаване на хремата при сина ми...Бях доста приятно изненадана.... за 2-3 ден чувствително хремата намяля,  а след още няколко дни и започна да спи доста по-безшумно(-от ранни бебешки месеци спи със някакво сумтене и прихъркване). Прочетох доста неща за какво се ползва...доста дълъг списък...НО, искам да попитам-може ли да се ползва всекидневно за профилактика и в какво количество се пие за дете на 2 год. Особено сега, когато се възстановява от сериозно антибиотично лечение.  Него доста често  го удря в горните и долни дихателни пътища...то не бяха фарингити, бронхити и за капак пневмония.

# 1
 • София/Света на Диска
 • Мнения: 3 831
И мен ме интересува всичко за тая сребърна вода. За какво може да се използва, как действа и т.н. Peace

# 2
 • Мнения: 28
Аз съм много доволна. От както я използваме детето ми беше само веднъж с висока Т0.Не мога да кажа дали е точно от нея ,или е съвпадение но е факт.Давам всяка сутрин по една чаена лъжичка на гладно и с тампон почиствам около очите.(на 2Годо. и 6м)

# 3
 • Sofia
 • Мнения: 3 200
Откъде се купува?

# 4
 • Мнения: 3 090
от аптеката.аз съм я ползвала за гъбички.

# 5
# 6
# 7
 • София/Света на Диска
 • Мнения: 3 831
Сребърна вода Вербена - древна мъдрост, нови технологии


Среброто е прилагано с лечебна цел, още в древна Гърция, Китай и Египет. Съвременната ера в използването му започва в края на XIX в. когато се доказва способността на среброто да унищожава патогенни микроорганизми. Например при равни концентрации ефектът на среброто е 1750 пъти по - силен от този на карболовата киселина и 3,5 пъти по - силен от този на сублимата. С напредването на науката и технологиите стана възможно производството на колоидно сребро, което е с още по - висока ефективност. Това са всъщност микрочастици от металическо сребро, които не се утаяват защото отрицателните им металически обвивки ги поддържат в равновесно състояние. Металическото сребро не е токсично за разлика от сребърните соли и подлежи на очистване по механизмите на естествения му кръговрат в организма. Сребърна вода Вербена представлява оптимална концентрация на колоидното сребро в дестилирана вода.

През месец март 1994 г. списанието Newsweek обяви края на антибиотичната ера. Антибиотиците просто вече не действат. А среброто продължава да е все така високоефективно срещу над 650 патогенни бактерии, гъбички, вируси, както и преди хиляди години. Срещу него не може да се изгради резистентност. Нещо повече, според нобеловия лауреат проф Зейнер, приемането на оптимални количества сребро може да се сравни с включването на втора имунна система. Някои от най- здравословните храни, към които безспорно се причислява и морската риба съдържат значителни количества сребро. То е естествена съставка на нашите тъкани и недостигът му би могло да се сравнява с недостига на селен, мед, цинк, хром, което определено влияе отрицателно върху здравето.
По какъв механизъм действа среброто? Това е олигодинамичното действие на тежките метали, характерно за златото, платината, среброто, бисмута и др. Получава се блокиране на жизнено важни системи в дихателните вериги на патогенните микроорганизми и те загиват. По този механизъм колоидалният бисмут унищожава Helicobacter pylori- микроорганизъм, свързван с язвите на дванадесетопръстника. Допреди няколко десетилетия са се използвали сребърни съдове,посребрени резервоари за вода. С напредването на науката и технологиите стана възможно производството на колоидно сребро, което е с още по- висока ефективност. Това са всъщност микрочастици от металическо сребро, които не се утаяват, защото отрицателните им електрически обвивки ги поддържат в равновесно състояние. Металическото сребро не е токсично за разлика от сребърните соли и подлежи на очистване по механизмите на естествения му кръговрат в организма. В подкрепа на неговата висока ефективност и безвредност може да се посочи и факта на използването му за пречистване на питейната вода за космонавтите и на Русия и на САЩ, като между 23 предложени варианта в американската космическа програма изборът е паднал именно върху среброто.

Вътрешно - при дуоденални язви (най - често предизвикани от Helicobacter pylori), чревни дисбиози след антибиотични курсове, афтозни стоматити, гъбични инфекции и др.
Локално - при възпалено гърло, хрема, акне, повърхностни рани и изгаряния, обриви и др.

