Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1
моля помогнете  Praynig
Цитирай

Plovdiv

Мнения: 301
чичко Гугъл знае всичко  Hug http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=233268
http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/DESSERTS/cracker_c … ke/recipe_165.php
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=742.msg7102
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/sladyk_salam

има различни разновидности. Изборът е твой   chef
« Последна редакция: пн, 23 фев 2009, 19:56 от Beloslava »
Цитирай

София

Мнения: 9 920
аз се опитах веднъж да направя...стана,ама крем за селска торта  35

Беше преди 4г.Време е да запретна ръкави и да направя един салам Thinking
Цитирай

Plovdiv

Мнения: 301
Абе да си призная честно и аз не съм се пробвала  Embarassed, но може тази седмица да се опитам да врътна един салам  Mr. Green
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Гледах по скоро една рецепта за сладък салам из форума,при който бисквитите се слепят.Правила съм го преди няколко години,много вкусен бисквитен салам.
Прави се маслен крем от 1 пакетче краве масло,пудра захар-на вкус,разбиват се и се прибавят 2-3 супени лъжици прясно мляко(лъжица по лъжица,като след всяка се разбива с миксера).
Едната страна на бисквитата се намазва с крем,а другата с мармалад(може шипков,може друг),като първата и последната се намазват само от едната страна.Накрая цялото руло се намазва с останалия маслен крем и се овалва в смлени орехи(аз съм овалвала и в натрошени бисквити,и съм поръсвала с шоколадови пръчици,каквото решиш).Трябва да престои в хладилника няколко часа.Реже се под ъгъл.
Цитирай

София

Мнения: 3 748
Пусни една търсачка, със сигурност ще ти излязат доста рецепти Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 781
Ето това е моят сладък салам:
1 пакет бисквити "Закуска" (голям)
1 кут. локум
1 ч. чаша счукани орехи  Бисквитите се натрошават не много на дребно и се смесват с орехите в по-дълбок съд.Локумът се залива с вода(да се покрие) и се разтопява на не много силен огън(остава на малки парченца,не е напълно гладък).След това се изсипва в/у бисквитите.Сместа се обърква,изсипва се върху найлон и се оформя като салам.Оставя се на студено,докато стегне.Много икономично и вкусно!                                                           
Цитирай


Мнения: 2 800
Аз го правя по-скоро като зебра става.
1 пакет кръгли бискивити, без дупка в средата.
1 пакетче кр.масло
захар и  какао на вкус,
орехи за поръсване и прясно мляко за потапяне на бисквитие,

Маслото се разтопява, прибавям захарта и какаото.
Потапям бисквитите в млякото и една по една ги слепвам с маслото, накрая оформям рулото и поръсвам с орехи, завивам го във фолио и във фризера да стегна. Като го сервирам го режа по диагонал.
Добър апетит!  bouquet
Цитирай


Мнения: 2 094
Ето я моята !Дано да ти  е вкусна !
Продукти:
 2 пакетчета бисквити
 1 пакетче краве масло
 3 лъжички какао
 200 грама пудра заxар
 1 яйце
 2 ванилии
 1/2 чаена чаша ореxи

Начин на приготвяне:
Натрошават се бисквитите на дребно, към тяx се прибавя какаото, ванилята и накълцаните ореxи.
Всичко се обърква добре.
Объркваме маслото заедно с пудрата заxар.
И го прибавяме към останалите продукти и накрая слагаме яйцето.
Объркваме добре, разделяме сместа на две части.
Поставяме я на предварително приготвени два квадрата целофан поръсен с малко пудра заxар.
Завиваме и оформяме във формата на салам и поставяме в xладилник.
Цитирай

София

Мнения: 942
Аз правя само този: http://www.gotvetesmen.com/recipes/categories/DESSERTS/cracker_c … ke/recipe_165.php

Много е добър.  bouquet

Цитирай

Русе

Мнения: 401
Ето, под формата на торта



Тортата е импровизация на тема "сладък салам". Ето измислената рецепта - 3 пак. обикновени бисквити се натрошават в дълбок съд, заливат се с 2 ч.ч. горещо прясно мляко с разтворено в тях какао и захар на вкус. Прибавя се към сместа нарязан на ситно 1 кутийка локум, 1 пак. стафиди и натрошени орехи /на око/. Всичко това се разбърква добре с 1  пак. краве масло + пудра захар на вкус. Премества се сместа в тортена форма покрита с найлоново фолио и се притиска добре, за да придобие желаната форма. Оставя се да стегне в хладилника за няколко часа. След това се обръща върху поднос и се отстранява фолиото.
Намазва се с крем - шоколадов ганаш: 400 гр. течна сладкарска сметана се слага на водна баня, в нея се настъргва 200 гр. шоколад и се бърка докато се стопи шоколада. Охлажда се на стайна температура и след това се прибира в хладилника да се охлади напълно за няколко часа. След това тази смес се разбива с миксер докато се получи хубав крем. Маже се тортата и се украсява.

Така написано изглежда много дълго и сложно, но всъщност става доста бързо. Аз нямах много време да ги чакам да стоят в хладилника, стояли са не по-вече от 1,30 ч. 
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 206
Ето и моята рецепта:

Сладък салам
2 пакетчета обикновени бисквити
1 пакетче краве масло
1 ч.ч. едро нарязани орехи
1 ч.ч. пудра захар
3 с.л. какао
есенция ром по желание

/В оригиналната рецепта има яйце, но от съображения за сигурност аз не слагам, а ако е нужно добавям малко топла вода за слепване на продуктите/

Бисквитите се нарязват с нож или блендер на по-едри парчета / в никакъв случай не се смилат/. Всичко се обърква добре. Върху пекарска хартия се оформя "салам". Завива се стегнато и се слага в хладилник няколко часа да се стегне. Преди сервиране се поръсва обилно с пудра захар.



Цитирай

Под гъбата

Мнения: 1 117
Моята рецепта:
1 опаковка голяма бисквити Житен дар /зелени/
1 пакетче масло
1 супена лъжица какао
1 опаковка локум обикновен
1 супена лъжица с връх пудра захар ако обичаш по сладко
малко вода
Натрошавам бисквитите в найлонче с дървения чук за пържоли. Нарязвам локума на ситни парченца, разтапям леко маслото, добавям в него какаото да се разтвори. Изсипвам в бисквитите и размесвам с лъжица. Ако има нужда добавям със супена лъжица по малко вода. Оформям руло и овалвам в смелни орехи и кристална захар или само така в пликче.
В оригиналната рецепта е добавено сурово яйце и маслото е 250 гр. но ме е страх а и с толкова масло ми е прекалено мазно.Нарязваните вътре орехови ядки биха станали чудесна добавка но пък децата у дома са алегрични към орехови ядки.
Цитирай


Мнения: 751
Ето моята рецепта - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=365379.new#new
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.