Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 фев. 2009, 22:44 ч.

Великденски пости

  • 81 395
  • 495
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 5 141

Много добри рецепти има в този сайт. Мерси!

# 331
  • Мнения: 2 717
Здравейте момичета Hug.
Вчера правих ябълков сладкиш, но забравих откъде взех рецептата ooooh!...
Ще ви почерпя с него: http://media.snimka.bg/2477/011208841-big.jpg
Приготвих и фасул с праз на фурна ,стана страхотно вкусен ,но после много ме болеше коремът .
Отдавна се каня да приготвя спаначените картофки, а сега като видях бонбоните от моркови...., обожавам моркови.

# 332
  • Мнения: 2 717
Сетих се откъде взех рецептата  Grinning.
 http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=2383.msg96084;topicseen
Разликата е ,че аз не го поръсих с пудра захар и сложих една чаша фруктова захар в целия сладкиш.

# 333
  • Мнения: 3 029
Прибрах се по никое време снощи и имаше едно готово тесто във фризера, което влезе в употреба за една средиземноморска погача.........с малко нарязани на дребно стерилизирани гъби и маслини, плюс подправки по избор (аз слагам майорана, риган, мащерка, розмарин и малко черен и червен пипер - вчера сложих и чесън на прах - така ми хрумна), малко накълцан на дребно домат от консерва и една печена чушка открих даже - та и тя влезе в употреба......после се пече във фурна, първо на максимум, за да се вдигне, а после се намалява и за около 40-50 минути е готова......Някой ако е мераклия може да поръси погачата, преди да се опече окончателно, с маково и ленено семе, ким и/или сусам.

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 12:43 от Bastet

# 334
  • Мнения: 5 141
Bastet, добавките към тестото в самото тесто ли ги слагаш или отгоре като пица?

# 335
  • Мнения: 3 029
вътре в самото тесто - т.е. не като плънка , а ги размесвам.......както например при солен кекс натрошеното сирене е размесено в тестото.

# 336
  • Мнения: 175
Ооо, тази средиземноморска погача я помня от предишните теми. Аз съм правила със спанак, с коприва, както и с маслини и гъби, но други неща не съм слагала (не остават ли сурови??). Имаше страхотни изпълнения на погачи с плетеници, с различни плънки. Страхотия!
bastet   bouquet от теб научих и баница с кисело зеле, за което се сещам чак сега. Благодаря за идеите   bouquet

# 337
  • Мнения: 3 115
а може ли рецептата за тази баница?
благодаря!  bouquet

# 338
  • Мнения: 175
заповядай  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=271346.60
миналите пости я правих с пресен магданоз, друг път с девесил, не знам точно какви са подходящите подправки де, автора ще каже  Grinning

# 339
  • София,
  • Мнения: 4 248
Здравейте уважаеми дами, бих искала да се запиша и аз във вашата тема, само да уточня, че в нашето семейство в момента не постя аз  Laughing, а моята половинка и понеже вече се изчерпах от идеи какво да му готвя всеки ден, затова ще Ви помоля за помощ. Hug
Отедин час стоя пред компютъра и търся нещо интересно, но и лесно, уви ненамирам нищо. Незнам защо в повечето сайтове под постно ястие имат в предвид ястие само без месо Sick, но на мен ми трябва нещо и без изобщо месни продукти. Аз същи бих споделила някои интересни рецепти и идеи.  Hug
И тъй като нищо не открих - реших да му сготвя един постен гювеч, или по добре гювечета, тъкмо в тези за децата ще сложа и яйца.

# 340
  • Мнения: 5 141
Ако става въпрос за моята баница, аз я модифицирах леко и освен праз и маслини, слагам и кисело зеле, може и гъби, става страшно вкусна - това е абсолютния ми фаворит от постните ястия. Като подправка много върви кимион (направо е задължителен, ако се слага зеле), може и магданоз.

# 341
  • Мнения: 175
Ами аз я видях от Bastet, впечатли ме, че вари зелето, а не го пържи. Нооо от теб си харесах гъбите и маслините, че зеле в такава комбинация не съм вкусвала. Излиза на преден план   bouquet , макар че и средиземноморската погача не съм правила  тия пости newsm78

# 342
  • Мнения: 428
Постна рецепта за пататник.
Настъргани карофи -около кило.Разбъркани с чубрица,гьозум,чер.пипер,риган.Малко олио или зехтинче се добавя,сол на вкуц и се пече гокато станат на корика.В колкото по-голяма тава се разстеле -толкова по-вкусно става (ако обичате хрупкаво де)
Идеално се комбинира със зелена салата.

 салата :Рицола:
Нарязано зеле.
Насътргано цвекло-равни чсти със зелето
1 голям настърган морков
1 кисела ябълка-насъргана
1-2 ситно скълцани стръка целина.
всичко това се разбърква и се добавя
лимон(оцет) ,зехтин(олио) и сол на вкус Peace

# 343
  • Мнения: 428
още една рецепта.
накисва се ориз-30 мин в студена вода
после се сварява за около 30 мин във вряща вода 3:1
задушава се в малко мазнина зеле,нарязано на мноого ситно.
отделно се задушават лук и моркови(нарязани на кубчета)
ориза се оцежда от водата с гевгир .
Когато се охлади се смесва със зеленчуците.Чак тогава се добавя черен пирер и къри.
Сервира се охладен!

# 344
  • Мнения: 3 029
Относно погачата - нищо не остава сурово, ако е преди това стерилизирано или от консерва. Ако се ползват обаче сурови домати, чушки или гъбки, трябва да се посварят или задушат преди да се включат в погачата.

За зелника - тоя път не съм правила, минахме на спаначена паница и празена, че зелето нещо не беше вече свястно (когато се сетих за баницата).

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт