Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • където не се пуши
  • Мнения: 668
Извинявам се ако има подобна тема тук,но не успях да намеря.Става дума за деца на които вече е намерен проблем с говорът.Имам позната приятелка,която много трудно намира  упражнения и игри именно за дете с  проблеми в говора.Пускам темата не да се дискутира самият проблем а да си помогнат майките с материали .

Предварително Благодаря на всички !!!!


ето за такива игри става на въпос  http://www.biberonbg.com/info/uprajnenia_govor.htm

# 1
  • Мнения: 3 864
Не зная дали ще е особенно полезно това, което ще споделя!Моя син заекваше окло 3,5годишна възраст!Най-добрата терапия се оказа моето лично успокоение и вярата, че той отново ще заговори гладко.постоянно си мислех и отправях положителни утвърждения като ти говориш гладко, правилно и уврено.../наум/.Логопедката ни даде едно прекрасно упражнение.Да удължава първия звук на думите.Аз трябваше да му говоря по този начин и да го напътствам и него.Още на 10-тата минута той разбра за какво иде реч, докато на мен ми трябваше повече време,за да свикна.Идеята е да се удължи първата сръчка,защото именно там се запъват децата.Сега говорът му е леко провлачен, повтаря понякога без да заеква  и ако случайно усети, че ще заекне търси нова дума.На 7 години е, но е така откакто имаше проблема със заекването.Много емоционално дете,прибързан-оттам и неспокойния говор.
да се върна на удължаването, което трябва да се прави от цялото семейство.Тееееееелевизор,пааааааалатка,чааа совник.Другото ,което съм чела е със сламка да духат в леген с вода и да се опитат да придвижат лодчица ,която плува там.Да-дишането-много е важно затова ни препоръчаха да го запишем на плуване.
Това беше от мен и опита ми със заекването на големият ми син!Успех!

# 2
  • под жаркото слънце
  • Мнения: 2 557
Благодаря за материалите!
При нас водещият проблем е Р-то.
Като по-малък го изговаряше без проблем, сега отказва да прави упражнения и не иска да му обяснявам как да си слага езичето...

# 3
  • Мнения: 2 084
Някъде из Интернет имаше една "Приказка за веселото езиче" - логопедично упражнение с приказка. Играехме я с месеци и децата много й се радваха.

# 4
  • у дома
  • Мнения: 5 610
Ето тук я има Приказката за веселото езиче: http://www.speech-center.hit.bg/pub/tong.html

# 5
  • Мнения: 2 084
Ние сме правили и "буря в чаша вода", но тези неща зависят от проблема. На около 2 години със сламка се учихме да "издухваме" въздуха през сламка. Какво имае предвид под упражнени и какъв проблем трябва да решават? Нашия говорен проблем си има причина и това, което съм получила като съвети касае конкретния проблем. Има тема за консултиране от логопед.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт