Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 фев. 2009, 22:44 ч.

Великденски пости

  • 85 015
  • 495
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 2 028
И ние тая вечер имахме ориз със зеленчуци Grinning

# 166
  • Мнения: 3 550
Днес бях на леща, утре - картофено пюре.
Гичо пичо, идват почивни дни. Можете ли да отскочите до най-близкия град, в който има Билла и да се запасиш с натурален шоколад на Clever? Във Враца със сигурност има. А в Монтана?

# 167
  • Мнения: 2 028
Ох, като ви чета за тия шоколади се радвам, че аз по принцип такива неща не ям и сега изобщо не ми липсват, но пък си имам други слабости де, като сметанката в кафето на която и аз и намерих заместник  Crazy

# 168
  • Мнения: 214
Steisi, то така ще стане. Ще се ходи до Монтана, че тук доста неща не намирам. Последните пости ги правих в София, а там всичко лесно се номира  Crossing Arms
Тази вечер ме домързя и с детенце бяхме на по филийка с шипков мармалад (бях и забравила вкуса  Mr. Green)

# 169
  • Мнения: 2 110
Постно Минестроне
200 г сварен зрял боб
1 с.л. зехтин
1 гл. лук, нарязан на ситно
2 скилидки пресован чесън
250 г картофи, нарязани на кубчета
1 морков, нарязан на кръгчета
1 тиквичка, нарязана на кръгчета
2 стр. целина, нарязана на ситно
2 стр. праз, нарязани на кръгчета
1 дафинов лист
1 с.л. нарязан босилек
150 г ориз или дребна паста
250 г домати, обелени и нарязани на четвъртини
200 г замразен грах

Бобът се измива и се накисва в студена вода от предната вечер. Отново се измива и се слага в съд да ври за 1-1/2 ч, докато омекне. Отцежда се и водата от варенето се изхвърля.

В сгорещения зехтин се запържват лукът и чесънът, докато омекнат, прибавят се картофите, морковите, тиквичките, целината, празът, дафиновият лист и босилека. След 5 мин. се прибавят окол0 1 л гореща вода и сваряния боб. Супата се покрива и се вари, като се разбърква от време на време.

След 25 мин. се слага оризът или пастата. Вари се 15 мин. и се прибавят доматите и грахът. След 5 мин. супата е готова. Подправя се с лимонов сок, сол и пипер и се сервира

Идея: не всички продукти са задължителни, някой може да бъде и прескочен:), а пармезана може да бъде замене и с краве сирене.

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 10:09 от Си ♥ си ♥

# 170
  • по пътеката
  • Мнения: 3 116
препоръ4вам ви едно постно ядене-кисело зеле с булгур!тук няма кисело зеле, но в момента си се прави с малко лимонов сок при задушаването на зелето! ина4е доматено пюре,булгур, добре измит и 4ист, даф. лист, сол,4ерен пипер, магданоз пресен за накрая, местните подправки- лют 4ервен пипер или хариса!

# 171
  • Мнения: 3 550
Този булгур трябва ли да е сварен предварително или се вари по време на готвенето?

За почивните дни ще напълня един гювеч с всякакви зеленчуци и повече няма да се занимавам.

# 172
  • Мнения: 214
препоръ4вам ви едно постно ядене-кисело зеле с булгур!тук няма кисело зеле, но в момента си се прави с малко лимонов сок при задушаването на зелето! ина4е доматено пюре,булгур, добре измит и 4ист, даф. лист, сол,4ерен пипер, магданоз пресен за накрая, местните подправки- лют 4ервен пипер или хариса!
Стана ми интересна тази рецепта, ама и мен ме интересува вари ли се булгура  newsm78 (имам един пакет дето не знам как да го използвам)
Ние днес сме на спагети с гъбки, доматен сос, чесън , лук и маслини. Само си сварих спагетите в гъбен бульон и станаха един път. Peace

# 173
  • по пътеката
  • Мнения: 3 116
не, задушаваш зелето, ако не го запържваш и като поомекне добавяш подправките и булгура! добавяш вода заради булгура като за ориз!зехтин(олио)  пове4е, зелето пие,става по вкусно! може и на фурна!
с булгур може и табуле да се направи, с много магданоз, лимонов сок и домати, надребнени на ситно, зехтин и мента(гюзум)!

Последна редакция: пт, 06 мар 2009, 13:11 от marsy

# 174
  • Мнения: 214
не, задушаваш зелето, ако не го запържваш и като поомекне добавяш подправките и булгура! добавяш вода заради булгура като за ориз!зехтин(олио)  пове4е, зелето пие,става по вкусно! може и на фурна!
с булгур може и табуле да се направи, с много магданоз, лимонов сок и домати, надребнени на ситно, зехтин и мента(гюзум)!
Мерси много   bouquet Още днес ще го направя  Peace

# 175
  • по пътеката
  • Мнения: 3 116
забравих да кажа  пропорциите, поне моите са половин средна зелка и 200 гр булгур, за 3-4 порции!доматеното пюре е две лъжици!

# 176
  • Мнения: 214
Късно е чадо, вече се готви  Mr. Green

# 177
  • Мнения: 5 223
с булгур може и табуле да се направи, с много магданоз, лимонов сок и домати, надребнени на ситно, зехтин и мента(гюзум)!

За Табуле булгурът сварява ли се?
Аз правих пълнени чушки с булгур и станаха много вкусни.

# 178
  • по пътеката
  • Мнения: 3 116
ливанският дребен булгур не се вари,но тукашният е с дебела обвивка- при мене остава малко твърд и иска доста време да е киснат, аз си го варя! има разли4ни видове! 
да и аз искам с пъленни пиперки, но трябват пиперки за това, тука са в момента  много люти и едни тънки! 4акам сладкият пипер да излезе!
прави се и зелник с кисело зеле, булгур, сирене и яйца и се прави баница с домашни кори, ама нали сте постещи, не посмях да предложа!тогава булгурът е от ситния!

# 179
  • Мнения: 87
И аз постя.
Най-често правя броколи с тофу или постен гювеч.
Според една приятелка вафлата Морени си е напълно постна.
Намерих онлайн състава на Морени Стикс, ето:
Състав:

пшенично брашно, захар, какао на прах, растителни масла, фъстъчени ядки

Хранителни стойности за 100 g:

енергийна стойност 525 kcal
белтъчини 7.9 g
въглехидрати 56 g
мазнини 29.5 g
Произведено от: Kraft, Switzerland

Какво мислите? Стават ли тези вафли за постите?

Общи условия

Активация на акаунт