 

    "Среброто в колоидна форма не се натрупва в човешкия организъм. Многобройни научни експерименти отчитат добро повлияване на състояния на чревна дисбиоза, кандидоза, намалена имунна устойчивост, хронична умора и др. Препоръките за употреба на сребърна вода Вербена са в унисон със съвременните тенденции за използване на колоидното сребро като обогатител на храната в широк спектър."

        Доц. д-р Донка Байкова, дм
        от Лаб. "Хранене" в Национален център по Хигиена,
        Медицинска екология и Хранене, МЗ

alex4eto написа:
Здравейте, Д-р Михайлов! Първо искам да Ви благодаря за отделеното време и внимание към всички нас! БЛАГОДАРЯ ВИ!!! А въпроса ми е за мнението ви за сребърната вода. Съжалявам ако се повтарям, но не намерих подобна тема.


Здравейте,
Пиша сребърна вода в google и излиза това:
http://www.google.bg/search?q=%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1% … ;client=firefox-a
На първо място виждате сребърна вода Вербена- цъкате на нея или отваряте с http://verbena-m.com/index.php?item_id=22

Накратко- може да се пие и да разчитаме на имуномодулаторните и свойства- 1, 2, 3 пъти по 1 чаена лъж.
Но най- често препоръчвам при деца за забърсване с отделни тампони на очите и накапване в носа като капки за нос поне сутрин и вечер. Особено при тези, посещаващи ясли и детски градини където бушуват ужасни неовладяни (още от родилните домове) вътреболнични инфекции.

Но щом питате, ще дам още информация. Често казвам на пациентите в кабинета:"Престанете да питате, че ще си говорим до утре". Но така или иначе съм събирал информация и нека я споделим.

СРЕБЪРНА ВОДА ВЕРБЕНА
90% от съвременното население е засегнато от дисбиози, логична последица на масовото и в много случаи безразборно използване на антибиотици. В резултат на това лавинообразно расте броят на алергичните (7% преди 50 години, 30% сега и по прогнози 50% през следващите 15- 20 години, като този процент по официална българска статистика вече е достигнат при децата в училищна възраст), на хроничните инфекции (пиелонефрити, бронхити, възпаления на урогениталната система и пр.), на новите инфекции (СПИН, хламидиаза, азиатска пневмония и пр.), на гъбичните заболявания, на туморите и т.н. Ясно е, че при тези условия, за да бъде успешно лечението във всяка една медицинска специалност е необходимо да се възстанови нормалната имунна реактивност по един естествен и природосъобразен начин неувреждащ човешкия организъм.
Чудесна възможност за това предоставя среброто. Според нобеловия лауреат и специалист в областта на колоидната химия проф. Зейнер, оптимизирането на сребърното съдържание в организма може да се сравнява с включването на втора имунна система. Среброто е микроелемент, необходим за нормалната дейност на жлезите с вътрешна секреция, мозъка, черния дроб и костната тъкан. В концентрация 0,05- 0,1 мг/л оказва подмладяващо действие на кръвта и влияе благотворно на протичането на физиологическите процеси в организма. Неслучаен е фактът, че храни, които са с великолепен укрепващ здравето ефект, са и богати на сребро.

Сребърно съдържание в храните: 0,3- 10 ppm (мг/л)
- 0,3 ppm- брашно
- 1 ppm- трици
- 10 ppm- риба
- 25- 50 ppb- мляко
- 40 ppb- месо

Обърнете внимание, че по принцип полезните за здравето храни са богати на сребро ppm- частици/милион или мг/л; ppb- частици на билион- 1000 пъти по- ниски концентрации.
Сребърно съдържание в човешкия организъм:
- 3 ppb- кръв
- 10- 40 ppb- кости
- 10- 50 ppb- меки тъкани
Прилагаме тези сведения, защото е очевидно, че препоръчителната доза от 0,2 мг дневно колоидално сребро е съпоставима с нормалното съдържание на сребро в организма и съдържанието на сребро в някои храни, които са с доказано здравословен ефект. По- скоро допълнителните приеми осигуряват количества сребро необходими за нормалното функциониране на имунната система.

По какъв механизъм действа колоидното сребро?
Всъщност сребърни съединения като сребърен нитрат, коларгол, протаргол, отдавна се използват в медицината и още не са загубили значението си. Все пак, когато се касае за химически съединения на среброто с други вещества, то притежава известна токсичност, за разлика от металическата му форма, в която на практика е индифернтно спрямо макроорганизма. Доброто в случая е избирателното му въздействие и унищожаване на низшите организми.
Сребърните йони образуват комплекси с многобройните клетъчни компоненти (ензими, протеини, ДНК/РНК), съдържащи сяра, азот и кислород.
Ензими -Среброто прониква през клетъчните мембрани, свързва се с протеините и блокира есенциални клетъчни функции.
Протеини- Сребърните частици влияят върху структурата на протеините като я променят, а също влияят върху стабилността им. В крайна сметка се нарушават клетъчните функции и се предизвиква клетъчна смърт.
Клетъчна мемрана- Нарушава се йонното равновесие.
Нуклеинови киселини- Сребърните частици взаимодействат с нуклеиновите киселини, разстройват обменна на генетична информация и пречат на клетъчното делене.Среброто е в групата на тежките метали като живака, оловото, стронция и др., но не се отлага, а постъпва лесно в биохимичния кръговрат на човешкия организъм и се отделя след кратък период от време.
Елиминиране от организма: Среброто в колоидална форма не се натрупва в организма. Времето на полуживот е 5- 9 дни и пълното елиминиране се постига за около 90 дни.

Ефекти:
Dr. Robert O. Becker, M.D. Сиракузки университет Ню Йорк провеждал експерименти със сребърни разтвори, доказва широкоспектърното им действие и безвредност.
Dr. Evan от Илинойс, щат Канзас отчита добро повлияване при чревни дисбиози, синдрома на хроничната умора, кандидоза, инфекции с наличие на вируса на Епщайн- Бар, имунодефицитни състояния.
Dr. Henry Crooks- съобщава за унищожаване на различни патогенни микроорганизми до 6 минути при лабораторни експерименти.
Dr. Bjorn Nordenstrorn, инситут Ларолинска, Швеция исползва среброто като допълнително средство при пациенти с ракови заболявания.
Dr. Richard L. Davies- ръководител на институт за изследване на среброто (Silver institut), контролира сребърната технология в 37 страни. “За четири години описахме 87 нови важни медицински употреби на среброто. Тепърва започваме да виждаме до каква степен среброто може да освобождава от страдания.
Сребърна вода Вербена е тъкмо в колоидна форма при концентрация на сребърните частици 4- 6 ppm. Специалната технология на производство позволява да се получават колоидни частици с много малък размер и способност да проникват през клетъчните стени на патогенните микроорганизми. З производството се използва сребро с чистота 99,999 и дестилирана вода, което гарантира чистотата на продукта от сребърни соли.
Продуктът е получил положителното становище на доц. д- р Донка Байкова- Национален център по хигиена, медицинска екология и хранене към Министерство на здравеопазването.
Всяка партида се подлага на анализ с атомно- емисионен спектрометър с индуктивно свързана плазма с висока разделителна способност.
...Източник: http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?t=3837

# 8
 • Варна
 • Мнения: 2 466
http://www.armax.hit.bg/main_files/armax.htm

Аз използвам тази сребърна вода,по съвет на педиатърката.Освен като капки за нос,за друго не съм я използвала.
Но пък съм много доволна,при все че зимата редовно я употребяваме.

# 9
 • София
 • Мнения: 11 370
И аз купих за сина ми. ЗА съжаление при него нямаше никакъв ефект.

# 10
 • Мнения: 28
И аз купих за сина ми. ЗА съжаление при него нямаше никакъв ефект.
А отчете ли това че е с натрупване? Rolling Eyes Много хора са скептици и не дават достатъчно време за реакция и съответно казват че не действа. Ползвай я превантивно а не като крайна мярка. Simple Smile

# 11
 • Бургас
 • Мнения: 394
Аз съм много доволна. От както я използваме детето ми беше само веднъж с висока Т0.Не мога да кажа дали е точно от нея ,или е съвпадение но е факт.Давам всяка сутрин по една чаена лъжичка на гладно и с тампон почиствам около очите.(на 2Годо. и 6м)

А разредена ли я даваш да пие или както е от шишенцето? Аз имам сребърна вода вкъщи, но на етикета пише да се разрежда.

# 12
 • София/Света на Диска
 • Мнения: 3 831
Може и да не се разрежда. Wink

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт