Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 718
Моля ви да споделите рецепта за този вид десерт:

Представлява кейк, чиито център е течен, сервира се топъл, обикновено със сладолед или ванилов крем. Консумирала съм го само в заведения, но не знам как се приготвя!
Благодаря ви:-)
Цитирай


Мнения: 7 473
Мисля, че това търсиш - шоколадова лава
Цитирай

София

Мнения: 718
Именно! Благодаря за бързата реакция Hug
Цитирай

София

Мнения: 5 293
Това го обожава. И аз отивам да пробвам да го направя. Дано стане, че иначе мъжа ми има трябва да тича до ресторанта.
Цитирай

София

Мнения: 942
Обожавам го още от 2003-та когато го опитах за първи път и го приготвям доста често...Прекрасен е.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Изглежда страхотно, но десетте яйца ме хвърлиха в оркестъра  #Crazy
Цитирай

София

Мнения: 718
Изглежда ми доста трудно за приготвяне newsm78 Някой с опит да сподели! Smile
Цитирай

В страната на ненаучените уроци ...

Мнения: 3 770
Ето още една рецепта - Двойно шоколадови кейкчета
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 922
Шоколадов фондан от good food:

50гр. разтопено масло за намазване
какао на прах за поръсване
200гр черен шоколад, нарязан на малки парченца
200гр масло на парченца
200гр захар
4 яйца и 4 жълтъка
200гр брашно

Карамелен сос и ванилов сладолед или портокалово сорбе за сервиране

Стъклена купа се слага над тенджера с леко къкреща вода и бавно се разтопява маслото и шоколада. Маха се купата от огъня и се бърка до получаване на гладка и еднородна смес. Охлажда се за 10 мин.
В отделна купа се разиват яйцата и жълтъците със захарта, доакто сместа стане гъста, гладка и побелее. Пресейте брашното, сипете го в яйчената смес и разбийте.
Изсипете разтопения шоколад на 3 пъти в яйчената смес, като разбивате добре, преди да се добави новото количество. Сместа трябва да стане хомогенна и да заприлича на тесто за кекс.
Тестото се премества в кана и се разпределя равномерно във формичките. Които предварително са намазани с масло и поръсени с какао.
На този етап фонданите могат да бъдат замразени до 1месец, не е необходимо да се размразяват предварително, за да се пекат.
Ако решите да не ги замразявате ги сложете в хладилника за 20 мин.
Фурната се загрява на 200гр. (180 с обдухване) Сложете фонданите в тавичка и ги запечете за 10-12 мин. докато отгоре се образува коричка и започнат да се отделят от стените на формичките. Извадете ги  от фурната и преди да ги извадите ги оставете да "починат" 1 мин.
Цитирай

Cacao Land

Мнения: 603
В този сайт има почти същата рецепта като предната, но описана по малко по-различен начин:

http://kulinar.gbg.bg/index.php?area=1&p=recipe&id=4566
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.