Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • младост
  • Мнения: 5
извинявам се предварително, ако темата не е правилно насочена към този форум, но бих помолила, ако някой е имал подобен проблем или знае съответното решение да го сподели. Става въпрос за следното - майка ми от години си внася сама здравните осигуровки, тъй като не е на работа. От 8 месеца вече обаче, в информационната система на НЗОК за здравноосигурените лица не са отразени направените отнея плащания, поради което към настоящия момент същата се води неосигурено лице. Тъй като, след много ровичкане от моя страна в нета установих, че НЗОК, НОИ и НАП са свързани по някакъв много странен и абсолютно препятстващ възможността на ориентация начин, моля за съвет - къде и към кого трябва да се обърнем, за да решим проблема, тъй като на всички телефони, на които звънях, ме отклониха по най-естествения за българската администрация начин. Благодаря предварително на всички, които могат да съдействат

# 1
  • Мнения: 4 290
Провери си хубаво платежното - верен ли е периодът на плащане и сумата. Сумата трябва да е точно по 7,20 на месец, ако липсва дори 1 стотинка не се закрива задължението.Ако си платила например от 08 до 12,2008 сумата трябва да е точно 36лв. Ако всичко ти е вярно се пише писмо до НАП с копие на платежното.

# 2
  • Мнения: 4 290
Забравих да допълня - 7,20 на месец за 2008год. За 2009 е по 10,40 на месец.

# 3
  • София
  • Мнения: 2 701
В офиса на НАП, който отговаря за адреса на майка ти, има стая в коато се правят справки за здравноосигурителния статус! Там отидете и носете платежните!

# 4
  • Мнения: 672
Има вариант да са сгрешени също номера на сметката или вида на плащането. Тогава се подава молба за прехвърляне от един параграф в друг. Ако не пазите платежните, помолете банката за копия.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт