Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Cтраната на лалетата...
 • Мнения: 7 914
ДИЕТА ЗА ИДЕАЛНО ТЕГЛО И ОТЛИЧНО ЗДРАВЕ

стартираме така:
 


финишираме така:

Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.


Защо тази диета е много добра?

• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
• диетата не е тежка за издържане,важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.


Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.

Ако килограмите ви първите 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не изгубвайте вяра и воля.Продължавайте диетата до края на,тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.

Диетата продължава 90 дни и само 90 дни.След като приключите е необходима 90 дни почивка.След този отдих можете да повторите още веднъж.

Закусва се задължително само плодове(през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организма черпи плодова захар,необходима за нервната система!


ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ

Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене.Изследванията показват,че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4.00 до 12.00 ч.-цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00-цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00-храносмилателен цикъл

ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА(4.00-12.00)


По време на този цикъл се консумира минимално количество храна(задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки.По време на диетата се закусва само с плодове!

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ(12.00-20.00)

По време на този цикъл се храним неограничено.Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа.В деня за бобови растения и варива,както и през въглехидратния ден-2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене.Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.


ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ(20.00-4.00)

По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо.Ако не можете да издържите и сте много гладни вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ

Тези дни са най-важния елемент от диетата.Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден.Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден,въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН [

Кои храни спадат към белтъчини:

МЕСО,СИРЕНЕ,КАШКАВАЛ,ЯЙЦА,МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ,СПАНАК,РЯПА,СОЯ И СОЙНИ ПРОДУКТИ,ЗЕЛЕ,ДОМАТИ,ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО,КАРФИОЛ...

Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини.Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход.8 от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да получаваме от храната,която консумираме.Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло(коса,нокти,мускули и т.н.).Необходими са също за много други важни процеси в организма.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:За закуска се консумира само един вид плод(2 ябълки,2 портокала,2 праскови,2 мандарини,2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т.н.).

Много важно е да се знае:НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.

ОБЯД:За обяд консумираме белтъчни.Примери:
1. Две печени пържоли(свински,пилешки,говежди).Може риба или морски животни(калмари,миди,раци и др.).Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци(може задушени-моркови,карфиол,зеле,чушки и др.или неограничено количество салата(домати,краставици,чушки,зелена салата, може и шопска.
В салатата не слагайте фасул,царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.

2.2-3 по големи парчета сирене или кашкавал(може и паниран), филия хляб, салата, вода.

3.2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.

4.2-3 яйца варени, на очи или бъркани със сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб,вода.

Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи(зеленчукова, гъбена, пилешка и др.,но без фиде или др. тестени неща в нея.

ВЕЧЕРЯ:За вечеря консумирайте това,което е било за обяд,но задължително само половината от количеството.ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.

ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:

Кои продукти спадат тук:

ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!
ОБЯД:За обяд консумирайте варива.Примери:

1. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.

ВЕЧЕРЯ:Консумирате само половината от това, което е било за обяд.

ВАЖНО:На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус.Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.

ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

Кои продукти спадат под въглехидратни:ЗАХАР,ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ,ПИЦА,СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система.Ако консумираме повече въглехидрати,отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген,те се натрупват в масни депа.Делят се на:Монозахариди, Дизахариди и Монозахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми,през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ(БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС,КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР.БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ,КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ,А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:

1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове,кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:

СЛАДКИШИ!Малко количество.

ПРИМЕРИ:

1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад!

допълнение : желателно е следкишите да са без млечни продукти.Сладкиши - сухи, без мляко, само яйца, захар и брашно. Желателно черно. И евентуално плод и ядки.
Хапват или 2-3 парченца сладкиш, или 2-3 някакви сладки, или 3 топки сладолед. И накрая - блокче шоколад


ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!

ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН

Яде се само плодове. Те съдържат много витамини и енергия,затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести.Много скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл.
допълнение: плодовете в плодовия ден, могат да се ядат както сурови, така и печени (печени ябълки, печен микс). Разрешени са и сухите плодове - може както са сухи, може и накиснати във вода от вечерта. Разрешени са и компотите - желателно без захар и разредени
В плодовия могат да се хапват смесено с плодовете (например за обяд - плодова салата, поръсена със счукани или смлени орехи, бадеми), а могат и самостоятелно (за следобедна закуска - 1 лъжица семки и чай). Важното е, да не са солени и пържени.

За този ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно хранене!За закуска-един вид плод,за обяд-друг вид,за вечеря-трети вид
29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН,ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА.ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ.ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ.СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА,КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден,ден за варива,въглехидратен ден и плодов ден
2. Преди започването на диетата си измерете кръвното налягане и поне един път месечно го проверявайте
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане,но ако приемате таблетки за високо кръвно,не ги спирайте без съвета на личния лекар
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки
5. Спазвайте часовете между храненията.Ако в определено време много огладнеете изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки
8. Кафето и чаят се пият без захар
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на правилното разграждане на храната.Вода или чай пийте половин час след хранене
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движете, защото движението е здраве!
13. Ядките могат да се ядат и в плодовия, и във въглехидратния ден - но сурови!!!

забележка:

Нека не ви подлъгва количеството храна , което е определено за деня, понеже това си е диета и идва момент, в който като всеки диетичен режим дотежава!

кърмачки , прочетете първо специалния коментар за диетата и кърменето в "допълнителни съвети и коментари"


Рецепти подходящи за "90 дневна диета"
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН
ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА
ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

нашата табличка
личните данни се изпращат с лично съобщение до звездичка


всички рецепти и съвети са сборни, така че не претендираме за авторките права


# 1
 • Мнения: 8 242
Иха първа!
Обещавам пак да прочета предния пост  Mr. Green

# 2
 • Мнения: 413
Първа Partyее втора

# 3
 • Русе
 • Мнения: 153
Аз докато се отчета в старата и то нова темичка си имаме  Crazy

Мерси звездичка    bouquet

Нека я напълним с много минусчета  Hug

# 4
 • София
 • Мнения: 353
Пу първа .
Звездичка мерси за новата темичка  bouquet
И да я напълни ме само с хубави емоции и много минусчита.
Лек и успешен зимен ден от мен. Hug
е четвърта  Joy Joy Joy

# 5
 • Варна
 • Мнения: 8 769
Ау, и аз на първа страница. Изпапах и две кивита с малко ядки. Две ябълки преди това....и нищо. Засега даже не съм гладна и ми стана лошо от ядките май се натъпках). Ще видим кога ще огладнея...

# 6
 • Gabrovo
 • Мнения: 910
звездичка   bouquet
да се запиша и аз в новата тема
я да пита, и аз нещо майонеза и хайвер кога може да се ядът,аз си мисля че първия ден,но може и да бъркам

# 7
 • Варна
 • Мнения: 8 769
я да пита, и аз нещо майонеза и хайвер кога може да се ядът,аз си мисля че първия ден,но може и да бъркам
В белтъчния ден.

# 8
 • Мнения: 5 578
Привет!Сервирам следобедно кафенце
Звездичка ,мерси за новата темичка,много минусчета на всички .  bouquet

# 9
 • в сърцето на моето Слънце
 • Мнения: 708

Стели извинявай мила за въпроса и ако не ти е удобно не ми отговаряй, но ти откъде бе мила си се сдобила с толкоз килца - мамка им  #Cussing out - да се отървеш по-бързо от тях дано, че да не тежат на толкоз готина мацка като теб  Hug
Питам не за друго, а защото ми стана много мъчно като каза колко си свалила и още колко трябва да свалиш, а аз знам колко тежат пустите му  Twisted Evil и много ме е яд, че някой си плюскат на воля и са с право черво, а други като нас ходят - гладни и дебели - дет се вика - а винаги като ти гледам снимките се просълзявам от радост за постигнатите резултати, така е и с тези на Елинор  Hug Heart Eyes

Подгответе се да изчетете историята. Мислех на лична да ти я пусна, но си викам хайде тук, че е поучителна.
Аз никога не съм била слаба. Още от дете започнаха проблемите с килограмите. На 7 развих бронхиална астма и в резултат на лечението с кортизонови препарати до пубертета вече тежах 90 кг. В 8ми клас реших да отслабвам и започнах да гладувам, глад ама глад ви казвам. Докарах си булимия, стигнах до там че организма ми не приемаше никаква храна - последва лечение , няколко месеца с лекарства, докато стомаха започне да работи. В резултат всичко свалено се върна двойно. По-късно станах студентка и пак ми дойде музата да свалям. Свалих около 20 кг с "чудодейната зелева супа" , спрях диетата и качих 30 кг. Както се казва - цял живот гладна и дебела. Бях се примирила съвсем. Живота вървеше нормално, омъжих се, щастлива съм със съпругът ми, той е най-търпеливия човек на земята. През 2007 спрях цигарите и качих още около 20 кг. И в началото на 2008 просто така реших, че повече не може да продължава. Изглеждах ужасяващо, (Виж снимковия материал по-долу)  а ми се иска и още нещо да се случи вече, за което предполагам килата пречат и започнах с режимите. Първоначално не си вярвах много, но след два месеца БВД бях с 14 кг по-лека. Тогава открих и този режим и реших да опитам. Тук освен, че свалих 12 кг, срешнах невероятни хора който ме подкрепят и които вече смея да твърдя са ми приятелки. Няма да изброявам те си знаят. Една от тези приятелки ми е пазител и до сега. Ако не бяха момичетата тук и ако не беше тя, предполагам отдавна щях да съм се отказала. Аз съм го казвала много пъти. И сега да кажа: обичам ви момичета и всичко, което постигнах дължа на вас и на подкрепата ви. Благодаря ви че ви има.  Hug Сега продължавам да се боря. В момента съм на Дюкан и няма да се откажа, докато не постигна целта си. Желая успех и на всички вас.
P.S. Подкрепям казаното до тук със снимки, които до сега не смеех да ви покажа, защото се срамувах. Ето тук можете да видите висотите до които съм стигала и с които никак не се гордея!
http://www.orach.snimka.bg/album.php?album_id=272391
Желая успех на всички и дано не съм ви досадила.  Hug

# 10
 • Мнения: 413
 Stelxen  Hug
Бъди все така позитивна , усеща се че си заредена с много положителна енергия  Hug

# 11
 • В светлината на слънцето
 • Мнения: 5 347
Стел,  newsm51

# 12
 • Русе
 • Мнения: 45
 Ми ти си знаеш и по-добре от нас, няма да ти вкарвам излишни епитети и квалификации  Hug изглеждаш много подмладена и все по-хубава   bouquet
Пожелавам ти още поне толкова да смъкнеш и онова нещо дето го мислите скоро да се случи  Peace

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 16:13 от darinka979

# 13
 • Айтос
 • Мнения: 0
Разликата е огромна!Браво

# 14
 • Варна
 • Мнения: 826
Въобще не ме интересува, от кога я чакам и аз новата тема - Звезди  newsm51
сервирам в нея и аз едно следобедно кафенцеС ПОЖЕЛАНИЕ ДА Я ЗАВЪРШИМ С ПО-СЛАБИЧКО ДУПЕНЦЕ

Ванчето да не се обидиш, аз и от твойто ще глътна, че днес и бездруго ми е въглехидратен  Heart Eyes
Духи Пухи няма проблеми бе душа, нали затуй сме се събрали тука - дет се вика, то с питане и до Цариград се стига  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 19 фев 2009, 16:15 от didnik

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт