Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 0
     Дайте съвет. Положението не е розово ...
   
     Наясно съм с факта, че майките искат най-доброто за децата. Независимо дали то е  момченце или момиченце и в двата случая борбата е една и съща - нашето отроче да не е прецаканото. Никой не иска да е нито заврян зет, нито да е завряна снаха. Обаче дори и младоженците да се отделят като звено винаги ще го има това от едните или другите родители, че нещо не е наред във взаимоотношенията и да се стига до разправии буквално за глупости изсмукани от пръстите. Такова е моето положение. Вече близо трета година мине не мине време и моята майка ще се хване за нещо да направи проблем на жена ми за това че не я уважавала, че и говорела зад гърба, че незнам си какво била или небила направила. Ей писна ми. Сядал съм не веднъж с нея да ги обсъдя тези неща. Като ги изговорим уж се разбираме за момента и максимум до седмица пак се връщаме в изходна позиция, понеже на майка ми и прищраква нещо че не е така като тя си го представя. Не съм от дърво и последния път ми прекипя и казах, че ми писва. Като глава на семейството споделих ситуацията с жена си и тя още повече и от мен пламна. Стана тя каквато стана. И нали сме хора на приказката решихме да звъннем с майка пак да говорим. Тя така и не пожела затваряше ни телефона или не вдигаше. Не се обади обратно през следващите дни. И положението стигна до стадий в който жена ми вече по никакъв повод не ще и да чува да се събира с нея където и да било.
    Аз съм човека, който до сега винаги е вярвал че положението не е безнадеждно и с времето ще се оправи. Дори последните няколко месеца се бяха кротнали нещата с родителите ми, бяхме си затоплили отношенията и всичко беше песен. В деня в който се зарадвах, че всичко си върви прекрасно и нещата се обърнаха на сто и осемдесет градуса.
    За себе си знам, че аз съм избрал да живея с този човек и за това сме сключили брак, начертали сме си планове за в бъдещето и т.н. както си трябва. В този момент съм в положение, в което по празници и всякакви събития аз вече немога да се събирам с тези хора. Не, че буквално немога, а трябва да правя избор или или. Тъпо ми е да кажа майната ви на хората с който съм отраснал. Тъпо ми е и на жена ми след толкова време и на нея да кажа майната ти няма да се получат нещата. Понеже Аз искам да се получат. Разговаряхме на дълго и на широко и тя иска да вървим напред или да преценим ако не стават работите да го решим овреме докато не сме си направили потомство. Наясно сме, че няма да е лесно и твърдо ми заяви, че ще си отстоява решението да не се вижда повече с нея. Животът е радост и тъга. Идва питане как да стане така, че и агнето да остане цяло и вълка сит?

Последна редакция: пт, 20 фев 2009, 11:18 от Brikolage

# 1
 • Мнения: 14 784
Като глава на семейството споделих ситуацията с жена си и тя още повече и от мен пламна.

Кой те излъга, че си глава на семейство? Две жени те правят на маймуна, глава бил... Може, ама само долна.  Mr. Green
Намерил си си жена - лика-прилика с майка си, какво ревеш сега? Нито майка ти е длъжна да харесва жена ти, нито обратното. Малко възпитание и култура на поведението, както и по-редки срещи правят чудеса. А какво казала майка ти по адрес на жена ти или обратното - това си е между вас. Няма нужда да го играеш махленска клюкарка. Освен ако не си падаш и ти по интрижките, де.

ПП Борис да не е баннат пак?  Mr. Green

# 2
 • Мнения: 0
Знаех си че до голяма степен и аз съм за е..не, понеже като ти е пламнала главата не трябва всичко да казваш ... и сега ще си сърбам попарата ...

# 3
 • Мнения: 9 671
КакСийке, твоите прозрения не престават да ме изумяват. Все се чудех на тия пунически войни снаха-свекърва, а то ...ми да, мъжът си избира жена, която прилича на майка му.

# 4
 • Мнения: 0
    Много сте добри уважаеми ми критици!!!
Аз обаче имах питане. Понеже каквото и да е станало казани нещата сега или по късно проблема си е на лице! Така, че аз в момента искам да разбера как да успея да ги събирам от време на време, защото аз имам нужда да се виждам и с двете. Не искам никоя да ми се качва на главата!

# 5
 • мечтая за собствен дом заедно с любимите ми две деца и съпруг
 • Мнения: 227
Все се чудех на тия пунически войни снаха-свекърва, а то ...ми да, мъжът си избира жена, която прилича на майка му.

пази боже да приличам на майка му,  Praynig  Stop

Но по темата - драмата и при нас е пълна, най-лошото е, че се развалят отношенията между мъжа и жената, които са потърпевши от набезите на родата.
И аз дай бОЖЕ ще съм свеки двойна плюс това някой ден, но Обещавам пред Вас,народе, да се кротна някъде и да не досаждам, че на мен все са се месили, нямам грам спокойствие!

# 6
 • Мнения: 0
Цитат на: Как`Сийка
"Намерил си си жена - лика-прилика с майка си, какво ревеш сега?"


Тук не съм съгласен! По скоро са доста различни. И трябва да се направи компромис и от двете страни.

Последна редакция: пт, 20 фев 2009, 12:07 от Brikolage

# 7
 • София
 • Мнения: 1 478
Голяма грешка е било да кажеш на жена си.

Моята свекърва имаше такива периоди, в които е говорила много и разнообразни гадости зад гърба ми, но мъжът ми никога не позволи това да се отрази по някакъв начин на нашите отношения, караше се с нея за това, но на мен не ми е казвал нищо. Аз съвсем случайно разбрах, и много ме заболя, защото пред мене свекърва ми винаги се е държала много мило. Когато научих какви ги е приказвала, за доста време спрях да поддържам всякакви отношения с нея, но без да си го изкарвам върху мъжа ми. След време пак започнах да се виждам със свекърите, поддържаме нормални дружески отношения, просто винаги имам едно наум, и много внимавам какво ще кажа - никога не се знае как ще бъдат изтълкувани думите ми.

# 8
 • София
 • Мнения: 372
Другата седмица е един хубав български празник - прошка /ако спазвате някакви традиции/. Поговори с двете поотделно, помоли ги да направят компромиси, заради теб, защото ги обичаш, и ги събери за празника, за да се помирят. Без компромиси не става. Иначе трябва да приемеш, че ще ги виждаш поотделно.

# 9
 • Мнения: 0
Това с прошката е добра идея. Ще поработя по въпроса. Точно на време идва. Благодаря Simple Smile

# 10
 • Мнения: 14 784
Така, че аз в момента искам да разбера как да успея да ги събирам от време на време, защото аз имам нужда да се виждам и с двете. Не искам никоя да ми се качва на главата!

Аааа, господинът имал нужда! А те от какво имат нужда, замислил ли си се? Всяка една от тях поотделно!
Никой не те спира да се виждаш и с двете (хм, с жена ти отделно ли живеете?), но никъде не е казано, че трябва да става едновременно. Щом в играта я играят трима, не е зле да се съобразяваш и с тяхното мнение, не само с твоето. Ако не искаш да ти се качат на главата, де. Защото те са точно там, така като гледам отстрани и скоро няма да слязат.  Mr. Green

# 11
 • Мнения: 9 671
        И нали сме хора на приказката решихме да звъннем с майка пак да говорим. Тя така и не пожела затваряше ни телефона или не вдигаше. Не се обади обратно през следващите дни. И положението стигна до стадий в който жена ми вече по никакъв повод не ще и да чува да се събира с нея където и да било.
        Наясно сме, че няма да е лесно и твърдо ми заяви, че ще си отстоява решението да не се вижда повече с нея. Животът е радост и тъга. Идва питане как да стане така, че и агнето да остане цяло и вълка сит?

Мдаа, въобще не си приличат.
А това за вълка и агнето - всички мъже си го мечтаят.

# 12
 • Мнения: 383
Първо, искам да те поздравя за това че като мъж имаш желанието да оправиш нещата между майка си и жена си... обикновенно мъжете не се намесват в тези отношения и проблема се задълбава.
Може би не е трябвало да казваш на жена си какво е казала майка ти, но станалото станало... няма какво да се връщаме назад и да се чудим какво би било...

Мисля че трябва да поговориш с жена си и с майка си, най-добре ако ги събереш заедно. Да им обясниш че това положение трябва да се промени, най-малкото заради теб, тъй като никой не може да те накара да забравиш кой те е родил и отгледал, и да прекъснеш всякакви връзки с този човек, както и никой не може да те накара да смениш човека с който искаш да живееш. Не е зле да им намекнеш, че живот и здраве някой ден ако имате деца, добре е те да познават баба си и да не ви се налага да давате обяснения от рода на "Не можеш да виждаш баба си, защото мама я мрази" или "Не може да виждаш баба си защото тя мрази мама"... и да си мечтаете вашето дете да каже "Баба ми подари това" както някои други майки в една друга тема...

Отраснала съм в такова семейство, където майката и свекървата бяха винаги на нож, а бащата се беше предал и не правеше нищо по въпроса... изобщо не е приятно и съм решила, че заради себе си, заради мъжа ми и най-вече заради децата ни (дай Боже) ще се разбирам със свекърва си... (късмет имах че ми се падна страхотна свекърва, но дории да не беше, пак щях да се постарая...)

А, и още нещо... жена ти като се е женила за теб не е ли знаела каква е майка ти? Не казвам че жената избира съпруга си по майка му, но все пак би трябвало да е подготвена в какво семейство ще влезе... И може би не е зле да обясниш на майка си, че не всичко става както тя иска (ама така й го обясни че да запомни...).

п.п. До колкото разбирам, вие не живеете заедно с родителите ти... за какво тогава намира да мърмори майка ти че жена ти не се съобразява?

# 13
 • Мнения: 383
И нали сме хора на приказката решихме да звъннем с майка пак да говорим. Тя така и не пожела затваряше ни телефона или не вдигаше. Не се обади обратно през следващите дни. И положението стигна до стадий в който жена ми вече по никакъв повод не ще и да чува да се събира с нея където и да било.

Че то само по телефона ли е можело да се свържете с нея? Защо не отидохте направо да говорите очи в очи?

# 14
 • Варна
 • Мнения: 459
Аз така като чета - жена ти е казала, че ТЯ не иска да се вижда с майка ти, но не е забранила на теб да го правиш. Ти можеш да си я виждаш - няма пречка. Не виждам защо трябва насила да ги събираш. Казвам ти го от опит - аз също не се виждам със свекърва ми, но не съм поставила ултиматум на съпруга си - той може да си я вижда когато иска. БЕЗ МЕН. Това е положението. Ако въпроса е за празниците - ами да - тогава или е с мен и децата или е с мама. Но честно да ти кажа никога не съм го виждала да се колебае дали да остане при нас или да отиде при майка си. По същия начин - за мен празника се празнува със семейството - съпругът ми и децата. Ако решим да ходим на гости на някои от родителите - добре, но това е само АКО решим. Празника си е за нас. Родителите си ги обичаме и уважаваме, но вече си имаме свое семейство и те трябва да се научат да приемат и уважават това.

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт