Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Сoфия
 • Мнения: 1 650
Здравейте, мами! Може да е пускана такава тема, но не открих. За това ви питам какво беше отношението на персонала, когато ви приеха да раждате? Преди малко в "На кафе" коментираха, че тук, когато майката крещи от болка при раждането, акушерката й казва-"Какво викаш, докато го правехте ти беше хубаво...". А когато приемат родилка в испанската болница й казват:"Добре дошла да раждате в нашата болница!". Нека споделят мнение и мамите, раждали в чужбина.  bouquet

# 1
 • Мнения: 9 817
Е, аз съм раждала в Бг и не мога да се оплача от отношението на персонала.
Според моята лекарка обаче бременната жена трябва да се чувства специална и никой няма право да разваля най-прекрасния ден в живота й, този в който ражда детето си.
А иначе е ясно, че съм се наслушала на разкази за грубо отношение от страна на персонала в родилните отделения у нас и на разкази за прекрасни раждания в чужбина.
Макар че, отношението към мен беше повече от добро, видях с очите си грубостта и пренебрежението към едно момиче решило да роди без избор на екип. Tired
Ето за това тук си купуваме вниманието на лекарите с този т.нар. избор на екип.

# 2
 • Мнения: 7 497
Не съм си купувала вниманието на лекари, акушерки и т.н. Получих го безплатно и при двете раждания Peace. Вторият път една санитарка се опита да ме посрещне от вратата с думите, че трябва някой да отиде да ми купи лигнин /в 2.30 през нощта #Crazy, но лекарката бързо я отряза Mr. Green/.
Има мнооого подобни теми. И това е поредната безкрайна, на която виждам края към 50-та страница някъде ooooh!.

# 3
 • София
 • Мнения: 959
Ами аз, съм раждала само тук в България, и нямам база за сравнение.
Мога да разкажа, и за добро и за лошо отношение. Преживяла съм го.
За съжаление, тук, лошото отношение, е все още често срещано явление.

# 4
 • София
 • Мнения: 917
Нямам поглед върху раждането в чужбина, но тук всички се държаха прекрасно и с мен, и с бебето. Като почнем от акушер-гинеколог, анастезиолог минем през акушерките и стигнем до санитарките всички бяха много мили.
П.П. Раждах в Света София (бившата Тина Киркова).

# 5
 • Мнения: 31
Аз също съм раждала в Испания и отношението и условията в държавната болница бяха прекрасни. Дори майка ми, която е медицинска сестра в България каза, че няма нищо против да работи на такова място и с толкова усмихнати и мили колеги, та дори и като санитарка Simple Smile
За България особено лоши коментари съм чувала за Бургас

# 6
 • Разград
 • Мнения: 2 077
Раждах два пъти в България. Доволна съм от отношението към мен в родилните домове. Първият път платих на лекаря, а втория път не.

# 7
 • София
 • Мнения: 80
раждах без избор на екип и попаднах на изключително груба акушерка - непрекъснато се караше, и ни обиждаше какви майки ще ставаме щом искаме упойки, не сме мислели за бебетата , а само за нас.
Като ми се извади иглата от абоката и стана локва с кръв около мен, защото я видях със закъснение от болката, есетих като почувствах мокрото, тя вместо да се притесни колко кръв съм загубила ми се скара какво съм направила с леглото.
когато попитах нещо, тя ми се озъбваше. така се държеше и с другата жена раждаща по същото време без екип, докато жената на третото легло в предродилна получи цялото внимание и уважение , от екипа си, дори тя им се караше.
А нас ни гледаха като кучки, отишли да им цапат и създават работа. Отвратена съм от отношението в Шейново.
да не говорим, че после и в Неонатологията не ни даваха инфо за бебетата, защото беше събота и неделя и два дни нищо незнаехме.  Просто са за  #2gunfire
Наистина ми развалиха усещането за специален ден, но като видях бебка вече никой не ме интересуваше, тя е най-прекрасното бебе за мен Simple Smile

# 8
 • DE
 • Мнения: 511
Нямам опит с България, бебето ми дойде на бял свят в Германия, в относително малка католическа болница. Тук основна роля в раждането играе акушерката, лекарят идва накрая за измерването на детето и за зашиването, ако има нужда. Аз бях ангажирала акушерка, която още от 27 седмица ме преглеждаше успоредно с гинеколога, беше с мен, докато раждах и приблизително 2 месеца след това идваше у дома, за да ми дава съвети и помага при отглеждането на бебето. 
Иначе казано, ние вече се познавахме добре и когато моментът дойде, нямах абсолютно никакви притеснения, изцяло й се доверих, тя ме напътстваше и благодарение на нея успях да родя голямо, 4425 гр бебе за общо 5 часа с много малко разкъсвания. Отношението на всички беше професионално, любезно и най-важното - ненатрапчиво. С мъжа ми си взехме семейна стая, показаха ни какво да правим с бебето и ни го оставиха, никой не го е взимал за хранене, преобличане, всичко правехме сами, но когато имахме въпроси сестрите бяха винаги на разположение. Другото, което много ми хареса е, че можехме да си тръгнем когато пожелаем, дори на същия ден (това при положение, че с детето няма проблеми, разбира се). Битовите условия бяха чудесни, храната вкусна, посещения бяха разрешени по всяко време на деня, поддържаше се изрядна хигиена. С две думи, пазя само хубави спомени, с удоволствие бих родила още поне 2 деца в тази болница Laughing

# 9
 • София, център
 • Мнения: 3 448
Имам около 5 близки приятелки, които родиха децата си в чужбина.

Давам пример само да една от тях, тъй като не знаеше местния език, на самото раждане й осигуриха АГ сърбин, за да се разбират, и й пуснаха джаз, защото й действа разтоварващо. Това в малка държавна болница.

Не знам какво повече от това да коментирам.

# 10
 • Сoфия
 • Мнения: 1 650
И аз да споделя.
Раждах в Шейново, без избор на екип. За щастие екипът, който ми се падна бе чудесен- двама лекари, любезна акушерка и прекрасно мил и загрижен анестезиолог. Раждането ми мина бързо, безболезнено и дори приятно, в сравнение това, което очаквах. Но след като родих, свърши смяната на екипа и дойде следващия, който трябваше да ме прегледа и да ме настани в стая за да почина. За нещастие лекарят от този екип ме познаваше от женска консултация и многократно ми бе предлагал услугите си, които аз не приех. (Не споменавам имена, защото има др. тема за списъци). Този човек ме унизи и ме накара да се почувствам жалка, безпомощна и т. н. Треперех от студ заради епидуралната, а та с акушерката не ми дадоха да се завия с нещо, за да не го изцапам с кръв. Не ме прегледаха, не ме и настаниха в стая. Оставиха ме на магарето от 17.15 до 20.50 часа, уплашена, трепереща от студ, кървяща, с лед върху корема, който акушерката не даваше да махам, за да ми се възстанови матката, и плачеща. Станах свидетел и на следващото раждане, което още повече ме травмира и понеже и другата майка не си бе платила, накрая дооктора й каза-:"Жалко, че се мъчи толкова, пък роди момиче..."

# 11
 • На седмото небе!!!
 • Мнения: 1 558
Нямам поглед върху раждането в чужбина, но тук всички се държаха прекрасно и с мен, и с бебето. Като почнем от акушер-гинеколог, анастезиолог минем през акушерките и стигнем до санитарките всички бяха много мили.
П.П. Раждах в Света София (бившата Тина Киркова).
Аз също раждах там и мога да потвърдя това PeaceНе съм чула лоша дума от никой,напротив всички са много мили и отношението е страхотно Hug

# 12
 • Мнения: 7 198
Не съм раждала в чужбина,но имах възможността да лежа в болница през бременоста.Отношението беше все едно се на хотел.Изключително любезни хора.Тук в България,в болницата,в която раждах отношението беше подобно.Не мога да се оплача от нищо.Разликата беше,че не ми носеха яденето в стаята,както в чужбина Laughing

# 13
 • Мнения: 2 110
Доволна съм от отношението към мен в родилната зала.
Бях свидетел обаче ,как се държаха отвратително с една майка ,която определено я болеше . Жената плачеше и викаше, а те само и правеха забележка да престане. Все едно нарочно го прави.

# 14
 • Сoфия
 • Мнения: 1 650
А пък на леля ми, която е раждала в Тина Киркова, след раждането благодарила на акушерката, а тя се озъбила и казала- " Да благодариш подобаващо на лекарката, че без нея нямаше да можеш сама на твойта възрает.."

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт