«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

»скам бебе
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-11 от 11 отговора


ћнени€: 3
«дравейте, момичета, аз съм ƒени и за първи път пиша! »мам момченце на 4 годинки и вече искам друго бебче. Ќаправих си изследване на всички хормони, съответно през дните на цикъла, също и ѕрогестерон на 20 ден от цикъл, който е с изключително високи стойности - 129,30 при референтни граници 0,00 - 86,00 (лутеална фаза). Ќ€мам доказана овулаци€ през този месец, макар че в доста форуми момичетата пишат, че това изследване се прави на 7 ден след овулаци€. „ак в понеделник ще съм на преглед и съм притеснена. ўе се радвам, ако н€кой е компетентен. Ќавс€къде пише, че това е предпоставка за удебелена лигавица на матката, ендометриоза или бременност. ѕравих днес бета „’√ - < 0,001 , не съм бременна  Crying or Very sad
÷елувки на всички ..
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 487
“ова,че тест за бременност е отрицателен да не те разстройва,много е рано,дори и за кръвен!ўо се отнас€ до високи€ прогестерон,не мога да ти помогна,по принцип проблем е ниски€ такъв,но пък тво€ е доста над границата,наистина не знам newsm78”спех Peace
÷итирай

Sofia

ћнени€: 2 150
ѕреди 2 години и мо€т прогестерон се оказа висок и търсих инфо. ќсвен изброените от теб причини си спомн€м, че имаше и нещо доста непри€тно като извод. “ъпо е така да ти пиша, още повече не не помн€ дори какво беше това нещо, но защо не се обърнеш към ендокринолог. ќт друга страна не е лошо да пуснеш пак и следващи€ месец , за да видиш как е отново. јко е в норми, н€ма какво да го мислиш повече. (ћежду другото при мен тогава се оказа, че съм бремненна).
”спех
÷итирай

—офи€

ћнени€: 1 868
«драсти, ще след€ темата с интерес, защото аз също съм с висок прогестерон!
«а съжаление не съм бременна, но колкото и пъти да съм го изследвала винаги е висок и образувам доста лигавица, според док не е проблем!
ƒано има н€кой с повече инфо Smile
÷итирай


ћнени€: 3
Ѕлагодар€ за отговорите , момичета ! ўе продължа да търс€ информаци€.. защото виждам,че масови€ проблем е ниски€т прогестерон.. и има много повече публикации. Ќавс€къде из интернет това, което пише за причините за висок прогестерон са или евентуална бременност или ендометриоза. —лед като теста ми е отрицателен ..... не ми се мисли,,,  Crying or Very sad ¬ понеделник съм при ƒр. ўерева на преглед, т€ е добър специалист и макар, че това забол€ване е изключително трудно за диагностициране, се над€вам че т€ ще помогне.... ўе пиша след прегледа !!!
÷итирай
«дравей, какво  се оказа?  акви са об€снени€та на лекарката?  аква може да е причината за високи€ прогестерон?ћо€т прогестереон също е висок 114, изследван на 25-ти ден от цикъла, 5 дена след положителен тест за овулаци€. ќткриха ми и полип в матката. ƒали той може да оказва вли€ние върху стойностите на прогестерона?
÷итирай


ћнени€: 3
здравей Smile ќказа се, че фоликула ми не се е пукнал и затова прогестерона е с високи стойности. “естовете за овулаци€ при теб не доказват, че фоликула се е пукнал. Ќали не си правила фоликулометри€,  така разбирам, само тестове... ѕоне при мен това беше причината... уж това не било причина за притеснение, но знам ли, за сега се довер€вам на лекарката. ј при теб как се вид€ този полип и има ли н€какви симптоми , които подсказват наличието ми... стискам палци всичко да е наред ...
÷итирай
Denny, а забел€зала ли си дали вдигаш субфебрилна температура при неспукан фоликул и толкова висок прогестерон? ћерила ли си €? Ќ€кой друг забел€звал ли е?...

»звинете, че повдигам толкова стара тема, но си блъскам главата от месеци над мо€та температура, след десетки изследвани€ (вкл. перфектна кръвна картина и мнени€ на специалисти от различни области, увер€ващи ме, че н€ма причина за не€).
≈два този постинг ме наведе на мисълта, че моите "зависващи" фоликули биха могли да са причината, поради евентуален твърде завишен прогестерон (никога не съм го мерила). ¬ъзможно ли е да е така?
÷итирай

софи€

ћнени€: 1 879
«нам че ѕрогестерона е единствени€ хормон, който е добре да е свисоки стойности! —поред мен за тестове е доста рано. »зчакай още н€кой друг ден и дано да се окаже положителен....
÷итирай

—офи€

ћнени€: 890
здравей, аз съм пациентка на д-р —таменов и ще ти кажа какво ми каза той за мо€ висок прогестрено. имам около 100 единици над нормата - около 700 при тест по крюгер до 600 референтна граница. този месец фоликулът не се спука и стана 40 мм, но имам и доста тънка лигавица. той ми изписа ƒостинекс, по половин хапче на седмица и на трети€ прием на -тоест като глътна вече хапче и половина- нов тест за прогестрерона.
÷итирай


ћнени€: 759
≈тигра, аз се обърках от поста ти.
»маш висок прогестерон,а неспукан фоликул. “ънка лигавица, пък ƒостинекс-за висок пролактин.
«начи ако не се е спукал фоликула,н€ма жълто т€ло и как се секретира прогестерон? “ънката лигавица не е ли от никъс прогестерон, а пък високи€ пролактин точно възпреп€тства овуто?
?? ћъча се да се из€сн€.. newsm78

ƒа не би да имаш предвид пролактин?
÷итирай

от село

ћнени€: 13 466


ƒа не би да имаш предвид пролактин?
Ќай-веро€тно това има предвид, особено като гледам референтните стойности.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-11 от 11 отговора