Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 609
Децата ми подариха хубав шприц и искат да им изпека сладки,но нямам сигурна рецепта,а не искам да се изложа ThinkingКойто може,да помогне,благодаря  bouquet
Цитирай


Мнения: 4 496
Аз правя сладки по тази рецепта. Стават наистина крехки и се топят в устата. Рецептата е...ъъъ, май беше от тук. НЕ помня наистина Embarassed

Състав
175 г масло със стайна температура
1/4 ч. пудра захар
ванилия или няколко капки бадемова есенция
1 ч. брашно
1/4 ч. нишесте

Приготовление
Маслото се разбива със захарта и ванилията до пухкава маса. Брашното с нишестето се пресява и с миксер се смесва с маслената смес. Тестото се получава меко. Шприцова се със звездообразен накрайник върху застелена с хартия за печене тава (аз лично нямам такава хартия и го шприцовах направо в/у тавата, без да я мажа с нищо). Тавата се слага за 1/2-1 час в хладилника. Пекат се в предварително загрята до 180 градуса фурна 10-15 мин. или докато се зачервят леко.
Могат да се поднесат в този вид или да се слепят с шоколад (както аз направих), или пък да се потопят в шоколад отгоре.

При спазване на всичко точно както е, се получават крехки и наистина топящи се в устата сладки!
Цитирай


Мнения: 609
Аз правя сладки по тази рецепта. Стават наистина крехки и се топят в устата. Рецептата е...ъъъ, май беше от тук. НЕ помня наистина Embarassed

Състав
175 г масло със стайна температура
1/4 ч. пудра захар
ванилия или няколко капки бадемова есенция
1 ч. брашно
1/4 ч. нишесте

Приготовление
Маслото се разбива със захарта и ванилията до пухкава маса. Брашното с нишестето се пресява и с миксер се смесва с маслената смес. Тестото се получава меко. Шприцова се със звездообразен накрайник върху застелена с хартия за печене тава (аз лично нямам такава хартия и го шприцовах направо в/у тавата, без да я мажа с нищо). Тавата се слага за 1/2-1 час в хладилника. Пекат се в предварително загрята до 180 градуса фурна 10-15 мин. или докато се зачервят леко.
Могат да се поднесат в този вид или да се слепят с шоколад (както аз направих), или пък да се потопят в шоколад отгоре.

При спазване на всичко точно както е, се получават крехки и наистина топящи се в устата сладки!

благодаря,но не излизат ли малко на брой Thinking
Цитирай


Мнения: 4 496
Аз първия път направих тази доза колкото да пробвам. Вече правя двойна доза.
Забравих да го спомена. Blush
Цитирай


Мнения: 609
Аз първия път направих тази доза колкото да пробвам. Вече правя двойна доза.
Забравих да го спомена. Blush
мерси  bouquet
Цитирай


Мнения: 4 496
Ето, намерих още. Може да си харесаш някоя друга. Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=76841.msg1330259

http://kulinar.gbg.bg/index.php?p=recipe&id=3269

http://bgkulinar.net/recepti.php?id=43

http://kulinar.gbg.bg/index.php?p=recipe&id=3291
Цитирай


Мнения: 609

Това е първия ми опит,станаха тънички и ги слепих с шипков мармалад,поръсих с пудра захар и станаха вкусни  chefБлагодаря за рецептатата  bouquet
Цитирай


Мнения: 4 496
Като за първи път са се получили много добре!  Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.