Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Домати не останаха.

Мнения: 978
По какъв начин/технология готвите, така че да запазите витамините и полезните в-ва на продуктите?
Варите ли варивата със сол или я слагате накрая?
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Купих си Цептер и готвя до 65 градуса, така се запазват голяма част от витамините. Към комплекта има едно приспособление, което се завинтва на капака на тенджерата вместо дръжка, електронно е и показва във всеки един момент на каква температура готвиш.
Другия вариант е готвене на пара, продават отделни решетки, които стават за всяка тенджера, аз имам и такава и от комплекта на Цептер също има отделно ниво за варене на пара.
А варивата соля в края на готвенето.
Цитирай

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 176
А как стои въпроса с тренджерите под налягане?
Цитирай

Домати не останаха.

Мнения: 978
Афродита, тези на 65 градуса, добре ли приготвят зеленчуците, например?

Мамица, мисля че в тенджера под налягане също се запзват, ако консумираш и водата в която са варени.
Цитирай

при ОП

Мнения: 5 500
Афродита, тези на 65 градуса, добре ли приготвят зеленчуците, например?

Готвенето до 65*С не ги оставя сурови, защото се готвят по-дълго време, НО на по-ниска Т.

А при Т под налягане, както във всяка друга мисля, че не, защото мине ли 100*С Т и нищо не остава като витамини.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.