Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора


Мнения: 707
Сладкиш със стар хляб, ябълки и канела

Продукти:
400 гр. стар хляб
500 мл. пр. мляко
150 гр. захар
    3 яйца
щипка канела
2 големи ябълки
стафиди, ядки (по желание)
пудра захар

Начин на приготвяне:
Нарязваме хляба на тънки филийки, поливаме с млякото и оставяме 30 минути да попие. Разбъркваме. Разделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме жълтъците с половината захар и добавяме към хляба. Белим и нарязваме на кубчета ябълките. Прибавяме към сместта заедно с щипка канела. По желание се добавят и шепа стафиди. Бием на сняг белтъците с останалата захар и леко разбъркваме с хлебната смес.
Изсипваме в предварително намазнена форма и по желание ръсим отгоре със счукани ядки.
Печем в предварително загрята на 190° фурна около 40 минути. Ръсим с пудра захар.

Сладкишът е доста сочен от типа на макарони на фурна.




Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 291
хихихи колко весела рецепта.

Танче, с кой хляб го прави?
ние нямаме никога стар хляб... може би и с галета ще стане  newsm78
или овесени ядки Thinking
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Аз правя подобно нещо(пускала съм рецептата преди време), но в рецептата няма яйца, а само мляко и отгоре завършвам с хляба (правя го с малки хлебчета, които тук се купуват за закуска). Отгоре става хрупкав, а вътре е мек.Между другото тук в Чехия това е много обичано ястие, като те си го хапват като основно, а не като десерт. Crazy



ПС. Ася при вас няма ли го - земелбаба се казва тук?
« Последна редакция: вт, 17 фев 2009, 17:58 от natalyna »
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 291

ПС. Ася при вас няма ли го - земелбаба се казва тук?

на мен ми е непознато, не съм го виждала в нашия район newsm78
земел  е хлебче Peace, та само хлебчета имаме...

иначе правят пържени филии със стар хляб и им викат "Бедният рицар"  hahaha
или смилат хлебчетата на галета...
Цитирай


Мнения: 1 164
много хитра идейка  Hug
У нас вечно има осстанал хляб ooooh! и редовно го хвърлям Embarassed
Но сега ще пробвам да направя тоз сладкиш Smile И без това винаги трябва да има нещо сладко   Peace
Цитирай


Мнения: 707
Ася,
с хлебчета за закуска  Very Happy.
Идея нямам дали ще стане с галета, ама защо не. Иначе за овеските няма проблем. Като се накиснат в млякото и ще са идеални. Иначе аз подслаждах само с подсладител  Wink.

Оригиналната рецепта e с череши и се казва Kirschmichel. 
Цитирай


Мнения: 255
Хм...много хитра рецепта!  Very Happy
Цитирай


Мнения: 930
много хитро и практично newsm78
Цитирай


Мнения: 2 800
Много практична рецепта, досега съм правила само баница със стар хляб.  bouquet
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 108
Таня благодарности за лесната и вкусна рецепта!  Hug
Ще го пробвам и с вишни.  Smile

Аз на варианта на Наталина отдавна съм метнала око, но тъкмо тези дни като я четях пак, смятах и яйца да сложа, та твоята рецепта ми идва тъкмо навреме.
И хрупкаво обче много харесваме та и то ще се пробва.
Ето го и моя -

Цитирай


Мнения: 4 380
Правя подобен пудинг от всякакви остатъци на кексове и козунаци- по-вкусно е отколкото с хляб.
Цитирай


Мнения: 255
Пробвах рецептата,но май не стана точно както очаквах.   Embarassed  Ама става за ядене,де!  Rolling Eyes
Цитирай


Мнения: 4
И аз го направих, стана супер , пропуснах ядките, само поръсих с пудра захар.
Цитирай

Талант на 2012,2013 г.

Мнения: 2 938
Ще взема и аз да го направя. Благодарско!  bouquet Ама сега се върнах от магазина, а нямам прясно мляко. Е, няма как ще тичам пак... 35
Цитирай


Мнения: 222
Благодаря, за рецептата.   bouquet Но ще заменя, хляба с козунак. Мисля, че ще стане, по добре.  chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора