Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора

София

Мнения: 1 597
Здравейте Smile
Има ли нещо вярно в това,когато вариш месо(няма значение какво),като сложиш сол във водата му се изчистват мръсотиите?

Благодаря Love
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 459
Аз знам, че ако още в началото сложиш сол, месото ще уври много по-бавно.
Мръсотиите излизат с пяната, не виждам солта какво общо има.
Цитирай

София

Мнения: 1 341






От баба ми знам: месо -без сол;зеленчуци - със сол.
Цитирай


Мнения: 126
     От мен , месото се вари и препенва , като стане почти готово тогава се слага солта да поеме и малко да поври.Така правя аз.
Цитирай


Мнения: 2 800
Аз знам, че ако още в началото сложиш сол, месото ще уври много по-бавно.
Мръсотиите излизат с пяната, не виждам солта какво общо има.

И аз така знам, но на месото хвърлям първата вода, така съм чувала. Със сол ако се вари става по-бавно.
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
     Аз също хвърлям първата вода.Посолявам след завирането.
Цитирай

Варна.....

Мнения: 1 681
Не хвърлям първата вода, отпенвам.
Но солта накрая- иначе става по- жилаво месото.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
като се вари месо се слага сол, ако ще се използва бульонът.
така всичко полезно от месото отива в бульона.
ако ще се ползва месото - вари се без сол Peace

препенването не е ли, за да се махне останалата кръв?
какви боклуци излизат от месото иначе  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 1 597
Благодаря момичета,
явно не съм разбрала правилно. Flutter
Цитирай


Мнения: 4 279
Не тя излиза с пяната,не слагам сол докато варя.
Цитирай

София

Мнения: 1 341







Аз не отпенвам,защото винаги остават "парцали" от кръвта-
прецеждам бульона през филтър,който поставям в/у цедка.
Цитирай

София

Мнения: 3 550
Аз слагам солта към края, защото иначе завира бавно. А на пилетата винаги изхвърлям първата вода.
Цитирай

Гоце Делчев

Мнения: 1 227
Аз не отпенвам,защото винаги остават "парцали" от кръвта-
прецеждам бульона през филтър,който поставям в/у цедка.
Hug Супер идейка!
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Да, вярно еPeace За хора с чернодробни или други проблеми, за които е важно храната да е добра и "чиста", лекари и специалисти препоръчват да се кипне месото в подсолена вода, която да се изхвърли и след това да се продължи с готвенето. Така правя и аз  Smile
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Не варя месо. Пържа го в тиган на ниска температура и се получава нещо като задушаване  по-скоро. Но не му слагам сол.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 30 отговора