Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 387
здравейте,

от доста време имам едни кори за лазаня....но все не стигам до тях защото не знам как да ги приготвя. Варят ли се като другата паста, после се добавя соса и във фурната, или пък сурови се редят със соса....моля помагайте, че скоро ще им мине годността.... Laughing
Цитирай


Мнения: 4 754
Използвай търсачката , напиши лазаня и ще намериш сигурно 20 теми за лазаня .Можеш също да се върнеш няколко страници по назад ...
Цитирай


Мнения: 87
Аз я правя така и става много вкусна.
Запържвам 1 гл.лук и сладам 1 скилитка чесън малко преди да прибавя около 500 мл. доматен сок. Ако обичаш чесън можеш да сложиш и малко повече. След като поизври водата на доматите, надробявам 500 гр. или 750 гр. зависи от големината на тавата кайма. След около 10 мин. слагам 1 пак. от 400 гр. замръзени зеленчуци (царевица, грах, моркови) може и такива от консерва. В цялата тази смес слагам чубрица, черен пипер и магданоз. Правя бешамелов сос и започвам да редя лазанята. На дъното на тавата сипвам малко доматен сос да не залепнат корите. Кори, плънка, настъргвам кашкавал и пак така кори, плънка, кашкавал и трябва да завършиш с кори, заливаш със бешамеловия сос печеш около 40-50 мин на умерена фурна. След като е готова изваждаш настъргваш с  обилно с кашкавал и запичаш.
Приятен апетит. Много е вкусно.
Цитирай

София

Мнения: 3 268
Корите ги слагам сурови,слагам повече сос и накрая задължително заливам с бешамел.
Цитирай


Мнения: 1 868
Има кори,които се варят,има и такива,които не се.Пусни търсачката и ще видиш и двата начина на приготвяне  Peace
Цитирай


Мнения: 786
Ако пише, че не се варят (например, "no boil" или "oven ready"), не се варят. Но имай наум, че трябва да сложиш доста сос за да се сварят добре. Аз използвам 2 цели и големи буркана. Още, добре е да покриеш лазанята първите 45 минути с фолио докато се пече. 

Ако не пише никъде, че не трябва да се варят, се варят  Wink 
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.