Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 22 фев. 2009, 18:44 ч.
  • Преглеждания  3 462  Мнения  26  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 289
Здравейте на всички, искам да попитам как избирате месо за готвене и откъде купувате?
Днес размразих едно телешко месо, няма да казвам откъде е купено. Като го нарязах - в средата тъмно червено  както трябва да бъде, а в края-един дебел пласт тъмно кафяво.От всички страни.А като го сложих да ври започна една пяна. Три пъти изхвърлях водата.
Аз бях решила че няма да го ям, но мъжо като се заинати! Добре че се сетих да звънна на майка му Joy и тя си "поговори с него"
 И разбира се го изхвърлих месото накрая. Вече няма да купувам от там.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 11 054
Купувам само свинско. Вкъщи не обичаме телешко и не съм купувала много отдавна. Принципно пазарувам от Кауфланд, а напоследък и от Елемаг. Той е по-скъп магазин, но месото е много прясно.

# 2
  • Мнения: 7 127
пазарувам от метро. досега не съм имала никакви проблеми, всичкото е прясно

# 3
  • Варна
  • Мнения: 148
Само от специализирани магазини за месо!

# 4
  • град-държава
  • Мнения: 2 259
Хубавото телешко трябва да е розово,малко по-тъмно от свинското... Peace

# 5
  • София
  • Мнения: 5 001
Пазарувам от месарски магазини предимно...Понякога купувам и от Била....
 
Гледам месото да е свежо на цвят,а не тъмно и позасъхнало.Гледам да няма много жили и да не е замразявано(личи си по консистенцията на месото) и си избирам от тези парчета.

# 6
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 001
ако избираш от магазин, оглеждай месото малко встрани от щанда на който е наредено. Месните щандове се осветяват със спец. лампи, които карат месото да розовее, малко встрани се вижда реалния цвят.

# 7
  • в мечтания дом с любимите мъже...
  • Мнения: 156
И аз купувам от месарски магазини-предпочитам да дам повече пари,но да знам,че съм закупила прясна и качествена стока.

# 8
  • София
  • Мнения: 11 054
Избягвайте обаче месарските магазини около Женския пазар. Там никога не е ясно откъде е месото. Особено телешкото.

# 9
  • София
  • Мнения: 3 538
Купувам месо от една месарница, от години пазарувам от нея. Понякога взимам месо - основно пилешко от Била, почти винаги купувам охладено месо, избягвам замразеното.

# 10
  • Мнения: 2 095
Има магазини на производители ,най-често от там !

# 11
  • Варна
  • Мнения: 929
Свинско купувам от  месарския магазин на Чико , а пилешко също от магазин специално за пилета и пилешки продукти. И на двете места месото е винаги прясно и досега не съм имала проблем.

# 12
  • Варна
  • Мнения: 781
Купувам само охладено месо,от магазини,където мога хубаво да го огледам,а не така-да ми го дадат направо от витрината.Доброто свинско месо трябва да е светло розово,а телешкото-не много тъмно червено.

# 13
  • София
  • Мнения: 9 951
телешко не готвя.Свинско купувам домашно от Банкя.Като заколят със свекито се делим половин прасе и така

# 14
  • София
  • Мнения: 5 001
Избягвайте обаче месарските магазини около Женския пазар. Там никога не е ясно откъде е месото. Особено телешкото.
Най-често пазарувам от магазините на Радосвета Василева...На Женския пазар...Винаги им е прясно месото

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт