Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Въпрос за елдата

  • 16 фев. 2009, 15:28 ч.
  • Преглеждания  1 483  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 597
Здравейте,
как  премахвате люспите на елдата?
И изобщо те вредни ли са newsm78
Отдавна приготвям елда,но винаги съм срещала трудности с премахването на люспите.
Ако има някаква по-лесна технология,моля да я споделите. Heart Eyes

Реклама
# 1
  • Мнения: 1 449

Люспите не се махат.
Не са вредни.
Напротив, тренират храносмилането.

Технология са елда за дете над 1 год.:
- накисване и варене за съвсем кратко
- варене

Изплакването с вода преди варене е най-важното за всички цели, нерафинирани зърна.

# 2
  • София
  • Мнения: 1 597
Много ти благодаря Косе Босе Heart Eyes
Винаги си била полезна на майките  bouquet

# 3
  • Пловдив
  • Мнения: 129
Аз пък я меля в кафемелачката и тогава варя.Става като кашичка

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 161
Започнах да давам елда ( само сварена, без да я пасирам)  на дъщеря си когато беше на 1год. и 2 месеца- никога не съм я белила. И до днес това и е любимата храна за закуска.

# 5
  • София
  • Мнения: 3 522
А как я приготвяте - с какво? Аз опитах с масло и сирене, но нещо не се хареса, някакви други идеи?

# 6
  • Мнения: 179
По съвет от форума я давам предимно заедно с плод като следобедна закуска.
Понякога я давам за закуска с кисело мляко, а понякога правя магданозени кюфтенца с пасиран магданоз, яйце, малко сирене и гречка, запечени.

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 406
Не се махат люспите, поне аз не ги махам. Накисва се елдата и после се вари.

# 8
  • Мнения: 1 449
А как я приготвяте - с какво? Аз опитах с масло и сирене, но нещо не се хареса, някакви други идеи?

Елдата може да се ползва вместо ориз - готви се като кафяв ориз.
Комбинира се чудесно като вкус с броколи, спанак, моркови, праз, плюс зехтин.
Може да се добави пилешко или телешко.

# 9
  • София
  • Мнения: 3 522
Благодаря!  bouquet

# 10
  • София
  • Мнения: 328
а какво количество да дам на дете на 1.7месеца като за първи път?

# 11
  • София
  • Мнения: 9 954
А как я приготвяте - с какво? Аз опитах с масло и сирене, но нещо не се хареса, някакви други идеи?
и за така давам

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт