Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 20 фев. 2009, 17:54 ч.
  • Преглеждания  4 040  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 718
Моля ви да споделите рецепта за този вид десерт:

Представлява кейк, чиито център е течен, сервира се топъл, обикновено със сладолед или ванилов крем. Консумирала съм го само в заведения, но не знам как се приготвя!
Благодаря ви:-)

Реклама
# 1
  • Мнения: 7 474
Мисля, че това търсиш - шоколадова лава

# 2
  • София
  • Мнения: 718
Именно! Благодаря за бързата реакция Hug

# 3
  • София
  • Мнения: 5 340
Това го обожава. И аз отивам да пробвам да го направя. Дано стане, че иначе мъжа ми има трябва да тича до ресторанта.

# 4
  • София
  • Мнения: 940
Обожавам го още от 2003-та когато го опитах за първи път и го приготвям доста често...Прекрасен е.

# 5
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Изглежда страхотно, но десетте яйца ме хвърлиха в оркестъра  #Crazy

# 6
  • София
  • Мнения: 718
Изглежда ми доста трудно за приготвяне newsm78 Някой с опит да сподели! Simple Smile

# 7
  • В страната на ненаучените уроци ...
  • Мнения: 3 770
Ето още една рецепта - Двойно шоколадови кейкчета

# 8
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 004
Шоколадов фондан от good food:

50гр. разтопено масло за намазване
какао на прах за поръсване
200гр черен шоколад, нарязан на малки парченца
200гр масло на парченца
200гр захар
4 яйца и 4 жълтъка
200гр брашно

Карамелен сос и ванилов сладолед или портокалово сорбе за сервиране

Стъклена купа се слага над тенджера с леко къкреща вода и бавно се разтопява маслото и шоколада. Маха се купата от огъня и се бърка до получаване на гладка и еднородна смес. Охлажда се за 10 мин.
В отделна купа се разиват яйцата и жълтъците със захарта, доакто сместа стане гъста, гладка и побелее. Пресейте брашното, сипете го в яйчената смес и разбийте.
Изсипете разтопения шоколад на 3 пъти в яйчената смес, като разбивате добре, преди да се добави новото количество. Сместа трябва да стане хомогенна и да заприлича на тесто за кекс.
Тестото се премества в кана и се разпределя равномерно във формичките. Които предварително са намазани с масло и поръсени с какао.
На този етап фонданите могат да бъдат замразени до 1месец, не е необходимо да се размразяват предварително, за да се пекат.
Ако решите да не ги замразявате ги сложете в хладилника за 20 мин.
Фурната се загрява на 200гр. (180 с обдухване) Сложете фонданите в тавичка и ги запечете за 10-12 мин. докато отгоре се образува коричка и започнат да се отделят от стените на формичките. Извадете ги  от фурната и преди да ги извадите ги оставете да "починат" 1 мин.

# 9
  • Cacao Land
  • Мнения: 603
В този сайт има почти същата рецепта като предната, но описана по малко по-различен начин:

http://kulinar.gbg.bg/index.php?area=1&p=recipe&id=4566

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт