Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Рецепти с извара

  • 24 фев. 2009, 08:31 ч.
  • Преглеждания  39 567  Мнения  53  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 171
Здравейте,

Аз см от пишман-готвачките : много ви следя и от време на време си открадвам по някоя рецепта, но не се престрашавам да пиша... един ви все още се уча.

Сега се престраших, защото ми казаха, че бебенцето ми върви твърде мъничко (изоставаме с 2 седмици Sad ) и трябва да започна да хапвам много извара.

Никога до сега не съм яла, ужасно ми е безвкусна, и се чудя как да я консумирам в големи количества.

Мислех си за банички или соленки някакви, но там ще е повече тесто и по-малко извара.

Моля ако имате идеи за рецепти за преобладаваща извара да ги споделите ( и ако може да обясните и как се приготвят, защото както казах не съм най-добрата и опитна готвачка).

Благодаря много Hug

Реклама
# 1
  • СОФИЯ
  • Мнения: 511
Аз правя на мойте малчовци изварени питки
ето и рецептичката:
около 0.5кг извара
1 яйце
малко сол
и малко брашно
млян черен пипер
всичко се обърква,намасляваш си тавичка(малка) по количеството ще прецениш размера на тавата и с помоща на лъжица слагаш в тавичка и печеш
ако искаш да увеличиш дозата удвочваш продуктите
много бързо,лесно и за нас вкусно

# 2
  • Мнения: 487
Имаше на кенар една салата с извара, до колкото си спомням беше, извара, сол, червен и черен пипер малко олио и разбъркваш, поема много ракийка, ама ти трябва да обещаеш, че няма да пийваш. hahaha hahaha hahaha

# 3
  • София
  • Мнения: 1 463
Слагаш изварата върху чиния, отгоре слагаш заквасена сметана и посипваш със захар по твой вкус - редовно съм яла такова нещо за закуска в Русия, много го обичам. Само че там изварата е безсолна, а доколкото знам тук най-често се продава солена.

Ако искаш, можеш да си правиш сама извара - кисело + прясно мляко 1:1, загряваш на слаб огън докато не се отдели суроватката, след това изсипваш всичко в марля и оставяш да се отцеди. Домашната извара е много вкусна  Simple Smile

Друга рецепта, която прави майка ми е да разбие изварата с яйце и захар до получаването на средно гъста смес, добавя се ванилия, може и малко настъргана ябълка, след това се изсипва в тавичка и се запича.

# 4
  • СОФИЯ
  • Мнения: 511
сетих се още нещо
можеш да си приготвиш шопски пастет
извар,масло и настъргани сварени яйца,малко шарена сол за цвят и вкус

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 2 950
Аз пълня чушки с извара. Много е лесно. В купа смесваш изварата, сол, чер.пипер, червен пипер, магданоз, сурово яйце, дом.пюре и нещо друго, ако харесваш. Пълниш чушките със сместа и печеш във фурната колкото да се запекат отгоре. Студено за мен са по-вкусни.

Правя и салатка: извара, сварени настъргани яйца, сол, черен и червен пипер, може и чесън. Става с месце, със зелена салата и салата от домати.

С извара правя и чийзкейк, но там преобладават бисквитите и захарта.

# 6
  • София
  • Мнения: 5 001
Извара+печени чушки,сол,майонеза+малко кисело мляко за да омекоти вкуса,2-3 скилидки чесън.Всичко това се смила.Резултата се маже на филийка или служи за салатка.

Извара+няколко с.л. прясно мляко ,сол на вкус се пасират.Получава се нещо като заквасената сметана.Ако се овкуси с подправки по желание,може да се маже на филийка.

За пълнените чушки са писали вече.... Laughing

# 7
  • София
  • Мнения: 147
Аз правя пилешко с млечен вкус, измислих го покрай режима, който спазвам.
Запържвам пилешки филенца, докато порозовеят, след това добавям извара, булъон, гъбки, подправки , резултатът ме изненада приятно  chef

# 8
  • Бургас
  • Мнения: 498
Салатка любимата ми: извара+майонеза+кисло мляко+копър+малко сол.

# 9
  • Мнения: 1 965
Още една подобна бърканица: извара, варени яйца, печени чушки, пресен домат, зехтин.  Simple Smile

# 10
  • Bourgas
  • Мнения: 1 440
Почти всичко, в което слагаш сирене можеш да замениш с извара - баница, пълнени чушки Peace

# 11
# 12
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Салатка любимата ми: извара+майонеза+кисло мляко+копър+малко сол.

Аз добавям и чесънче  Simple Smile

# 13
  • Разград
  • Мнения: 3 028
У дома само аз и синът ми ядем извара,но обичаме направо да си я хапваме или на препечена филийка.
Ще пробвам някоя от вашите рецепти със сигурност.

# 14
  • София по рождение
  • Мнения: 905
Гюведже

извара, шунка, царевица, кис. краставичка.....или каквото имате под ръка- може да си измисляте останалите продукти...най-отгоре яйце
  chef  chef
В микровълновата за 6-7 мин.  chef

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт